bugün

trabzon'da bulunan bi göldür. aynı zamanda yayla özelliğini de taşır. burda alabalık havuzları bulunur. turistik bir yerdir. zamanla daha da adını duyuracak ve yerli yabancı turistleri çekecektir.gidilesi görülesidir.
trabzon çaykara ilçesine bağlı dünya güzeli bir yer. tereyağlı alabalık ayrı bir zevk veriyor insana o güzel yeşil yerde. yazın gitmek en mantıklısı, çünkü baharda soğuk oluyor.
resimleri için http://www.pbase.com/0turkey/uzungol
trabzonda bulunan cennet misali turistik yöre.trabzona 100 km, çaykaraya 20 km uzaklıktadır. rakımı 1090'dır. haldizen deresinin önünün kayalarla kapanmasıyla ortaya çıkmıştır.

http://img140.imageshack.us/img140/5457/43et1.jpg
Uzungöl bir köy, yayla ve eğlence yeridir. Turistik pansiyonları, alabalık lokantaları, küçük resort tipi otelleri ve doğal manzarası ile, az bulunur güzellikte gezi ve konaklama yeridir.

Uzungöl doğal manzara izleme, yürüme, tırmanma ve botanik (bitki örtüsü incelemeleri) turizmine uygun bir yerdir. Uzungöl'de, bir vadi içinden akan temiz, berrak sulu bir dere, dar ve uzun küçük bir göle dökülür ve oradan taşarak akar ve Of kasabasından denize ulaşmak üzere Solaklı deresine (çayına) katılır. Bu temiz ve berrak sulu dere ve oluşturduğu göl karaçam ve diğer karadeniz dağ ağaçlarından oluşan ormanla çevrilidir.

Uzungöl'ün bulunduğu bölge daima bulutludur. Gökyüzünün mavisi, güneş, bembeyaz bulut, yemyeşil orman ve berrak sudan oluşan manzara insanın iştahını açar. O nedenle Uzungölde yenen alabalık daha lezzetlidir. Üstelik, alışılagelmiş turistik tesis tarifelerine kıyasla, uzungöldeki lokanta (emek) ve konaklama ücretleri düşüktür. (Hava yazın güneşliyken dahi serindir. Buna dikkat edin!)
Uzungöl doğal parkını ziyaret etmek istiyorsanız, Trabzon'un Of ilçesinden, 38 km güneyde ve yukarıda olduğunu belirtelim. OF'a geldikten sonra, Solaklı deresinin batı kenarından geçen, Çaykara,Dernekpazarı, Uzungöl yazılı trafik tabelasıyla işaretmiş yolu takip ederek Uzungöl'e gidebilirsiniz. Uzungöl Çaykara'dan hemen sonra ve deniz seviyesinden yaklaşık 1000 metre yüksekliktedir.

Uzungöl'e günübirlik gidip, akşama Of yada Trabzon'a geri dönebileceğiniz gibi, oradaki otel ve pansiyonlarda da konaklayabilirsiniz. Uzungölden yukarıya, Soğanlı Dağı'na veya Sultan Murat Yaylası'na devam edebilirsiniz. Anayol olmamakla birlikte, Çaykara'dan yukarıya doğru giden yol, Bayburt'a bağlanır.

Trabzon'da konaklamayı veya Rize'de konaklamayı düşünüyorsanız, Trabzon Of arasındaki karayolu mesafesinin 45 kilometre, Of Rize arasındaki karayolu mesafesinin 25 kilometre olduğunu belirtelim. Özel arabanız yoksa, Of'tan kalkan minibüslere binerek Çaykara ve Uzungöl'e gidebilirsiniz.
görülmesi gereken bir tabiat gerçeği.
bütün karadeniz restoranlarının duvarındaki manzara.
deniz seviyesinden 1900 metre yükseklikte bulunan göl, trabzon un çaykara ilçesine 19 km mesafededir. çevresindeki ahşap evler ve doğası ile eşsiz denebilecek güzelliktedir.
sis'i, yagmuru eksik olmayan doga mekanı. ***
Of merkeze yarım saat mesafededir. Yolları uzun süredir yapım aşamasındadır.
trabzon'un en güzel yeri.git gide daha da betonlaşmasına rağmen yinede güzelliğini kaybetmeyen enfes yer.sürmene den 2 saat sürer.bol bol turist görebilirsiniz.
birinci derece sit alanı ilan edildiğinden dolayı, tabiat güzelliği koruma altına alınmış ve bozulmamıştır. göl kenarında bulunan cami manzarasıyla meşhur olan uzungöl sadece bu görselden ibaret değildir.

alabalık tesislerinde tereyağda kızartılmış alabalık yerken, çevrenizde yeşilin en değişik tonlarını görebilirsiniz. dağlara tırmanmaya çalışıp, ahşap evlerin mistiğine kapılabilir, köyünün mahallelerinde dolaşırken sıcak ve samimi insanlarla şehirlerde asla varolmayan bir doğallıkta konuşabilirsiniz. fotoğraf makinenizin yedek pillerini almanızı ve hafızasını temizlemenizide hatırlatmadan geçemeyeceğim.
uzaklaşmak için liman arayanlara sığınak görevini yapabileceğine inandığım uzungöl, diğer turistik yerlere oranla oldukça ucuzdur aynı zamanda. adım attığınız an çeşitli pansiyon ve motel seçeneklerinden sorun yaşamadan faydalanabilir, arabanız yoksa trabzon meydan'dan her gün saat 10:00 da kalkan ulusoy ve metro turizm otobüslerini tercih edebilirsiniz.

