bugün

tayyar arı sevgisiyle * dolu insanların okuduğu bölüm.
idealist insanların büyük umutlarla tercih ettiği ama ilk derse girdiği zaman bölümün geri kalanının ve hocalarının o kadar idealist olmadığını görüp pesimist havasına bürünmesine neden olan bölüm. zamanla tayyar arı'dan kopyala yapıştırı, ibrahim canbolat'tan aynı cümleyi binbir şekle sokarak insanlara sunmayı, kamuran reçber'den birşeyler için hala geç olmadığını
öğrenebileceğin bölüm.
Tayyar'dan gülücük,göksel'den mesafe ve hikaye,Barış'dan Hakaret ve Övgü,Kamuran^dan Saygı,dokundurma ve ince mizah anlayışı,ibrahim'den ise adam yerine koymama duygusunu veren ,bir nevi "ihtilaf ve inancın Kesişme Noktası"dır.
diplomasını aldığınızda, kendinizi ispatlamak için meşhur üniversitelere göre altı kat çaba sarfetmeniz gereken bölümdür.
kısaca "uludağ uluslar" diye telaffuz ettiğim bölüm*.
çevreden duyduğuma göre uludağ iibf'nin okunmaya değecek tek bölümüdür, hatta türkiye'nin en iyi uluslararası ilişkiler bölümlerinden biridir** -ki ben buna katılmıyorum.* misal; birisine bölümümü söylediğimde "ooo, uluslararası ilişkiler, ingilizce işliyorsunuz değil mi dersleri" der, ben de "yoo, türkçe işliyoruz" deyince, o kişi ne kadar eğitimsiz olursa olsun şunu der; "aa, ne kadar saçma. uluslararası ilişkiler türkçe mi okunurmuş?!"
haklılar da.

uluslararası ilişkiler gibi bir bölümde en az 3 dil öğretilmesi gerekirken; bu üniversitede ortaokul seviyesinde ingilizce gösterilir. bir mesleki ingilizce komedisi vardır ki, "hello, my name is fatmagül" diyebiliyorsanız, zorlanmadan geçersiniz.

eğitimin kofluğu bir yana, öğrencilerin kalitesizliğinden bahsetmeyeceğim bile.

büyük hedefleri olan biriyseniz, tamamen vakit kaybı.
uludag üniversitesi iibf'de, uluslararası ilişkiler okutulan bölümün adıdır.

öğretim ve öğrenci niteliği diğer anadolu üniversitelerindeki ui* bölümlerinden yüksek; fakat ankara, istanbul ve izmir'de yer alan üniversitelerden daha düşüktür.

bu bölüm de, türkiye'deki ui bölümlerinin hastalığı olan "ui'den çok siyaset bilimi okutmak" hastalığına yakalanmıştır. madem bunu yapacaksın; bari adını "uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi" koy da tam olsun.
uludağ üniversite de bölüm başkanının bu dönem ibrahim canbolat olduğu, diğer bölüm hocalarının ise tayyar arı, göksel işyar, kamuran reçber, barış özdal ve -her nekadar hukuk fakültesi dekanı olarak bilsekte uluslararası hukuk, uluslararası insan hakları dersini bu bölüm öğrencilerine veren- mehmet genç olduğu bölümdür.

diğer okulların uluslararası ilişkiler bölümleriyle karşılaştırılırken çeşitli konferanslara, sunumlara gelen konuşmacıları ve bölüm hocaları tarafından bilgi içerik olarak bir farkın bulunmadığı ısrarla belirtilir. tek bi fark dışında o da tahmin edilebileceği gibi yabancı dildir. öyle ki daha düşük puanla öğrenci alan okullar bile daha yoğun bir dil eğitimi verilirken, uü uluslararası ilişkiler bölümünü ikinci öğretim olarak okuyanlara ingilizce hazırlık bile açılmaz.

ama tüm bunlara rağmen uludağ üniversitesinde uluslararası ilişkiler okumak zevklidir,güzeldir
*siyasetin yoğun olarak işlenmesi yerine, iktisat, matematik, muhasebe, betimsel istatistik gibi meslek namına ne kadar gereksiz, boktan püsürükten sayısal ders varsa okutulan bölümdür. bilseydim iktisat işletme okurdum*, ne farkı kaldı.
aslında isminin uluslararası celişkiler olarak değiştirilmesi gereken bir bölüm.
şuanda uludağ üniversitesinde okuduğum bölümdür. eğer kendi başınıza hareket etme ve kendini geliştirme konusunda yeteneğiniz yoksa kesinlikle tercih edilmemesi gerekir çünkü hocalar kendi işlerine sizden daha çok önem veriyorlar özellikle tayyar arı. gerisi size kalmış evet efendim ingiizce de yoktur sevgili bölümümüzde bunuda kendiniz halletmeniz gerekir. nasıl yapacağınız konusunda da bilgi verilmez erasmus ile ilgili bile bilgi almışlığım yoktur(3. sınıftayım). gerisi size kalmış.

