uzak akraba dugunu sevmeyen insan 

kapat
  1. uzak akrabaların ya da gidilmek zorunda olduğu için gidilen düğünleri sevmeyen insandır. hadi yakın akrabalar, yakın arkadaşlar tamam. onlara seve seve gider. tüm düğünlere severek giden, severek gitmese bile en azından eğlenebilen insanlarda vardır. ama bu tip düğünlerde bu kişiyi sıkıntı basar.

düğün uzak akraba düğünü olduğu için bir kere salona gelen davetlileri pek tanımaz. bir çoğuyla nezaket icabı el sıkışır, merhabalaşır. gider arkadaki masalardan birine oturur. sağı solu izler, kolonlardaki aynalara bakar. oynayan çocuklara takılır gözü bir ara. derken gelinle damat gelir, bir an ortalık hareketlenir ama pek uzun sürmez. aynı klişe şarkılarla yapılan dans seansları, fatih ürek tarzı şarkıcıların şarkılarıyla dans eden insanlar, sırayla piste çıkan dayılar, amcalar, kaynanalar...bir türlü ortak olunamayan sevinç insanı ayrıca hüzünlendirir. densizin biri gelip zorla halaya kaldırmaya çalışır. bu tür girişimler ilginçtir genelde başarılı olur. kişi halaya kalkar, yalandan 1-2 döner yine yerine oturur. ben az önce ne saçmaladım diye düşünür. canı öyle sıkılmıştır ki her şey gözüne batar olmuştur.

düğün sona yaklaşırken artık 5 dakikada bir saatine bakar. 2 saattir süren gürültüden beyni kayısı gibi yumuşacık olmuştur. derken takı töreni başlar. bu arkadaş o zaman masadan, mesaisi 8 de bitmiş özel sektör çalışanı gibi aniden kurtulurcasına kalkar ve sıraya girer. adet olduğu üzere, ilk takılar evlenenlerin en yakınları tarafından takıldıktan sonra sıra bu kişiye gelir. şöyle çeyrek altın parası tutmayacak bir meblağı artık hangi taraftansa ona takar, tebrik eder, sonra da düğün salonundan kaçarcasına uzaklaşır ve evine gider. işte bu insan uzak akraba düğününü sevmeyen, adeta tiksinen insandır.
    #4072464 (tahayyul, 11.10.2008 01:20)
  2. yakın akraba dugunu sevmeyen insan'ın tam tersidir.
    #4072498 (itsOnlyHumanNature, 11.10.2008 01:31 ~ 19:30)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

uzak akraba dugunu sevmeyen insan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. uzak akraba dugunu sevmeyen insan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu uzak akraba dugunu sevmeyen insan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about uzak akraba dugunu sevmeyen insan. Copyrights of the articles are belong to their authors.