urfali sair abdi 

kapat
  1. urfalı şairdir.
    1857'de Urfa'da doğdu. Okuma-yazmayı mahalle mektebinde öğrendi. 1870'de Dabbakhane Medresesine devam etti. 1872'de Rüşdiye'ye kaydolarak buradan mezun oldu. Memuriyet hayatına ilk olarak Urfa Tahrirat katibi olarak başladı. Bu sıralarda şiir yazmağa başladı. Aynı dairede Müsevvidlik, Hakkari Tahrirat Müdürlüğü, Harran Tahrirat Müdür Vekilliği, Maraş idare Meclisi Baş Katipliği görevinde bulundu ve 1911 yılında emekliye ayrıldı. 1887'de Hacca gitmiştir. 1893-94 yıllarında Halep Vilayet Gazetesi yöneticiliği yapmış. 1941 yılında evlat acısı, yalnızlık, hastalık içersinde Urfa'da vefat etmiştir. 193 adet şiiri mevcuttur.

bilinen bir şiiri.
    Gazel-11

Hüsnün senin ey dilber nâdide kamer mi
    Hûri misin ey âfet-i can yoksa beşer mi

Gör nâlelerim halime rahmeyle civânım
    Gözyaşı mı didemden akan hun-ı ciğer mi

Nergis mi acep didelerin gül mü yanağın
    peymâne-i kudret mi lebin şirr ü şeker mi

Gördükçe seni tazelenir sanki hayatım
    Sensiz bana bu cân ü cihan zerre değer mi

Gülzâr-ı cemâlinde senin ey şûh dil-ârâ
    ABDi mi öten mürğ-i nevâ sâz-ı seher mi

Urfalı Şair Abdi
    #3710605 (dervisabdi, 23.07.2008 23:59)

© 2008 - uludağ sözlük

urfali sair abdi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. urfali sair abdi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu urfali sair abdi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yeni nesil » geometri » eskimeyen sevgili » uludag sozluk ten soguma nedenleri » kisisel icsel zeka » ankara » kapi carpsin diye basamakta durmak » sarah palin » hb » tutunamayanlardan oldugunun anlasildigi an a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games