ural akbulut 

kapat
  1. odtü rektörü ve kimya bölümü öğretim üyesi.
    #53511 (gnc, 04.02.2006 19:54)
  2. "başarımızın altında yatan bizim değişebilme cesaretimizdir" diyen odtu rektörü
    #1152606 (thexecutive, 14.01.2007 18:00)
  3. dolmuşta giderken bir star yarışmasında jüri olduğunu duyup, odtü poşedimi saklamama neden olan rektörümüz.
    #1366531 (kahvekremasi, 02.03.2007 20:11)
  4. eski dev-yolcu olmakla birlikte şu an sosyal demokrattır.
    #1744815 (peride3, 09.06.2007 17:44)
  5. bir gözü diğer gözünden büyük olan rektörümüz.
    #1872706 (rejected, 06.07.2007 15:32)
  6. sözde solcu bir partinin grup toplantısında ; cübbesiyle yani bağımsızl olması gereken bir makam nişanıyla ; muhtıraya destek veren salyalı konuşmalarını -işte eğitimi bu hale getiren zihniyet - düşüncesiyle izlediğim organizma.
    #1980570 (comengineer, 21.07.2007 20:11 ~ 20:32)
  7. "Ben 40 yıllık öğretim üyesiyim, çocuk değilim. Türkiye'de türbanlılar ODTÜ'ye Bilkent'e girecek kadar puan alamıyor. Bu öğrenciler, bu üniversitelere girip türbandan dolayı okullarını bırakarak başka ülkelere gitmiyorlar. Genelde bu öğrenciler Açık Öğretim'e giriyorlar. Buradaki düzgün üniversiteleri kazanıp bırakıp yurt dışına giden yok"

http://internethaber.com/...00&uniq_id=1190981611

bu açıklamadan bir kez daha anlıyoruz ki türkiyenin çağdaşlaşmasının önündeki en büyük engel türban ve islam dır. yoksa ural bey gibi aydınlar bu zeka bu akıl ile memleketi çoktan uzaya uçurmuştu, şu yobaz müslümanlar yok mu ama...

kendisi başörtüsü ile öss yi kazanma arasındaki ilişkiyi bir açıklasada ögrensek nereyi ne kadar örtmek gerekiyor, organ organ söylerse not alalımda ezberliyelim, bir de biz erkekler ne yapıcaz ?

bu arada tüm sorunuda çözmüştür kendisi madem başörtülüler kazanamıyor yasağı kaldırın , nasıl olsa kazanamıycaklar...
    #2354786 (Th0r, 21.09.2007 17:03)
  8. başörtülülerin iyi üniversitelerde okuyamayacak kadar kapasitesiz olduğunu keşfeden ve bu akademik başarısıyla nobelaik ödülüne aday gösterilmesi gereken laikci odtü rektörü.

görev süresinin bu yaz dolacak olması ülkemizin en saygın üniversitelerinden olan odtü ve tüm türkiye için üniversiteleri tekrar akademik çalışma yuvalarına dönüştürme yolunda büyük bir fırsattır.
    #3120395 (mertebe, 10.03.2008 21:10)
  9. bilgi ve birikimi oldukça fazla olan bir bilim insanı. ancak siyasi kimliği bunun önüne geçtiğinden fazla dillendirilmez.

yalnız kendisi odtü'nün rektörü olması sebebile zaten bu yanda bir kişi olmasa öğrencilerden yemediği şamar kalmayacaktır. şimdi bile oligarşik elit ilan edenler vardır kendisini.
    #3499473 (meredith, 05.06.2008 21:47 ~ 21:50)
  10. webometrics üniversiteler sıralamasının ne olduğunu tam bilmeden, ya da bilmiyormuş gibi davranarak her konferans veya televizyon programında "odtü türkiye'nin 1. üniversitesi, dünyada da bilmem kaçıncı" propogandası yapan rektör. öğrenmesi gereken şey ise webometrics, üniversiteleri iyilik derecesine göre sıralamaz, çok abuk bir formülü vardır. üstelik üniversiteleri sıralayan birçok farklı liste yayınlanmaktadır ki bunları görmezlikten gelmektedir.

