vay be buyuduk mu ne 

kapat
  1. eski mi eski, tatlı mı tatlı taa çocukluğa uzanan bir anı duyduğumuzda veya aklımıza geldiğinde söylenen laf.
    #737654 (to madeira, 14.10.2006 22:04)
  2. üniformalarının içinde kaybolup liseye giden bacak kadar çocukları gördüğümde... aynanın karşısında sakalımın ne kadar gür çıktığını farkettiğimde...
    babamın "eşşek kadar adam oldun sana dayak atacak halim yok" dediğinde...

kendi kendime söylendiğim laf. evet büyüdüm galiba babamın dediği gibi eşşek kadarda oldum.
    #737680 (insatiable love, 14.10.2006 22:11)
  3. yaşın kemale erdiğini ifade eden ama her yaş aldığında insanın asıl şimdi büyüdük diyerek kendini kandırdığı ve insanın bir sezen aksu bestesi olan küçüğüm ü söylemeyi bıraktığı an söyleyebileceği cümledir.
    #737688 (wicker park, 14.10.2006 22:14)
  4. heyecanla bir anıyı anlatırsın ve daha sonra "bu bahsettiiğim olay taa 1996'da oldu" dedikten sonra olayın üzerinden on yıl geçmiş olduğunu farkedersin. o an içinden kendi kendine "yapma yaaw oldu mu o kadar" deme durumudur.
    #737709 (wandering, 14.10.2006 22:21)

© 2008 - uludağ sözlük

vay be buyuduk mu ne başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. vay be buyuduk mu ne ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu vay be buyuduk mu ne nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» uludag sozlukteki siki kufur sansuru » windows un isim haklarini pakpen e satmasi » acidan dolayi bazi taskinliklari hos gorduk » ibanez grg 170 dx » machine » abberline » no one like you » ergenlik cagindaki erkek » ekstazi » favori ayna » iski sevgili » felis domesticus » kannabinohid » ask » tiberian sun » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » besiktas kultur merkezi » dua eden eller » bir tatarla flort etmek beni cok satisfiye ederdi » gimp » hasretinden haci sakirler eskittim » burnu havalarda insan » para getiren tum kaynaklari satilan ulke » kesif sanrilari » bosna hersek » paranoya » tesco » endokrin etki » damdan dusen eski sevgili » sarkilardan akilda kalan cumleler » recep tayyip erdogan in akrabasi olmak