uludag sozluk un muhafazakar yazarlari 

/ 3
kapat
  1. çok toz kaldıracağa benzeyen konu. ya da tam aksine, başlık silindiği için bu entry de silinmiş sayılacak.
    edit: sözlük adına talihsiz bir konu zannımca.
    #1608847 (nikim yok benim, 05.05.2007 00:11 ~ 00:48)
  2. kimsenin kimseyi "nedensiz" yere bir şey atfetmeyeceğine inandığım bir platformda bulunan, bulunması da gayet normal olan yazarlardır.
    #1608877 (and oceans, 05.05.2007 00:20)
  3. (bkz: muhafazakarlığın ne demek olduğunu bilmeyen insan)
    #1608878 (junior, 05.05.2007 00:20)
  4. genellemenin ne menem bişey olduğunu gösteriyorlar. sağolasılar, çok yaşayasılar.
    bir muhafazakar kelimesini altında ne tilkiler ne öcüler varmış çok geç olmadan öğrendik ya artık gözümüz açık ayrılmayız bu dünyadan.
    o değilde genelleme yaparak hayatını sürdüürmek binevi sürünmek nasıl bir duyguymuş genelledik, öğrendik, bu duyguyu birkez daha tatdık.
    ne mutlu bizlere.
    bu olsa olsa dünyayı daha da çekilir bir yer yapmak adına etılmış bir barış adımıdır.(!)
    zira gerisini aklım almıyor.
    mantık arıyor genelleme de olsa belki vardır bir yerlerde biraz diye umutlanıyor insan.
    demekki neymiş genelleme yapmadan da eleştiri yapılabiliniyormuş.

kimisinin gözlerinden öper, selam ederim.
    #1608881 (populizmin köküne kibrit suyu, 05.05.2007 00:21 ~ 00:28)
  5. bir kısmının yazarlık adı altında dînî, siyasî provakatörlüğe soyunduğu insanlar topluluğu.
    #1608912 (gothic evil, 05.05.2007 00:27)
  6. --baska bir sözlükten alinti--
    başlık : muhafazakar
    ileti : tam anlamı tutucu olan kelime... ancak muhafazakar olmak sağcı, yada islamcı olmak anlamına gelmez.. her alanda muhafazakar olmak mümkündür... muhafazakar ateist, muhafazakar budist, muhafazakar hiristiyan, muhafazakar salak olmak mümkündür...
    (larden loughness, 04.12.2001 12:52)
    --alinti--

sahip olduğu değerleri koruyan, korumaya çalışan yazarlardır. terim anlamıyla ise, kültürü, dini, beşeri özellikleri korumaya ve siyasette de bunları göz önünde bulundurmaya dikkat eder, çünkü toplumsal hatta milli bir kavram olan siyasetin bunlardan ayrı tutulamayacağına inanırlar. genelde sağcı yazarlar olarak anılırlar, ama sol görüşte ya da daha merkezcil görüşte olanları da mevcuttur.
    #1608915 (sonkuzu, 05.05.2007 00:28 ~ 00:29)
  7. allah başımızdan eksik etmesin diyebileceğimiz yazarlardır.
    #1608925 (gitaristanbul, 05.05.2007 00:30)
  8. (bkz: işte o üyeler)
    (bkz: zabalayn)

Muhafazakarlıktan ziyade, fundemantalist, radikal islamcı profili çizilmiş. ekle anam, artık kıvıran sözcüklerinle nasıl bir çağrıştırma yaptıracaksın yazarların zihninde beni de ekle. sözümüz silahımızdır'dan bir mısra yazayım, belki o zaman anlarsın ne cumhuriyet'in ne Allah'ın ne vatan'ın kimsenin tekelinde olmadığını, demokrasinin çok seslilik olduğunu...

