vargtimmen 

kapat
  1. kurdun saati.

ingmar bergman filmlerine bakarsak hep aynı kaynaktan beslendiğini farkederiz. O kaynak ise yönetmenin kendi hayatı. Diğer çoğu filminde olduğu gibi; bir sanatçının düşleri, korkuları, hayalleri üzerine kurgulanmış leziz bir film bu da.

1968 yılına ait filmde ustanın favori oyuncuları olan max von sydow ve liv ullmann başrollerde, ingrid thulin'i de görüyoruz çok olmasa da. Görüntü yönetmenliğini de yine -efsane- sven nykvist yapmış, belirtmek gerek ki film siyah-beyaz.

Filmin bir başka özelliği de, ilerlemesinin atıfta bulunulan "kurdun zamanı" gibi aheste aheste olması, ya da ben sıkıldım.
    #3108948 (paradigma, 08.03.2008 00:13 ~ 12.03.2008 11:09)
  2. bethlehem'in dark metal albümünden bir parça. shining'in yaptığı orijinalini aşmış bir coverı vardır.
    #4022016 (nosfera, 29.09.2008 01:03 ~ 17:17)

© 2008 - uludağ sözlük

vargtimmen başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. vargtimmen ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu vargtimmen nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» otobuste telefon kapatmak » sevgilisini ilk bulusmada doven erkek » seriat » murat boz bizi de boz » takimi tarafindan deplasmanda unutulan futbolcu » kurt student » babayi da al git » alabanda » umbertobaggio » bundan sonraki amacim taksim meydani nda soyunmak » aziz yildirim in parmagiyla alin bunu demesi » testislerin sivri topuklu ayakkabiyla ezilmesi » kadinlari cekici yapan detaylar » dunya kadar malin olacagina findik kadar » yaran diyaloglar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » kafkasli » knut » ogretmene sigara ikram etmek » turkiye laiktir » bir tarihi hezimet olarak 4 1 lik sonuc » ewentry » zam yapiyorlar ama yine de cok iyi bir iktidar » kultursuz dinazor » yaprak sarmasi » sahin k nin sirlar dunyasinda rol almasi » up up and away » badi ekrem » kerim akbas » izmir » sevismek icin bahane aramak