nasıl gidilir, nerde kalınır, çok para harcanır mı gibi sorunlar yaşamadan, gerçekten doğa ve doğa güzelliği neymiş görmek isteyen herkese şiddetle tavsiye olunacak yegane yerdir.
turistik olması adına yangın merdivenleri dahil bütün bina kısımlarının ahşap olduğu bi trabzon gerçeği. kaldığınız yer yanmazsa çok keyifli anlar yaşayabilirsiniz.
gidilmesi gereken enfes mekan,orada nefes alıp vermeye doyamıyacaksınız o derece yani,otellerin alt katlarındaki balık restorantları meşhurdur ama siz alabalık yemeyin(sonuçta havuzlarda yetiştirilen suni balık dere balığının yerini tutmaz orjinal ala bulursanız o ayrı)inanlar otelde saç kavurma yemenizi tavsiye ederim,alkollü kemençe eşliğinde eğlenmeyi düşünüyorsanız gidilecek yer solaklı moteldir,uzungölde burdan başka alkollü müzikli eğlence yapan başka bi yer yok bildiğim kadarıyla,son yıllarda arapların istilasına uğramıştır,iranlı,ıraklı,kuweytli,dubaili pek çok turiste reastlanmaktadır,tam bir huzur,kafa dinleme mekanı ama şehir hayatına alışmışları 5.günden sonra sıkar.
trabzon şehir merkezinden 100 km, çaykara ilçesinden 18 km uzaklıkta olan karadeniz'in simgesi. sahilde hava günlük güneşlikken burada bir anda kapanır, çisil çisil yağmur yağar, ama rahatsız etmez. gölde alabalık yetişir ama avlamak yasaktır. restoranlarda sabit 4 ytl'ye yenen alabalıklar çevredeki çiftliklerden gelir. çok huzurlu, harika bir yerdir, kalması, yemesi içmesi ucuzdur.
alüvyal set gölüdür. en iyi balık yeri için ise

(bkz: inanlar tesisi)
etrafına bildiğin tuğlayla duvar örülüp katledilmiş, gerizekalı kişilerin elinde olan yer.

http://www.ntvmsnbc.com/news/466934.asp
çevre ve orman bakanlığının turizm adına(?) içine ettiği doğa harikası. maalesef yakın bi zamanda doğa harikasıydı demek zorunda kalacağız gibi görünüyor.
"o güzelim yeri de becerdiniz ya helal olsun dedirtenler utansın" dedirten alüvyal set gölü. memleketim.
sayın faruk nafiz özak yapılan duvar ile görüntüsü bozulan mekan için, duvarı yıkamayız ama duvarı doğaya uyumlu hale getireceğiz diyor. nasıl yani?
- duvarı yeşile boyamak?
- duvara çim ekmek?
- duvarın üzerine ağaçlar dikmek?
habu iş nasul olacak sayun bakanum?
ismi yakında uzungöl baraj gölü şeklinde olabilecek tarihi güzellik. zaten yakında da toki nin 5000 konut yapacağı söyleniyor bu mekanda.
http://www.cnnturk.com/20...ratti/502111.0/index.html
http://www.ntvmsnbc.com/news/468738.asp
gidenlerin hep yağmurdan şikayetçi oldukları yer.
cennetin dünyada ki yansımalarından olan, insanın ömrüne ömür katan, takvimlere kartpostallara resim olan yer.
yukarıda da belirtildiği gibi sessiz sedasız katledilmektedir. biri bu katliama dur desin, yeter artık, yetti artık, doğallığı bozup beton setlerle, binalarla, duvarlarla güzellikleri imha etmeyin.
Berbat bir yerdir. Gittim gördüm doğu karadenizde gördüm en iğrenç yer. Ama Oranın doğallı değil iğernç olan iğrenç bir zihniyetin iğrençliği. Tamamen betonlaşmış kenarına kaldırım dökülüp kaldırımın ortasınada ağaç dikilmiştir. Hadi diktin diyelim ağaç memleketinde çorak memleket gibi kaldırım yapıp ağaç diktin niye ortaya dikiyorsun 30 sene sonra kocaman adam olunca o ağaç kaldırımı söküp atacak sonra yeni bir şirkete peşkeş çekilecek. Tamamen betonlaşmış güzelliği karpostalda kalmış köylüler mücadele etmiş ama başarılı olamamış malesef. Doğallığa gelen insan memleketin heryerinde görebileceği bir göl manzarasıyla karşılaşıyor. Şimdide baraj planlıyorlar 200 senelik ömrü olan baraj hadi bakalım fırtına vadisinin de içine edecekler mi.
Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı turistik belde. Sık ormanları ve doğal güzelliği ile iç ve dış turistleri cezbetmektedir. Adını kıyısında bulunduğu gölden alır. Bu göl yamaçlardan düşen kayaların, Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşmuştur.

Trabzon'a 99 km ve Çaykara ilçesine 19 km uzaklıkta, deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunan Uzungöl, dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini geride bırakmaktadır.
güncel Önemli Başlıklar