farklı bir liste görmek için 2006 yılı üniversitelerin yayın sayısı:

http://www.yok.gov.tr/duyuru/orana_gore.pdf

not: geçmişi 10 yıldan az olan üniversitelerin yayın oranları yanıltmasın, öğretim görevlileri eski üniversitelerinde başladıkları çalışmaları geçtikleri üniversitede tamamladığı için böyle bir oran oluşmuştur.
    #3664295 (madmadam, 14.07.2008 19:28 ~ 21.07.2008 13:49)
  11. yaptigi tespit sicmigina inat yurt disi diplomami alip gozune sokmak istedigim rektorumsu.
    odtu'yu her konusmasinda birinci lanse eden zekasi hacettepe'yi nereye koyar bilinmez ama yeterince duzgundur heralde.*
    son olarak ne zaman insanlar sadece acik ogretim kazandi belgesiyle yurt disinda egitim alabilir olmus *,
    boyle luksumuz oldugunu bilseydik inan oss, dershane diye ugrasmazdik.
    #3674048 (çakalcarlos, 16.07.2008 21:20)
  12. şu aralar dünyanın merkezi olmakla meşgul; bilimum toplumsal olayları kendi insiyatiflerine mal etmiş, kendi fikirlerini ülkenin meşruları sanan ünvanından menkul itici mahluk.

(bkz: tipe bakıp kriz geçirmek)
    #3682294 (don the frapan karl malone, 18.07.2008 14:43)
  13. her tvye çıktığında i. melih gökçek'i alt etmesi ile ünlenmiş zeki kişi. i. melih bence yanlış yapıyor eşit şartlarda bi rekabet değil. *
    #3698359 (sohodo, 21.07.2008 20:09)
  14. odtü için büyük bir hayal kırıklığı olan, odtü gibi bir üniversiteye asla yakışmayan rektör.

odtü öğrencilerinin büyük çoğunluğunun hoşlanmadığı rektör aynı zamanda.
    #3698399 (aklini kullanan gerizekali, 21.07.2008 20:18)
  15. kendisinin zekasına ulaşamayanların komik yorumlarına maruz kalan kişi. bu arada kendisi bilim adami.
    #3698420 (sohodo, 21.07.2008 20:22)
  16. melih gökçek e yalakalık yapmayan, okulunu koruyan rektör, bilim adamı.
    #3698431 (witch, 21.07.2008 20:24)
  17. bilim adamlığına saygısızlık etmek elbette akıl karı değildir.

rektörlüğe yakışmıyor, yani odtü rektörlüğüne. yani rektör olarak... nasıl ha dur şöyle söyleyeyim...

rektorluk

anlamak istemeyen nesiller, anlamak isteyen ve anlatmak isteyen nesillere çok çemkirirler diye bir rohan atasözü vardır, söylemek istedim.

e: ayrıca konuşmasını izledim, "sıkıyosa yıksın! hadi bakayım silsin bizi haritadan!" filan...

olmuyor öyle yahu, boş sözler bunlar...

duygulanmadım ben yani.

edit 2: sözlerim her zamanki gibi benden sonra çarpıtılmış maalesef. "ananı da al git!" gibi bir tavırla benzeşmediğimi söyleyerek, nezaket bekçisi olabilecek kadar da nazik bir insan olduğumu belirteyim. insanları söylemedikleriyle yargılamak ve kategorize etmek eleştiri değil, kendini küçük düşürmektir.

zaten hep böyleyiz bir, eleştirmeyi bilmiyoruz. ya hakaret ediyoruz, ya konuşmadan "5 dakika konuşulamayacak!" diye nitelendiriyoruz, ya çarpıtıyoruz, ya konuyu değiştiriyoruz.

