umut sarikaya 

/ 11
kapat
  1. an itibariyle penguen dergisinde çizen ve yazan , gözlemciliğinin mahsülü karikatürleriyle koparan , yaran beni benden alan çizerdir .
    mc hammer ve kurtuluş savaşı esprisi aklımdan çıkamamıştır, çıkamayacaktır :
    -kentaçdis
    -yaa,tamam biz uzaktan kalpaklı gibi görünce...
    -kentaçdis
    -tamam yaa ,erdal al olum elinden silahı ...
    -kentaçdis
    (kabolka, 28.01.2006 23:30)
  2. bir de looney tunes karakterlerinin "that's all folks "diyen eskiciye efsane firma ACME yapımı örsü satmasını konualan karikatürü vardı.
    -esas para bakır telefon kablosunda ama polis yakalarsa skertir.
    -That's all folks.
    (bkz: ACME)
    (yıllaryılı, 28.01.2006 23:33)
  3. - baba bak sen bana hadım olamazsın dedim gittim parayı bastım oldum...
    - yavriieeemm ben saena hadım olamazsın demedim adam olmzımızı...
    - hay sıçayım senin çemçük ağzına... mıyır mıyır ne dediğin anlaşılmıyo be!...

gibi karikatürleriyle yarmaya muktedir muhteşem tespitlere sahip komik adam...
    (cartman, 30.01.2006 02:45)
  4. pengguenin orta sayfasındaki benimde söyliyeceklerim var köşesi insanı kendinden alır.
    (amd, 15.02.2006 21:20)
  5. penguen de o sayfadan bu sayfaya dola$an yurdum insanı. umut sarıkaya tarzı dudagı kelime dagarcıgımıza sokmustur.
    (fütursuzca, 18.02.2006 15:35)
  6. istanbul teknik universitesi mezunudur.
    (izah isareti, 21.02.2006 23:31)
  7. karikaturlerini durum esprisi kategorisine soktugum cizer, sair, yazar, dusunur.
    (fütursuzca, 09.03.2006 21:32)
  8. çizer her hafta köşenin logosunda kendini başka bir biçime sokar;peugeot aslanı,ören bayan figürü,bruce lee pozu,vs..hemen hemen sadece türk insanında görülen bazı tavır ve davranışları alakasız bir durumla birleştirerek bünyeleri yarmaya neden olur.hatta karikatürleri okurken kendi kendinize "evet ya ben çok gördüm böle tiplerden" dedirtir,bu durum daha bi güldürür sanki.
    (dukur, 09.03.2006 23:53)
  9. bu adamin kosesini okurken nedense hep toplum icinde olurum ve her defasinda histeri krizine girmis gibi aniririm. yuz kisinin icinde gulmemek icin kendimi bastirirken, flouurp diye acayip bir ses cikarmama sebep olan kisidir bu.

mukemmel bir gozlemci her seyden once. hayata, insanlara bakmayi biliyor. gormeyi biliyor. hepimizin yasadigi o ince detaylari oyle bir isliyor ki, hayran birakiyor kendine.

cocuklugu hala cok canli anilarinda ve onun cizdiklerinde ortak bir sey bulabiliyor insan.

o kadar samimi ki, hic ikircikli oyunlara girmeden oldugu gibi anlatiyor her seyi. kendisini ikiyuzlu, ezik bir karakter gibi anlatmasi bile aslinda samimi oldugunu gosteriyor.

he bir de acayip terimler katmistir kelime dagarcigima, cemcuk agizli gibi mesela. abi bir de o dudak cizimi yok mu?

