umut olmasa olabilecekler 

kapat
  1. yaşadığımızdan kat ve kat daha kötü bir dünyayı şimdilerde yaşıyor olmak.. insanlığın yapacak hırslı bir şeyler bulamamasından kendine zarar vermesi muhtemel bir durumdan dünya hiç iyi bir şekilde çıkmaz, çıkamaz.. mümkün değil bu..
    #4298929 (fatal, 30.11.2008 00:02 ~ 00:03)
  2. ölürüz.
    (bkz: bir umuttu yaşatan insanı)
    #4298938 (chanson de roland, 30.11.2008 00:04)
  3. kandırılmak denilen şey olmazdı. *
    #4298959 (uzaydangelenkozmikisin, 30.11.2008 00:07)
  4. mutluluk.
    #4298964 (pps12, 30.11.2008 00:08)
  5. hüsran olmazdı. istenilen olaylar gerçekleştiğinde sürpriz olurdu.
    #4298971 (black ice, 30.11.2008 00:10)
  6. beklemezdiniz; sevdiğiniz, uğrunda birçok şeyi feda etmekten kaçınmayacağınız güzel insanı. kolay olurdu unutmak...acı çekmeden, düşünmeden onu...
    #4299024 (mech eng, 30.11.2008 00:19)
  7. şimdiki gibi hiç bir şey olmazdı. ama çok şükür şimdi umut var. hatta bazı yörelerimizde "fakirin ekmeği" de deniyor kendisine. ama şu zenonun bile hiç bir paradoksa uyduramayacağı bir gerçektir ki: umut olmasaydı, hiç bir şey olmazdı.

şimdi örneklerimizi inceliyoruz:

1) çok bilindik bir hikayedir. hatta bir temel fıkrası tadında anlatılıp muhattabın anlamlı olmaya çalışan tebessümünü görmek için mücadele verilir. uzun lafın kısası, kafka'yı adamın biri* teselli ediyormuş, üzülmeyin sayın kafka, herşey yoluna girecek diye, kafka kapak mahiyetinde cevabı yapıştırmış: "üzülmüyorum, çünkü herşey yolunda zaten." kelimeler kifayetsiz, ifadeler donuk kalmış. aynı böyle.

2) misal, sisifos. bu efendi ömrü hayatı boyunca tek bir taşı tepeye çıkarmaya çabalamış. her seferinde düşen taşı hiç oflayıp puflamadan, isyanlara girmeden yine aynı hevesle, aynı tepeye taşımak için kolları sıvamış. ben de mitolojik bir kahraman olsam ben de yaparım diyenlere özlü bir sözümüzü hatırlatmak istiyorum: mitoloji oradaysa taş burada.

3) sonra godot yu beklerken'den tanıdığımız iki güzide insan var hayatımızda: vladimir ve estragon. onlara ne olmuş? beklemişler, beklemişler ve... hala bekliyorlar.

örnekler pek ala çoğaltılabilir, ya da karşı kıyıya geçilip kaybeden edebiyatı parçalanabilir. ama dikkat edin. elinizde bir kafa tası, bolca da werther acıları olsun.

ya da vazgeçtim. hep birlikte maradan herşey yolunda anne'yi dinleyelim. böylesi daha güzel.
    #4299076 (oyuncakdunya, 30.11.2008 00:30)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

umut olmasa olabilecekler başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. umut olmasa olabilecekler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu umut olmasa olabilecekler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about umut olmasa olabilecekler. Copyrights of the articles are belong to their authors.