"marcos, san fransisco'da bir gay, güney afrika'da bir zenci, san ysidro'da bir chicano, ispanya'da bir anarşist, israil'de bir filistinli, san cristobal sokaklarında bir maya yerlisi, mexico city'nin teneke mahallesi neza'a bir çete mensubu, folk müziğinin kalesi ulusal üniversite'de bir rocker, almanya'a bir yahudi, savunma bakanlığı'nda bir uzlaştırıcı, soğuk savaş sonrası çağda bir komünist, ne galerisi, ne müşterisi olan bir sanatçı... bosna'da bir barışçı, meksika'nın herhangi bir kentinde bir ev kadını, grev yapmaya asla yeltenmeyen sendika ctm'de grevci, başkaları için kitap yazan bir gazeteci, gece saat 10'da metroda yalnız başına bir kadın, topraksız bir köylü, işsiz bir işçi, mutsuz bir öğrenci, serbest piyasacılar arasında bir muhalif, ne kitabı, ne okuyucusu olan bir yazar ve tabii güneydoğu meksika dağlarında bir zapatacı..."

biraz da ben ekleyeyim sivas'ta bir alevi, istanbul'da diyarbakırlı, berlin'de bir türk, sözlükte bir muhafazakar yeri gelince de kemalist.
    #1608948 (zabalayn, 05.05.2007 00:34 ~ 00:36)
  9. sözlüğü tek düşünce, tek bir ideoloji, tek inanç, vs.vs. gibi tek tip yazar modeli isteyen, kendi düşüncesi haricindeki herkesi bir şekilde aşağılayan, tu kaka yapan, yazar kişilerinin istemediği yazarlardır...
    #1608953 (fatal, 05.05.2007 00:35)
  10. (bkz: genç uuserlar tedirgin)
    #1608954 (grand ekinoks, 05.05.2007 00:35)
  11. muhafazakar bir yazar olduğum aşikar. su götürmez bir gerçek. yalnız açıklanmasını istediğim bir kaç nokta var.

"dünyaya bakış açılarının buğulu camların ardında sıkışıp kalmış olduğunu" ne demek? ne manaya geliyor? muhafazakar olmayanların, dünyaya ya bakış açıları buğulu camların ardında sıkışıp kalmamış mı? ya güldürmeyin adamı.

bundan yıllar önce babam bana iki nasihat vermişti.
    1- sakın cahille tartışma.
    2- eğer altın dişin varsa, karının yanında sakın gülme.

ikincisinin konumuzla bir alakası yok. yalnız birincisinin oldukça alakası var. ukalayım. sonuna kadar ukalayım. gayette g.tü kalkık ve insanları küçük görüyorum.

+ çağlayan mitingi'ne karşıyım arkadaş. cumhuriyeti ve atatürk'ü kullanarak akp'ye savaş açmaya karşıyım.

+ en sevdiğim renkte yeşil anasını satayım. her tarafım yeşil ulan. kim ne yapabilir.

+ örümcek kafalıyım.

ironi bir yana, kuş kadar beyinlerle, sınırlar aşılmaz.

(bkz: inadına susucam)
    #1608960 (maksat muhabbet, 05.05.2007 00:37)
  12. içerisinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğum güruhtur, hihihi...

altına imza atmam parmağımı basarım, okuma yazmam yok benim, "abi uludağ var yazar ol" dediler, kazayla düştük işte.
    #1609002 (gothic evil, 05.05.2007 00:47)
  13. öyle olmaktan gurur duyan yazarlardır.
    #1609022 (desiree, 05.05.2007 00:50)
  14. kendimi de bu grubun içine dahil etmek ister ve eklerim; (bkz: ben senin bildiğin muhafazakarlardan değilim)
    #1609131 (just my luck, 05.05.2007 01:20)
  15. (bkz: konservatizm)
    (bkz: preservatism)
    #1609188 (arcadian, 05.05.2007 01:37 ~ 01:38)
  16. (bkz: arkadaşları içinde rencide etmek istemiyorum)
    #1609226 (PNaR, 05.05.2007 01:48)
  17. iyi 'hıfz' eden; sağlam hafızası olan yazarlar...
    #1609233 (abra kadavra, 05.05.2007 01:51)
  18. ekşi'de birkaç gün evvel bahsi geçmiş bir konunun kopyasıdır.

(bkz: nerede özgünlük)
    #1609668 (gmail notifier, 05.05.2007 10:51)
  19. bel altı yazılara, dini degerlere saygısızlıklara karşı olan, bulundugu ortamın çıkarlarının korunmasına destek veren yazarlardır.

muhafazakarlık yeşillik, otluk anlamına gelmiyor. her muhazafakar insan çaglayan'a tandogan'a karşı değildir, laiklige tu kaka gözüyle bakmazlar, her ailenin kendine göre düzeni vardır. muhazafakar edepsiz oğluda olabilir.

eger muhazafakarlıgın zıttı embesillikse, o bugulu camı görmek istemiyorum, çekin o perdeyi arkasında kalayım.
    #1609689 (raper, 05.05.2007 11:00)
  20. (bkz: sozlukteki muhafazakar tandans) *

Kimi; ala gazukludur, isteyene gazuğunu hediye eder.
    Kimi; ulan çeker uzun uzun, evet sadece topu kesmez, topun inşaata kaçmasın ki ne yapabileceğini görme.
    Kimi; mahzeni aydınlatan bir ampul gibidir.
    Kimi; ağızda acı bir tat bırakan lahmacun olmuştur, yedikçe yenilir, o kadar lezzetlidir.
    Kimi; robben olmuştur, istediği her an sanada golu atabilir!
    Kimi; gitmiştir ama sen çok kaşınırsan seni kaşımak amaçlı gelir, once senle dalga amaçlı mırıldanır hebelemülele diye, sonra kapağını verir tekrar gider.
    Kimi; gabriel omar batistuta gibi olmuştur, pek kasmaz kendini, golu atar "sus işareti"ni yapar sus diye..
    #1609733 (oumar, 05.05.2007 11:21 ~ 11:22)
  21. kimi psikolojik tedavi görür.
    (bkz: schizofrenne)
    #1610286 (Schizofrenne, 05.05.2007 14:19)
  22. muhafaza ettikleri seye göre degerlendirilen yazarlar,
    misal ben inancimi, imanimi muhafaza ediyorum kalbimde; sen, temcit pilavi misali desteksiz bikac provakasyon cümlecigini kücük beyninde..

sonra bir de dinazorun nesli tükendi derler.

e genc türkan saylanlari bu baslikta görmek icimi eritmedi degil.
    gözlerim doldu, uzaklara daldim falan.

ama benden cünyır saylanlara tavsiye,
    cilt bakimina dikkat, aman deyim..
    #1610408 (kurbaalarprensolur, 05.05.2007 15:05 ~ 17:22)
  23. (bkz: muhafazakar)
    #1610439 (murat 131ini satan erdener abi, 05.05.2007 15:15)
  24. (bkz: hafızın hakkından muhafız gelirmiş)

(#1608989)

yürü bre yalan dünya
    sana konan göçer bir gün
    insan bir ekine misal
    seni eken biçer bir gün..
    #1610444 (eşşağan ala gazuğu, 05.05.2007 15:17)
  25. herkes muhafazakardır.fakat muhafaza edilen ve saygı duyulan değerler farklıdır.muhafazakarlığı sadece Allah'a inanmak noktasında ele almak kelimenin anlamını tam olarak kavrayamamış olmaktır.mesele herhangibir kutsal dine inanmayan fakat aile bireyleri ve arkadaşları ile ilişkide kendince değer yargıları olan ya da genel değer yargıları tavizsiz bir şekilde benimsemiş olan birey de
    kendi değerleri için muhafazakardır.tabi bu sadece basit bir örnekleme, fakat muhafazakarlığın farklı değerler üzerinde hassasiyetile durmak olduğu basit tanımlaması ve yukarıdaki basit örnekleme ile muhafazarlığı haspsettiğimiz dar anlamdan çıkarmamıza yardım edebilecektir.
    #1610460 (bardagin dolu tarafi, 05.05.2007 15:23 ~ 17:29)
/ 3
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

uludag sozluk un muhafazakar yazarlari başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. uludag sozluk un muhafazakar yazarlari ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu uludag sozluk un muhafazakar yazarlari nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about uludag sozluk un muhafazakar yazarlari. Copyrights of the articles are belong to their authors.