ya bak yazmiim diyorum yazcam. beethoven bir konser vermektedir, husu icinde, altinda da bir puf var. sahnenin onunde de bir tabela, soyle yaziyor: pazartesi-persembe beethoven, carsamba brahms, cuma surpriz sanatcilar. yazarken bile guluyorum su anda.
    (laz pacino, 12.03.2006 14:39 ~ 15.03.2006 12:17)
  10. penguen dergisinde yazar ve çizer.genç karikatürcülerin gelecek vaadedenlerinden olduğu rivayet edilir. iyi çizememekte fakat çok iyi yazabilmektedir."benim de söyleyeceklerim var" köşesi bazen insanı yarim yarim yarmaktadır.
    (mahoni, 12.03.2006 16:29)
  11. dünya ile dalgasını geçen, abzurd mizahın türkiye'deki en başarılı temsilcisi*...
    (ferrole, 17.03.2006 14:32 ~ 14.04.2006 11:12)
  12. umut sarıkaya, emrah ablak ile beraber türkiyenin en tapılası, en yaratıcı ve en iyi hafızalara sahip mizahçılarındandır. umut sarıkayanın 'işimdeyim gücümdeyim' ve 'benim de söyleyeceklerim var' köşesini en sona bırakır penguen haftasını böylelikle sonlandırırım ve bittikten sonra, hafta içindeki yaşantım içinde insannar genelde bana tuhaf tuhaf bakarlar ve büyük bir ihtimalle deli olduğumu düşünürler. Çünkü bu umut sarıkayanın çizimleri ve yazımları aklıma apansız bi şekilde gelir ve ben o an nerede olursam olayım dizlerimin feri çözülür ve bi yerlere tutunma ihtiyacı duyarım. tuttuuğum yerde ellerim uyuşur kendimi iyice kabederim. bağıra bağıra gülmeyi engellediğim için de terim terim terlerim. işte bu hallere düştüğüm yereler de genelde insanlarla dolu olan bölegeler olmakta; mesela otobüs, metro, evde misafirlerken varken... (:
    belki de bu adamlar benim ömrümü bilem uzatıyorlardır... Çok kıymetli işler yapıyorlar.
    Ne kadar anlatsam yetersiz; hepsi büyük insanlar...
    (SEVENSCOLORI, 26.03.2006 14:43)
  13. farkı ayrıntılarda gizli olan karikatürist. hugo boss çakması sweat, tıfıl eşofmanı, çoraplar ve malibu marka terliklerle beni benden almıştır. (bkz: bağa mı didin?)
    (BuRock_, 14.04.2006 02:02)
  14. bu haftaki köşesinde yer verdiği, liseli fantezisi esprisi ile gülme krizine sokan bünye...

kız: ay engin, liseli fantezisi yapalım dedik; gömlek içi boğazlı kazağı, bleyzır ceketi kapıp gelmişsin... o elindeki ne öyle?
    engin: beşeri harita...