edit: evet erasmus ile ilgili bilgi almamam benim salaklığımmış ama geri kalan yorumlarımın hala arkasındayım.
(bkz: ilhan uzgel)
(bkz: veysel ayhan)
(bkz: mehmet dalar)
ne zaman bi' kariyer konusu açılsa "dışişlerine, odtü bir tane biz üç tane mezun yerleştirdik" savını ortaya atan hocalara sahip bölüm. artık kim kimi kandırıyor bilemeyiz. http://nkoru.blogspot.com...nav-sonuclar-ackland.html
nice başarılı hocanın bulunduğu, benim de uludağ üniversitesinden mezunu olduğum bölüm.
ne zaman bi' kariyer konusu açılsa "dışişlerine, odtü bir tane biz üç tane mezun yerleştirdik" savını ortaya atan hocalara sahip bölüm. artık kim kimi kandırıyor bilemeyiz. http://nkoru.blogspot.com...nav-sonuclar-ackland.html
Bu sene başladığım ve ilk olarak bende olumlu izlenimler bırakan bölümdür. Mezunları arasında diplomatlar,kaymakamlar,çeşitli bakanlıklarda görev alan insanlar vardır. Özel sektörde de bir çok alan da mezunları vardır. Çok değerli öğretim elemanları vardır. Mesele bunları kullanabilip hedefe ulaşmaktır o halde. Zamanla edit geçerim...
Okuyan varsa beni de yesillendirebilir mi?
2019 itibariyle genel yorumlarını almak istediğim okul ve bölüm.
38 yaş itibariyle, 4. yüksekokul olarak tercihimi yaptım. benim dönemimin ea'daki iyi bölümlerinden biriydi, eski popüleritesi kalmasa da burada bir 4-5 sene geçirmek istiyorum. tecrübelerini paylaşacaklara şimdiden teşekkür ederim
ayrıca;
(bkz: öptüm formatı eyledim viran)

bilgilendirme editi: meslek edinimi için değil, bilgilenme ve gelişim için okuyorum. mühendislik yapıyorum zaten * yine de call-center esprisini beğendim, zira ex'lerden biri için geçerli bir önerme oldu *
tebrikler. miss gibi call-center elemanı oldunuz.
Mezun olduğum bölüm. Dersleri orta şeker bir bölümdür. ilk dönemler biraz zorlar ama ileri ki bir zamanda çok rahat geçersiniz. Bu arada bretton woods ömrümü yedin şerefsiz. neyse sakinim.
Bir uludağ iktisat değildir.
Eğer bu bölümü okuyacaksan bir yabancı dil muhakkak bilmen gerekiyor. Su gibi ekmek gibi lazım. Misal ben Türkçeyi zor konuşuyorum. Sakat.
ben bir alttaki arkadaşın serzenişine şu açıdan katılmak istiyorum..

uludağ bir zamanlar, siyasal islam ve yobazlık ele geçirmeden önce, gayet iyi, kaliteli bir üniversite idi. bunu belirtmiş olayım.

amma ve lakin ki türkiye gibi çöl bedevilerinin tepeden tırnağa hüküm sürdüğü bir ülkede, kendi alanında asla bir şey olamayacağın örnek bölümdür uluslararası ilişkiler bölümü.

çok çok az sayıda insan aldığı formasyonun üzerine koyabileceği bir profesyonel yaşam sürebiliyor..

yoksa yani durum çok da okulluk bir durum değil..

boğaziçi, odtü vs mezunlarında da durumun aynı olduğunu kısmen biliyor ve düşünüyorum..

üzücü..

devlet hem insan gücünü, hem de maddi olanaklarını ziyan ediyor..

öte yandan tayyar arı gibi de bir adam var..

insan bunu hatırlayınca ister istemez söz konusu arkaaşın serzenişine hak vermiyor değil..

edit: eleman silmiş.. olm kötü bişi demedim lan..
mezun olduğum bölüm. okuması gayet eğlenceli ve keyiflidir. lakin istihdam imkanı beklememek gerekir. şu anda yönetici yetiştirme programı adı altında bir holdingin yaptığı seçimle 2500 kişi arasından birincilikle işe başlamış bir adamım.

lakin bunun bölümümle gram alakası yok.
Tebrikler, tertemiz call-center elemanı oldunuz.
güncel Önemli Başlıklar