vatan icin her ne cekersek vatan kadar severiz 

kapat
  1. vatan şairi namık kemal'in magosa'ya sürgüne giderken yüzündeki dingin ve huzurlu ifadeyi farkeden bir görevlinin kendisine :

-üstad, sanki vatandan sürgüne birini götürmüyor da sürgünden vatana birini getiriyor gibiyim.

demesi üzerine söylediği sözdür. gerçekten de namık kemal magosa yılları boyunca da bu huzur ve dinginlikle yaşamıştır. her türlü sıkıntıda vatan için ne çekersek vatan kadar severiz diyebilmiştir.
    #2014454 (nevai, 26.07.2007 15:42)

© 2008 - uludağ sözlük

vatan icin her ne cekersek vatan kadar severiz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. vatan icin her ne cekersek vatan kadar severiz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu vatan icin her ne cekersek vatan kadar severiz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bir zamanlar » vicortus » hersey ona donecek birgun » telsiz kestirmesi » ideal penis boyu » camel al deyince uzun marlboro light alan insan » robbie maddison » teknik resim » zamanda kirilmalar yasayan bir ruhun sabiti » havlusuz remzi » zurna » dogan heper » asr i saadet jargonu » yaz demedim » genc fenerbahceliler » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » agri » xcr7 » semahat geldiay » birinin gogsune yaslanip aglamak » sozluk u birakip facebook ta takilmak » bulent ersoy un canli yayinda osurmasi » beziman » burdur » zallasana zallasana mendilini » damda gezer miyav miyav der » engin ceber » osman batur » yaran basliklar » zengin pici » elektronik muzik