uvey anne 

kapat
  1. öz olmayan, babanın sonradan başka biriyle evlenmesi durumunda gerçek annenin yerini doldurmaya çalışan, genellikle başarılı olamayan anne türü.
    (asiti kaçmış kola, 26.05.2006 22:28)
  2. hiç üvey anneye cici anne denildiğini duymadım ama cici anne olarak tanımlaması yapılır.
    (kacak kelebek, 14.10.2006 20:06)
  3. gerçek hayatta ya da medyada çoğunlukla kötü kadın olarak nitelendirilen ama genelde kimsenin olayları onun bakı$ açısıyla sorgulamadığı kadın.
    (heman0212, 14.10.2006 20:09)
  4. Babanin, sizin kredi kartinizdan daha yuksek limitlisini O'na vermesi halinde halihazırda nefret edilesi kişi. kemalettin tuğcu sayesinde çocukluk yıllarımın travması, kabusların en büyüğü..
    (holden caulfield, 20.12.2006 02:06)
  5. insana babasını göstermeyen iğrenç pislik insan müsveddesi kadınımsı...
    (angelina, 10.08.2007 22:27)
  6. üvey anneye estetik yaptırılır, yeni memeler taktırılır, kızı kuaföre gidince olay olur. nefret edilesiceler.
    (oksijen, 20.08.2007 23:11)
  7. (bkz: pislik) *
    (laxx, 20.08.2007 23:17)
  8. sevimli bir kadın olarak aileye sızar, çok geçmeden gerçek yüzünü gösterir. işin ilginç yanı bu gerçek yüzü babalar asla göremez. hayatınızı yerin dibi yönünde 180 derece değiştirebilme kudretine sahip olur. kotu kalpli uvey anne tiplemesi sadece masallarda değildir.
    (fata morgana, 20.08.2007 23:21)
  9. cici anne olarak gelir,bin bir türlü şaklabanlık yapar ama bu arada çaktırmadan babadan çocuk yapıp nikahı bastırır. düşman başına.
    (oksijen, 20.08.2007 23:26)
  10. parası için üç çocuklu adamı kabullenerek evlenip, sonra bu üç çocuğu harcatmaya çalışan, koca parasıyla hanımefendi konumuna yükselen, dünün sümüklüsü, insan benzeri yaratık.
    (tepesersemi, 21.08.2007 02:58)
  11. genç yaşta dul kaldıgından, gençliğini, kadınlıgını yaşayamadıgından, çevresindeki (hele de küçük bir kasabada falansa) erkeklerin kötü bakışlarından, dedikoducu komşularının itiraflarından, iki çocuğuyla yaşadıgı(!) sefil hayata nokta koymak için; bilmemkaç çocuklu bir adamı parası için kabul edip, hayatını düzenine koyma niyetinde olan, o kocayı da o adamın çocuklarına meraklı oldugu için ya da dünün sümüklüsü olmayı reddedip, hanımefendi konumuna yükselmeyi degil; o sümüklerini silecek bir mendili olsun isteyen, kendine sahip çıkanı olsun isteyen, mutlulugu çoktan geçmiş; huzurunu arayan ve buldugunda kat ve katlarını karşıdakine yaşatmayı hayalleyen kadındır. "anne"dir. onu üvey yapansa cocuktur. (kimin kimden dogdugu, kimin kimden sıfat aldıgı gözetmeksizin)
    bu kadar hayali, hangi beyinle kurdugu ve buna kendine inandırdığı ise; salaklıgının kanıtıdır.
    (mintiminti, 21.08.2007 03:17)
  12. step mother ise ingilizcesidir.
    (ta kendisi, 21.08.2007 03:19)
  13. bunların birde anneyle baba evliyken eve musallat olanı vardır. adına (bkz: metres) denir. bazıları kendilerini cici anne moduna öyle hazırlarki hayal kırıklıklarını görmek dünyanın en tatlı zevkidir.
    (bohembebek, 21.08.2007 03:39 ~ 03:46)
  14. bir şekilde "üvey"dir. başkadır.
    beynimdeki imajını kimse silemez. dünyanın en iyi üvey annesi gelse de o imajı silemez. allah kimseyi öksüz ve de yetim bırakmasın. amin.
    (bir avuc sacma, 23.08.2007 12:12)
  15. anlatmasın kimse bana.

eve girdiği ilk gün daha dedi bana. " çıkar ayakkabılarını kapıda ". dışarıda kalmasını istediği ilk şeydi ayakkabılarım. kendi evime çekinerek girdiğim ilk gündü. babamın gözünü gözlerimden kaçırdığını farketmem, savunmasız olduğumu ilk hissettiğim andı. o an, yalnız olduğumu anladığım ilk gündü.

anlatmasın kimse bana. aralarında iyi olanları, sevgi dolu olanları dinlemeye tahammülüm yok benim. siz bırakın ben çürüteyim fikirlerinizi.

dört duvar arasında kendinizi evsiz hissetmenizin nasıl bir şey olduğunu , aşağılanırken nasıl başka düşler kurduğunuzu , kabus görmekten sıkılıp uyumama arzunuzu , hayatınızın kabusa döndüğü farkettiğinizde bir daha uyanmamak üzere uykuya dalma gayretinizi...

ayakkabılarım hep kapı ardında, bedenim hep o lanet ev içinde, aklım babamda, ruhum ayakkabılarımın yanında kaldı.

hoş daha beter tecrübelerim var benim. onun için kimse anlatmasın bana.

(bkz: #3291469)
    (siyahdalya, 08.05.2008 15:55 ~ 21:31)
  16. "üvey baba" dizisi çok tutunca; "hadi birde bunu deniyelim" diyen tv sahiplerinin çekmeye çalıştığı yeni dizilerden biri.
    (TTTDDD, 08.05.2008 15:57)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» liliput » hileli zar » ulus » duman » kurt » bir ilk yardim teknigi olarak sigara icirmek » the lost world jurassic park » kutsi » izmir in tarihi eserleri » suleyman rodop » dicle nin tarihi eserleri » hamur un tarihi eserleri » orospu cocugu » biri forward mi dedi » devamli ereksiyon halinde olan insan » beyanname » niyetsiz sozluk » tutumlu ogrenci » hacan olesim gelir » sakarya universitesi » 13 mayis 2008 youtube a erisimin aralanmasi » manitayla uyumayi ozlemek » kanalturk un satilmasiyla boslukta kalan ulusalci » esas hakkinda mutalaa » adisyon gecirmek » sungur savran » 1 2 3 tip dendikten sonra fakultesi diyen cocuk » pembe boklu kizlardan beklenmeyen hareket gelmesi » sozluk ben bugun gazete okudum a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa