vapurda sigara icilmesinin yasak olmasi 

kapat

1. insanı 45 dk boyunca mal mal denizi seyretmeye teşvik eden iğrenç uygulamadır. utanmadan bir de yola çıkılmadan önce anons ederler. 'sigara içmek kesinlikle yasaktır' derler.

bazı beyzadeler hiç s.klemez, yakar sigarasını, lakin korkarak yaşayan diğer türler ya lise günlerindeki gibi tuvallette tüttürür ya da inene kadar elini ağzına götürmez.

sonuç olarak vapurda sigara içilmesinin yasaklanması, sigara içen insanların özgürlüğünü kısıtlamaktır. gerekirse aihm'ne başvurmalıyız.
    #3497082 (bi biskreme verdim, 05.06.2008 13:29)
  2. (bkz: yasal faşizm)
    #3526238 (kaptanreis, 11.06.2008 22:06)
  3. çaycının 'çay isteyen var mı?' diye bağırmasını duyunca insanı daha da kahreden yasak.
    #3526258 (WeST, 11.06.2008 22:12)
  4. vapurda çay içmeyi anlamsızlaştırır...
    #3526338 (gerzex, 11.06.2008 22:28 ~ 14.06.2008 21:44)
  5. Vapurda giderken, arka tarfta biraz ferahlayım diye çıktıgında duman zehirlenmesinden insanların ölmdeiğine şükretmek gerek. Gemiye uzkatan bakınca yanıyomuş gibi tütüyordu maaşallah. Bu durumu engelleyen ve sigara içmeyen insanların hakkını koruyan bir yasadır.

(Edit: Allah bilir bu entry'ye kötü oyu verenlerin hepsi sigara tiryakisidir de, sigara içmeyenin hiç mi açık alanda oturup güzel bir sabahı çayını yudumlayıp simidini kokusuz bir ortamda yemeye hakkı yok)
    #3526379 (Bard of Hell, 11.06.2008 22:39 ~ 23:37)
  6. hiç tınlamadığım yasaktır.
    yanlış anlaşılmasın, kapalı mekanlarda sigara içilmesinin yasaklanmasına kesinlikle karşı değilim, hatta arkasındayım bu yasağın. bir kafede otururken etrafımdaki insanların sigara dumanı beni de rahatsız ediyor, sigara içmek için dışarı çıkmayı beklemeyi öğrenmek güzel.
    ama vapurdaki yasağı anlamıyorum, anlamak da istemiyorum. ne zaman binsem yakıyorum çayımla beraber bir tane, beni görenlere de cesaret geliyor, bir bakıyorum topluca içiyoruz yine. bari düzenlemeyi değiştirin, kıç tarafında içilir ön tarafında içilmez yapın şunu. o vapura binenlerin yarısı sigara içiyor, nedir bu muamele?
    #3526418 (temporarypeace, 11.06.2008 22:45)
  7. vapurun anlamını gözümde tamamen bitiren olay.
    esefle kınıyorum.

vapurda sigara içilmesinden rahatsız olanları elbette anlayabiliyorum. kimse mis gibi boğaz havasında rahatsız olduğu bir kokuyu duymak istemez. ama siz sigara içmeyenler de bizi anlayın, o mis gibi boğaz havası bizim için sigarayla daha bir anlamlı.
    *
    #3526473 (marionette, 11.06.2008 22:54)
  8. mis gibi durumdur. ya ben çekmek zorunda mıyım müstakbel okuluma gidip gelirken her gün sigara kokusu çekmeyi. gerçi biraz da şans meselesi sigara içenin yanına denk gelmek.
    #3526483 (eternal moonlight of autumn, 11.06.2008 22:56 ~ 12.06.2008 15:37)
  9. sigara içmeyenlerin sinirlenmesine gerek yok. vapurda ön güvertede sigara içilmesi zaten mantıklı değil, o duman geminin içine dolacaktır, saçmadır. fakat genellikle gemilerde kıç güvertede, ön güverteden çok daha bakımsız, küçük, daha ziyade ayakta dip dibe durulmaya ancak izin veren bir sigara serbestliği olan yer vardır. genel fikir, burada serbest olup, dumanın da gemi ilerledikçe arkada kalmasıdır. ki burası zaten o kadar küçük ve bakımsızdır ki sigara içmeyen biri buraya gelmek için pek bir sebep bulamaz. fransa'da da aynı şeyler tartışıldı duruldu. yasayı popülizm için abartmak, sadece kanunun delinmesine teşviktir. iki sene sonra böyle bir durumda kanun hepten delinip, her yerde uygulanırlıktan kalkmak zorunda kalır. fakat daha mantıklı bir tasarı yapılıp da, sigara içmeyen kesinlikle korunmakla birlikte içen için de diğerlerini etkilemeyecek, fakat kışları da kardanadam olma neticesine varmayacak bir çözüm bulunsaydı, içenlerle içmeyenler kafa göz birbirlerine dalmayacaktı. unutulmamalıdır ki, dünyanın hiçbir yerinde hiçbir parti sigara ile gerçekten savaşmamaktadır. şayet böyle olsa idi, 1.dünya savaşı evvelinde hazırlanan sigarayı toptan yasaklama kanununu çıkarırlardı. fakat tütün şirketleri savaş gelirlerinden olmasın diye bunu yapmadılar. insanları alıştırmaya devam ettiler, fabrikalar açıktı, sonra da savaşıyormuş gibi görünmek için hoptrik hareketler yaptılar/yapıyorlar.
    #3526488 (kaptanreis, 11.06.2008 22:58 ~ 23:01)
  10. bir keyfimiz vardı onu da yasakladılar ya daha ne diyim...
    #3884229 (like a bird, 28.08.2008 21:11)
  11. sıcak havalarda dışarıda püfür püfür oturalım derken yan taraftakinin dumanına maruz kaldığımız, ciğerlerimizi kirletip aksırıp tıksırdığımız günleri nihayet geride bırakmamızı sağlayan mubarek karardır. oh olsun oh olsun oh olsundur.
    #3884336 (antistorax, 28.08.2008 21:28)
  12. çok gülüyorum, acıyorum, yazık diyorum içenlere kel aynaklar misali öyle tek ve yalnız kalacaksınız haberiniz yok efenim, sayınız git gide azalacak umutsuzluk içerisinde cebinizeki son sigaraya uzanacaksınız göz bebekleriniz büyüyecek büyüyecek ve kendinizi insanlığın size yapabileceği en faşist eylemde bir piyon olarak göreceksiniz. *
    #3884710 (Siren, 28.08.2008 22:39)
  13. sigara yasağının dışkısının çıkarılması.
    #3884721 (son of the sun, 28.08.2008 22:41)
  14. yerinde bir uygulamadır.
    sigarasını umarsızca sömürüp burnumuzun direğini kıran ve ciğerlerimizi de yasa boğan adamları denize atma tehlikemiz vardı allah korusun...
    #3884727 (Gore Gori Chapa Tipa Rota Hey, 28.08.2008 22:41)
  15. (bkz: bir keyfimiz vardı onu da burnumuzdan getirdiler)
    #3884734 (huffas, 28.08.2008 22:43)
  16. sigara yasağı konusunda niyetin üzüm yemek değil bağcı dövmek olduğunun göstergesidir.
    kapalı mekanlar tamam, içmeyenleri rahatsız ediyor, itirazımız olamaz da kardeşim püfür püfür esen güvertede içilen sigaranın kime ne zararı var.

hayata, zevklere bu kadar müdahale etmek iyi değildir. faşizmin ta kendisidir.
    #3884761 (telashe, 28.08.2008 22:47)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

vapurda sigara icilmesinin yasak olmasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. vapurda sigara icilmesinin yasak olmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu vapurda sigara icilmesinin yasak olmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about vapurda sigara icilmesinin yasak olmasi. Copyrights of the articles are belong to their authors.