uyandim sabah ile 

kapat
  1. urfa yöresine ait türkü.

uyandım sabah ile
    göz yaşım sile sile
    ecel kapımı çaldı
    ağlıyorum nafile

deryada feryada
    gam çekmişem dünyada

elimde yeşil güğüm
    yara yetmiyor gücüm
    yar gurbet ellerinde
    ağlıyorum dilsizim

deryada feryada
    gam çekmişem dünyada

elinde yeşil fincan
    içim kan ağlar hicran
    yar gurbet ellerinde
    dayanır mı buna can

deryada feryada
    gam çekmişem dünyada
    #539661 (arabaciarabayatasget, 14.08.2006 20:44)
  2. mahmut tuncerin kendisini halka tanıttığı eski bir türkü.
    #2645676 (ozgunhan, 30.11.2007 10:34)

© 2008 - uludağ sözlük

uyandim sabah ile başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. uyandim sabah ile ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu uyandim sabah ile nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ortucu entelijensiya » sabahin besinde kusmaya giden insan » janice » enver pasa » oldugu kadar » kiyak emeklilik » kadinlar guce tapar » ariel » dugun arabasi arkasinda yazan harflerden ad bulmak » aglamak istiyorum a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci