ural altay dil ailesi 

kapat
  1. bir dil ailesi'dir. Bu ailenin altay kolu turkce, mogolca, tunguzca'dır.
    macarca ve fince ise bu ailenin ural kolundandır.
    Bazı dilbilimciler Korece ile Japonca'yı da bu aileye dahil etmişlerdir.

Bu dil ailesinde konuşucu sayısı en fazla olan Türkçe'dir.
    Türkçe'yi 300-350 milyon kişi dolayında insan konuşmaktadır.
    #1075359 (dancing in the moonlight, 29.12.2006 15:29 ~ 05.01.2007 03:21)
  2. tömer de türkçe öğrenen güney koreli bir öğrenciye, türkçe nasıl zor mu diye sorulmuştur. zor ama öğreniyoruz cevabı alınmıştır.
    -peki ya sizin diliniz nasıl?
    *türkçe ile benziyor. aynı dil ailesinden
    #1075386 (balsikeste baysungur, 29.12.2006 15:35)
  3. (bkz: ural altay dilleri)
    (bkz: aramaya inanmak)
    #1075395 (yasakani, 29.12.2006 15:36)
  4. japonca ve korece'nin üyesi olup olmadığı tartışmalara neden olan dil grubudur. eklemeli dillerdir. ural kolunun ayrı bir dil ailesi olduğu konusunda görüşler de bulunmakla birlikte, halen ural-altay'ın tek bir dil ailesi olduğunu savunanlar da vardır. başlıca ayırt edici ortak özellikleri isimlerde gramatik cinsiyet olmaması, artikel bulunmaması, ses uyumu ve soru ekleridir.
    #1075450 (unusual suspect, 29.12.2006 15:51 ~ 16:36)
  5. bir finliye bu dil ailesinden bahsettiğinizde;

"buraya gelene kadar böyle bir şey duymamıştım. neden her türk bu dil ailesinden bahsediyor?" şeklinde tepki almanız normaldir. onlar bu ural altay olayını pek bilmemektedir.
    #2439262 (avedis, 07.10.2007 15:15)

© 2008 - uludağ sözlük

ural altay dil ailesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ural altay dil ailesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ural altay dil ailesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ranini » beyaz melek » bugsbunny » 80 lerde cocuk olmak » ne bileyim ben » better off » haydi bakalim » tekrenkturkuaz » volkan demirel » moonshield » ilaniask » yaran entryler » burdur » kelly macdonald » astazi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » islak imza » ataturk u sevmeyen insanlari anlayamamak » ruzgardasavrulanyaprak » araba ile universiteye gelip hava atmak » fc nitra » umit karan fatih tekke yildiray basturk » yeni uuser olacaklara nick onerileri » biruni » michael j fox » her zaman online olan caylak » sozlukteki erkek hegemonyasi » akp nin ab turkiye yolsuzluk raporunu gizlemesi » depresyon » cogul kisilik » turkiye cumhuriyeti nin pkk yi satin almasi