nezaket bunun zıddı bir şey işte.
    #3698469 (aklini kullanan gerizekali, 21.07.2008 20:32 ~ 21:08)
  18. birikimli bir bilim insanı. kendisi gercek bir türk aydını ve kendisinin odtü rektörlüğü bu yüzden 20 wattları rahatsız ediyor.
    #3698522 (hyperion, 21.07.2008 20:42)
  19. kendisiyle beş dakika mantıklı konuşamayacak insanlar tarafından hala eleştirilen kişi. bilim insanı diyoruz anlaşılmıyor. hayır melih gökçek bile savunulabilir de bu adamın zekası tartışılamaz. ayrıca her üniversite öğrencisi rektörünü bir şekilde eleştirir. herkesin işine gelmeyen uygulamalar olabilir üniversitede. genel olarak sevilmediği yalandır, yanlıştır palavradır.

ananı da al git diyen başbakanı savunanlar sıkıyorsa yıksın lafına nasıl içerlenmişler. nasıl nezaket üstadı kesilmişler. asıl biz duygulanıyoruz. *
    #3698557 (sohodo, 21.07.2008 20:51)
  20. kendisi o kadar değerli bir bilim adamıdır ki,
    kendisine normal şartlar altında herhangi bir üniversite de, hatta şu anda da avrupa veya amerikan üniversitelerinden herhangi birinde bırakın rektörlüğü öğretim görevlisi olarak bile iş vermezler.

ha illa görüşleri yüzündenmi?
    hayır. seviye ve akıldan yoksun çıkışları nedeniyle.
    (ki görüşleride yeterince iğrençtir zaten.)

not:şu hani bir gözü kalk gidelim, diğer gözü b.k yeme otur diyen adam* varya o işte.
    #3698576 (zivallione, 21.07.2008 20:58)
  21. http://www.chem.metu.edu....ademic/akbulut/index.html
    #3698587 (sohodo, 21.07.2008 21:01)
  22. bilim adamı yüksek ve kutsal hüviyeti vasıtası ile kendisine kayıtsız şartsız itaat etmemiz gerektiği düşüncelerini görünce; türkiye'nin en büyük politik irade topluluğu üniversite gençliğinin bir parçası olarak, bu kadar kayıtsız ve soyut tasfir edilmemi; umursamamama ancak daha çokça kızmama neden veren şahıs. ozaman zannımca düşünsel olarak hiyerarşik bir yapı var ülkemizde. dolayısıyla odtü rektörü konuştuğu zaman akan suların durması gibi varsayımda var. bize konuşmak düşmez avam tabakasıyız ne de olsa. öncelikle şunu da belirtmeli ki o zatı muhrteremi odtü rektölüğüne taşıyan mecra ve yetkilileri de ben adil bulmuyorum.

ne de olsa bilim adamı diye bütün hepsini ayırt etmeksizin ardında hem de kayıtsız olarak durulması gerekmez mi. veya tüm bilim adamları yegane dogrulara erişmiş veya onları bulabilecek muhteviyattaki insanlarmı. ozaman hepsi neden tekdüze değil de ayrı şeyleri doğru bulabiliyorlar. düşünce farkı sıfat tanımıyormu yoksa. ama fazla söz etme yetkimiz yokmuş bu kast sisteminde. ne de olsa bilim adami...
    #3698818 (don the frapan karl malone, 21.07.2008 21:39 ~ 22:01)
  23. 6 ağustos itibariyle sekiz yıllık rektörlük * görevi son bulan, melih gökçek'e gerçekleştirdiği çıkışla takdirimi kazanmış değerli hocamız.
    #3778072 (ashtarte, 06.08.2008 12:14 ~ 12:15)

© 2008 - uludağ sözlük

ural akbulut başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ural akbulut ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ural akbulut nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mutluluk » fernando chalana » yaran diyaloglar » call center » umursanmamak » gaasaray » boslugabagislanansozler » raptiye rap rap » teknik resim » nobetci eksi oycu » nazli ilicak » 31 cm » sir isaac » iyiler siyah giyer » don bebegim butonuna alternatif isimler » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » yatmadan once yuz firca darbesi » dr renaud paris » benim niye yok » insurgency » amcasinin bakirligini 112 dolara satan emmi » gelin damat fotograflari » ordek popolu kiz » japonyaca » love remains the same » sufjan stevens » mozilla firefox a erisimin engellenmesi » yaran yildizlar » eskiya » selcuk bal » adana