universiade 2005 izmir 

kapat
  1. izmirlilerin arkasından günlerce gözyaşı döktüğü belediye başkaları ahmet piriştina'nın yoğun çabalarıyla izmir'de oynanmış oyunlardır. fisu, organizasyonu en başarılı universiade oyunları olarak adlandırmaktır. 4 bine yakın gönüllüsü, binlerce seyircisiyle ve açılış/kapanış törenleriyle oldukça başarılı geçmiştir.
    "dünya ege mavisinde buluşuyor" sloganı ve izmir'in simgesi olan yalıçapkını* organizasyon boyunca oyunların sesini duyurmak için kullanılmıştır. ancak istanbul basını, gerek yazılı gerekse görsel basın, oyunlara ilgi göstermemiştir.
    11 ağustos'ta başlayan oyunlar 10 gün sürmüş ve sıralama şu şekilde oluşmuştur;
    1.Rusya
    2.Çin
    3.Japonya
    4.Ukrayna
    5.ABD
    6.Polonya
    7.Kore
    8.Turkiye
    9.Tayvan
    10.italya

oyunların izmir ve ülkemiz'e katkısıysa beklenenden çok daha fazla olmuştur. yapılan ve onarılan spor salonlarının yanı sıra; efes pilsen world cup 6 müsabakaları izmir halkapınar spor salonunda, avrupa genç bayanlar hentbol şampiyonası izmir'de, 2011 universiade kış oyunlarına erzurum'da, birinci karadeniz spor oyunları ve 2011 gençlik olimpiyatları trabzon'da düzenlenmiş ve düzenlenecektir. ayrıca universiade sayesinde izmir gençliğinde oluşan gönüllülük bilinciyle birlikte, izmirliler çeşitli sosyal projelerde aktif olarak görev almaya, daha yoğun olarak, başlamışlardır.

oyunlar hakkında dahafazla bilgi almak için;
    http://www.fisu.net/
    http://www.universiadeizmir.org.tr/en/
    #2843039 (nesesi yeter, 15.01.2008 20:56)
  2. biliyorum üzerinden epey zaman geçti ama ne zaman bir yerlerde universiade 2005 izmir adı geçse, yaşanmış bir olayı es geçemiyorum,buraya da o yüzden yazmak istedim.

bilenler bilir, izmir'de gelen sporcuların konaklaması için hazırlanmış 'oyunlar köyü'adı verilen bir yer kurulmuştu.yine bilenler bilir,bu organizasyonda binlerce genç çalıştı,kimi oyunlar köyünde,kimi yarışmaların olacağı spor salonlarında vs...
    oyunlar köyünde de bazı arkadaşlarımızın görevi,sporcuların kalacağı 2-3 katlı apartman tarzındaki yerlerin önünde kurulan help desk lerde hizmet vermek idi,çok geniş bir alan olduğu için yemekhane&market&spor bilgi merkezi gibi yerlere insanları daha kolay yönlendirebilmek için.işte bu help desklerde çalışan bir bayan arkadaşın başına maaesef ki hiç de hatırlamak istemeyeceği şeyler geldi,işin en kötü tarafı da bu olay örtbas edildi,sanki hiç yaşanmamış sayıldı,üzeri örtüldü.

en başta da dediğim gibi üzerinden çok zaman geçti,ayrıca bu olay pek çok kimse tarafından da bilinmez.benim de ,bu organizasyonda görev aldığım için ve olaydan sonra dikkatli olmamız gerektiği konusunda uyarıldığımız için bu olaydan haberim var.kıssadan hisse,evet izmir için çok güzel bir reklamdı ancak keşke bazı şeyleri aşabilsek de konuşabilsek.
    #5047809 (evetnevar, 16.04.2009 02:28)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

universiade 2005 izmir başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. universiade 2005 izmir ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu universiade 2005 izmir nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about universiade 2005 izmir. Copyrights of the articles are belong to their authors.