edit: elemanın çıplak kıçındaki iki adet sivilcenin okur tarafından farkedilmesi ile gülme krizi histeri krizine dönmüştür...
    (ferrole, 15.04.2006 17:10)
  15. kafasına esen herşeye yumcik ağız kondurmayı başarabilen inanılmaz komik,zeki ve başarılı karikatürist.penguendeki köşesinde nokta nokta doldurduğu sayfanın bazı yerlerine serpiştirdiği küçük laflar beni hepten kopartır fırlatır atar.baklava desenli kazaklara da ayrı bir sempati duymama ve denkgelince almama sebep olan türk.
    (Schizophrenia, 28.04.2006 14:26)
  16. Bir sayıda Tusubasa'nın pide şekilli topu ile agzıaçık-el kafada gülen japon çocuguna beraber yer verip, insanı 10 sene öncesine götürüp koparan uluötesi şahsiyet.
    (Alibet, 15.05.2006 21:40)
  17. her hafta, türk toplumuna yara olmuş kilit karakterleri yasaklayan muhteşem bir zeka. bu hafta am bitlerini yasakladı kendisi.
    (goril bas, 03.06.2006 14:45)
  18. penguen i aldığımda ilk okuduğum çizerdir. neredeyse her hafta köşesine marx la ilgili bir karikatür çizer. mesela bir tanesi beni kopartmıştır:
    marx,engels ve lenin yanyana dururlarken, baş örtülü yaşlı bir teyze de aralarına karışmıştır ve şöyle der: "öyle deme yavrım, onlar da bi sürü garibana ekmek veriyo..." bunun üzerine lenin "teyze, sen nerden girdin araya, bit çık ya!"
    ayrıca kafka çizimlerine takmıştır kendisi. geleneksel halk yaşantısını iyi bildiğini karikatürlerinden çıkarabilirsiniz. kendisi 80 li yılların çocuğudur.
    hadin bu da benden: (bkz: sevgisiyle rezil olanlar)
    (suzergecer, 28.06.2006 14:36 ~ 06.11.2006 15:22)
  19. ahmet yilmaz ile zirveye çıkan absürd, ince mizahın günümüzde bayrak taşıyan neferidir. yer yer atilla atalay etkilenimleri sezilse de ben umut sarıkayayı en çok selahattin duman'a benzetiyorum. onun daha tırt, daha genç hali gibi.
    (martin edilen, 08.07.2006 00:02)
  20. sarikaya muhalif mizah dergisi ile tavan yapmıştır.
    (berhudarolyavrım, 08.07.2006 01:54 ~ 01:55)
  21. penguen alma sebebimdir. dudak çiziminde üstüne yoktur. yazıları, karikatürleri gerçekten güzeldir. babanın oğluna adam olamazsın dediği sözler üzerine kurulmuş karikatürleri çok iyidir. hatta bi tanesini yazmak ister deli gönül.
    şöyle ki; babası oğluna adam olmazsın demiştir oğlu da iş adamı olmuş, masa başında düşünmektedir, ulan babam bana adam olmazsın dedi,oldum,gidip yüzüne vuramıyorum adam olduğumdan, der. hep yazsın, hep çizsin.
    (zula, 20.07.2006 21:29 ~ 12.09.2006 02:14)
  22. Sadece çizer değil benimde soyleyeceklerim var köşesinde kah kendi hayatından Kah rus edebiyatından, kah da tanzimat edebiyatından yazılar yazan yetenekli bir mizah ustasıdır.

Ayrıca (bkz: Semih Cumhuriyeti)
    (slartibartfast, 10.08.2006 20:14)
  23. çizgisinden çok kelimeleri ile kırıp geçiren, son derece olağan ve günlük hayatın içinden konuları işleyen, ayrıca benim de penguen dergisini alma sebebim olan çizer/karikatüristtir..

(bkz: benim de söyleyeceklerim var)
    (InsomniaC, 16.08.2006 01:14)
  24. cosmopolis programında yaptığı röportajla hayal kırıklığına uğratan komik çizer. ama program sonrası penguendeki benim de söyleyeceklerim var adlı köşesinde her şeye rağmen yine güldürmüştür.
    (aflterxosruanrgise, 16.08.2006 01:17)
  25. üniversiteye başlayana kadar mizah dergilerinden bihaber, çizim yapmasını bile bilmeyen birisiymiş. sonradan üniversitede emrah ablak'la tanıştıktan sonra yavaş yavaş mizah çevrelerine girmiş ve karikatür çizmeyi öğrenmiş.
    (laz pacino, 16.08.2006 01:24)
/ 11
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» zulfu livaneli » cnbc e » galatasaraylilarin genel ozellikleri » sprnova » hakkari » parayi bulunca nick degistirmek » fizigin ilgincligi » aither » kanal d » turkiye » ali sami yen e getirilen aslan » otobuste hamile kadina yer vermeyen yasli » pcnet » eskisehir osmangazi universitesi » honest » peder agzima sicti lan » 4x4 » davutsu » enel hak » akrep burcu » besiktas i tutmak cisini tutmak gibidir » spider man 3 » mark antony » ta sevgilinin » deniz arcak » orson welles » keciorengucu » hipotansif atak » karizmaniz var mi varsa kac santim a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa