uludag sozluk un gunden gune kan kaybediyor olmasi 

/ 2
kapat
  1. sozluge gercek anlamda emek veren, sozluk icin endise edenlerin fark edebilecegi durumdur. dogru sanilan yanlislarin varligi ve gunden gune artisi nedeniyle uludag sozluge kanlarini, zamanlarini, bilgilerini aktaran kesimin kendilerini yavas yavas ortadan cekmeleriyle birlikte rahatca gozlemleyebilirsiniz, gozluge bile gerek yok inanin bana. yeni yeni nesillerin belki tampon gorevi yapacagini dusunenler vardir, kismen dogru; ama ya eldekiler? hak edene hakkinin verilmesine asikar degiliz zaten, vurun dusene.. en sevdigimiz oyun bu degil mi? dusene tekme vurmak, kan kaybindan olene dek.. o yuzden midir yalanasi basliklarin coklugu, bilgi icerikli girdilerin eksilenisi, adam akilli yazan kimseleri yalan yanlis iddialarla asmak kesmek? o yuzden midir bir gunah kecisi buldugunuzda tum nefretinizi kusmaniz? anlamiyorum sizi, anlayamiyorum.. madem bunyesindesin boyle bir olusumun, fayda yerine zarar vermek niye? duzeni bozmak kolaydir, peki duzeni kurana duyulmasi gereken saygi? bakin saygi dedim, haberiniz var mi bu kelimeden? size soruyorum sozlukten hatun kaldirmak diye bir kavrami icat edenler?

...
    #2049006 (aura, 01.08.2007 04:33)
  2. özellikle sözlükte polemiğe karışmayan, sürekli bilgi entrysi girip ukte doldurarak sözlüğe destek olma çabasındaki yazarların farketmeden geçemeyeceği acı gerçek. çünkü, seven eleştirir, seven olumsuzluğu dile getirir, uludağ sözlük sevenleri de, hanımefendilerin olduğu bir ortamda kullanılan ağır argoyu ve ağır tartışmaları gördükçe üzülür.
    düşünelim ve elimizi vicdanımıza koyalım. birinciden dördünce nesle, moddan gammaza herkes, bunu yapmalı.
    #2049047 (abberline, 01.08.2007 04:55)
  3. cok derin bir acı veren durumdur.

uludagsozluk yazarları veya okuyucuları arada bir göz atıcıları olarak bizi derinden sarsan bu olaya acilen son verilmelidir. yarın büyük ihtimalle ne kadar popülist varsa göstercek olan bu baslık hepimize ders olmalıdır. sözlerime son verirken son dönemin modası olan mottoyu tekrarlıyor:

(bkz: hepimiz sözlüğüz)
    (bkz: hepimiz uludagsözlüğüz)

diyorum ve beni destekleyen cılgın kalabalığı selamlıyorum.

bekleyeceğiz ver göreceğiz.

bütur baslıkların arada bir canlanmasıda ilginc bir durumdur. hatta bir psikolog olsaydım bunun bir psikolojik sorun oldugunu dile getirdim neyseki değilim.

gercekten acı verense bu baslıkların yada söylemlerin samimiyetten cok uzak olması. örnek verecek olursak kötü giden bir takıma 'kötü gidiyor' demek bir cözüm değildir. uludagsozluk günden güne kan kaybediyorsa bunun için gercekten üzülüyorsan -ki hic sanmıyorum- bunun için bişeyler yap. daha kaliteli ol. kendi kaliteni arttır. insanlar özensin ve onlarda kaliteli olmak istesinler. yoksa kuru laftan öte değilsin. evet acı ama öyle.
    #2049059 (imitasyon, 01.08.2007 05:00 ~ 05:04)
  4. (bkz: sana ne)
    #2049133 (ruizim, 01.08.2007 05:44 ~ 03.08.2007 02:54)
  5. (bkz: 0 rh)

edit: (bkz: sözlük ve admin)
    #2049140 (meister writer, 01.08.2007 05:49 ~ 03.08.2007 18:51)
  6. (bkz: may day may day)
    #2049230 (sen bana bu diyemezsin, 01.08.2007 08:42)
  7. (#2042783) numerolu entry e-muhtıra ile ilgili görüşlerimi kaydetmiştir. ama orada değindiğim gibi ancak kısa ve genel hatlarıyla yazmak durumunda kalıyor insan. öze inmektir önemli olan zaten bu tip yazılarda.
    benden yazar olmaz kardeşimin tespitleri kimine göre yerinde kimine göre değildir.
    ama işin içinde tek bir sözlük olduğu özü ve buna bağlı olarak burada yazan herkesin bu işe dahil ve müdahil olduğudur.
    optimist olmak her zaman iyidir ama gerçeklerle yaşamak hayatın tam kendi zorunluluğudur. her zaman dimdik karşınızda durur.
    elimizde olan bir şeyi sınır ihlalleri ile kapsama alanlarının zoraki genişletilmek istenmesi ile elimizden düşürebiliriz. düşerse ne mi olur?
    "sözlük kırılır sözlük" dahası yapıştırsan bile eskisi gibi olmaz. ne yazık ki gerçeğin ortaya koyduğu işte tam da bu!!!
    #2049237 (galapagoslu iguana, 01.08.2007 08:57)
  8. insan için önüne çıkan bütün yollar, yürünebilir yollar ise, o insan artık kaybolmuştur; demiş olan ismet özel in bu güzel sözünü hatırlatan başlık.
    kan kaybeder yaşayan her şey çünkü dünya böyle bir yer, ama tam da bu yüzden ordadır insan. yok ben gidecem diyen olursa; sen işlerin iyi gitmesi ihtimalini sevmişsin zaten burada değilmişsin denir ona. bahsettiğim kal ve diren şeklinde özetlenecek ve hayli slogan niteliğine haiz boş laf değil. doğru peşinde koşmanın bedelini koşmaya başlamadan önce görmüş olmanın gereğinden bahsediyorum ben. bu gereklilik sağlanmışsa, insan doğru peşinde koşuyorum ama her şey yanlış gidiyor demeyecektir.
    #2049238 (basroldeki figuran, 01.08.2007 08:58)
  9. belki bir dördüncü nesil olarak bunu söylemek bana düşmez ama kaytan bıyıklı dilber hadisesinden sonra kendini kilometrelerce öteden belli eden durumdur. yazıktır günahtır. sevip, emek verip bişeyler yapmaya çalışıyoruz bu sözlük için bazıları gelip gubik entryler giriyor, gubik başlıklar açıyor sözlük böyle olmamalı. bilgin yoksa girme kardeşim başka başlık mı yok koca sözlükte git bildiğin alandaki başlıklara entry gir, gereksiz saçmalama. cinselliğini sözlüğe taşımana da gerek yok kime laf atacaksan git sokakta at, barda at sözlüğü rahat bırak. siyasi görüşünü, benden olmayana ekmek yok düşünceni sokakta yolda belde icra et, sözlüğü karıştırma.

ayrıca (bkz: luzumsuzsa söndür)*
    #2049345 (spaltula, 01.08.2007 09:53)
  10. "icime gir, ama sigarani sondurme..."
    #2049356 (cehennetlik, 01.08.2007 10:00)
  11. evrimin en doğal sonucudur, şaşılacak pek bir yoktur bu bağlamda. Her organizma doğar- büyür-ölür. Farklılık şudur ki, kimi ömürler uzun kimisiyse göreceli kısa sürer. Sözlük bağlamında baktığımda, bana göre yapılan tek ama -en önemli- hata -ki bu hata başlıbaşına yeterlidir- (bkz: nitelik-nicelik) ikileminde yanlış tarafın seçilmiş olmasıdır.

işbu seçim bir noktada (sözlüğün gelişimi, tanınması vs..) anlaşılabilir bir tercih olmakla beraber, bir süre sonra daima böylesi sorunlar oluşturmaya muktedirdir.Gene biraz sivrileşecek dilim ama benim yazarlık kriterlerime göre; bu sözlüğün;

%5'i iyi yazardır; bu adamların bugün türkiye'de yazamayacakları hiçbir sözlük, blog vs.. yoktur

%20 kadarı iyi kötü yazardır; fakat ne bir edebiyat dergisinde ne ekşi'de kesinlikle yazamazlar.

kalan %75'i ise sokaktaki adamdır, ortalama eğitime sahip kimi çevirsem bu yazılanları iyi kötü yazar zaten!

Ben açıkçası bu sözlükte yazar olmak için sadece bir gün bekledim! (üstelik eski ve yeni her iki nikimle de aynıydı bu durum!! (bkz: 2lay1lom) Ortalama 10 civarı entry sonrası direkt olarak alındım!! Düşünüyorum ki, ben 1 günde alındıysam, genelde de alınma süresi max. 1 hafta civarı falandır!! En basit bir mukayese ile bu süre ekşi'de aylar sonunda bile gelmeyebiliyor!! Şimdi ellere vicdana doğru uzansın: HERKESiN YAZAR OLDUĞU BiR YERDEN NE BEKLENiR???

2. olarak yapılan ve ısrarla düzeltilmeyen hata, sözlüğün ismidir!! (bkz: Uludağ sözlük) olmaz efendim evrensel olma gayesindeki hiçbir sözlüğün ismi! Ulusözlük olur, yüce sözlük olur, cart sözlük curt sözlük dahi olur yalnız uludağ olmaz!!

vs.. vs..

peki düzeltilmek için neler yapılmalı:

benim aklıma ilk gelen şeyler:

- sözlüğe yazar olmak için 'detaylı' ve (bkz: min. 200 adet bilgi entrysi)

- sol tarafta, saçma sapan konulu bir entryden sırf başlık olsun diye türetilen benzeri diğer tüm entrylerin yasaklanması

- (bkz: şablon)culuğun ve (bkz: tarafgir)liğin terk edilmesi

- sözlükten uzaklaştırma cezalarının süresinin uzatılması

belki bunlar pratiğe geçirilirse sözlük tekrardan yazılabilir bir ortam haline gelebilir. Aksi halde, çift sözlük yazarı olan birçok eleman için uludağ sözlük, bir taraftan banlanınca idareten yazılan stepne platform olmaya devam edecek ve ortalık gene % 75'lik kitlenin at koşturduğu hara olmaya devam edecektir.
    #2049397 (fena halde leman, 01.08.2007 10:16 ~ 10:18)
  12. tam olarak benim sözlüğü son bıraktığım gün ile başlar bu "uludağ sözlük'ün günden güne kan kaybediyor olması" meselesi. ne kadar da önemliymişim. bilmiyordum. sağ olun. var olun. şaka bir yana, şöyle derler bizim oralarda: iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına...

bilmem anlatabildim mi?
    #2049402 (bir avuc sacma, 01.08.2007 10:19)
  13. 2006 şubat ayından itibaren bana göre iki büyük kayıbı yaşadı uludağ sözlük. ilk olayda sözlük haklıydı, bazı şeyler sızdırılıyor, aramızda bir zamanlar çok musamma gösterilmiş kişi(!) tek başına çıkıyor, ne olduğunu anlamadan toptan bir çok kişi gidiyor. sonra gerçeği anlayan ve dönenler oluyor. ama ne gerek vardı diyerek üzülüyoruz.şu güzel ortamı bozmaya ne gerek vardı!daha sonra çok kaliteli sözlüğü bir yere getirdiğini düşündüğüm biri yorumlarıyla diğeri bilgisiyle konuşturan iki kişi sözlükte olay yaratıyor. sadece dinlenilmek istiyorlar. cifte standart uygulanıyor. çünkü iki yazar birden seviliyor kötü olunmak istenmiyor. ama birinin işine yaranamayınca ve onun arkadaşları da tevazu göstermeyince işte zaten bazı şeylerden kıl kapan her gün sözlükte okuduğum yazarlar teker teker gidiyor. işte en büyük olay budur. 8 temmuz okan bayülgen zirvesi'nde bizi tanıtmak için elinden geleni yapmış kişiler , bir entry girerken araştırmasını yorumuna katmış kişiler. sonra eskilerden kalanlar ise sözlüğü sallayan kişiler. olmak için olanlar. gitmeyi deneyen fakat kopamayan kişiler. evet sözlük bir yerden kaybetse de bir yerden kazanıyor. sürekli yeniler geliyor. hep böyle devam edecek ve biz hep eski günleri yad etmek isteyeceğiz.

sonuç: yok...
    #2049404 (kacak kelebek, 01.08.2007 10:19)
  14. bu durumu, olguyu herkes kendince açıklıyor. şuydu, buydu derken emek verilen şeylere gene saldırılıyor. evet sözlük kan kaybediyor fakat her şey görüldüğü kadar iç karartıcı değil ya da sözlüğü gelişmesi göründüğü kadar toz pembe değil. bir yapı, olgu ya da kurum ilerlerken kan kaybetymesi doğaldır bu kendi gelişmesinin doğal bir ürünüdür. buna "hayır, olamaz" demek bence yanlıştır. fakat kan kaybederken, bilinç kaybı yaşamak ve bitkisel hayata girmek çok tehlikeli. buna bağlı olarak sözlüğün ölümü pek yakın olacaktır. fakat bir bilinç kaybı yaşanmıyor gibi sözlükte. o yüzden korkuya kapılmanın manası bence yoktur fakat saygı denen olgu geliştirilmesi gerekiyor. bu sadece bu sözlükte değil tüm ülkeden gelişmesi gereken bir durum.
    #2049444 (kisil, 01.08.2007 10:35)
  15. sözlüğü bağlıyor görünmüyor... büyümekte olan her uygulamada veya oluşumda olduğu gibi, uludağ sözlük de bir dönemeçten geçmektedir. dolayısıyla "ah, vah"lara gerek yoktur. varsa bile, bunun bir faydası olmayacaktır. zira, konuşmaktan daha çok şeye ihtiyaç var demektir. konuşmayın, bir şeyler yapın...
    #2049450 (bir avuc sacma, 01.08.2007 10:36)
  16. söZlük mazimin çok uzun bir süreyi kapsamaması dolayısıyla SÖZLÜK ESKiDEN BÖYLEYDi DE ŞiMDi BÖYLE OLDU DEMEK YANLIŞ OLUR. AMA * SÖZLÜĞÜN iLERi GELEN YAZARLARININ AYNI FiKRi PAYLAŞMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ.

BiR YAZARIN 'BiKiNiLi BiR MANKEN FOTOĞRAFININ KiMSEYE ZARARI YOK' DEMESiNDEN SONRA DiĞER YAZARIN 'BU ŞEKiLDE DÜŞÜNENLER ANNESiNiN, KIZ KARDEŞiNiN FOTOĞRAFLARINIDA ASTIRSIN TABELALARA' DEMESi VE BU ENTRYNiN SiLiNMEMESi * * VURDUMDUYMAZLIK DEĞiL MiDiR?
    #2049452 (deatly, 01.08.2007 10:37 ~ 10:38)
  17. moderasyon'un soru işaretleri ile donatılmış entry'leri aydınlatacak şeffafiyeti* göstermesini dilemekten başka bir şey var, o da kanayan yere tampon koymak.
    ayrıca şu geldi aklıma her nedense: (bkz: size gerekli olan kan grubu bu hayvanlarda yok)
    #2049484 (galapagoslu iguana, 01.08.2007 10:49)
  18. müdahale gerekiyor olabilir.

efendim öyle eskiden buralar hep dutluktu diyecek kadar bir mazim olmamasına rağmen şu "ulu" ortamda, bundan 5-6 ay önce geldiğimde bile çok farklıydı.

yani gözlerim yaşara yaşara kayıt olmuştum, başka bir sözlükten kaçıp kolpa mülteci kıvamında saklanmıştım buraya. "lan negsel lan, bak bak ne de güzel yazmışlar" diyerekten. sonra bir sürü olay cereyan etti.-cereyan etmek. cümle içinde kullandım ben bunu vay be.-

e buraların sonradan geleni olduğum için de hiç karışmadım doğal olarak. adamlar uzun süredir buradalar, dert edinmişler bazı şeyleri doğal olarak. anlatıyorlar, tartışıyorlar. ne güzel. ama hala dışarıdan bir göz olarak yazmam gerekirse "muhtıra" kelimesi biraz garip kaçtı. hani ortada "muhtıra" olarak adlandırılacak bir olgu varsa, mevcut yönetime bir şekilde müdahale edebilecek bir toplaşım ya da sokakta kendini kaybetmişçesine top oynayan çocuğuna "mahmuuuut hadi yemeğe" dediğinde kurmalı pavır rencırs gibi eve gelmesini sağlayacak bir annenin otoritesine sahip birileri olması gerekirdi. bu bakımdan "muhtıra" adı altında bu metni yönetim dayasaydı "peki" denirdi muhtemelen ama yazarlar olunca bir hoş oldu. yani yönetim "ne lan ne" diyerekten "çat !" efektiyle enseye bir şaplak da atabilirdi. ha atmadılar tabii o ayrı mesele.

ben de isterdim "espiri" içerikli bir bkz. koyayım şuraya ama yetenek yok n'aparsın sözlük.- nasip kısmet.-

son olarak;
    " kaymaklı ekmek kadayıfı: en sevdiğim-annem de çok güzel yapar hani.- kaymaklı tatlı." haydar baş - 15/4/1944
    #2049524 (recall, 01.08.2007 10:58)
  19. hiçbir şekilde kan naklinin yapılamayacak olmasıyla sonuçlanacak durumdur. sözlük, yapısı itibariyle yazar alımını kolay gerçekleştirebiliyorsa bu sözlüğün sorunudur. benim gibi birini yazar yaparsın belki ama hangi mod bana posta koyabilir ki. silinir, yeni bi' adres alır, başka bi' kimliğe bürünür gene yazar olurum abi. linuxun microsoft karşısındaki çaresizliğine benzer bir durumdur. açık kaynak kodlu oluşu, paradoksun allaanı yaratır çünkü geliştirilebilir bir platform olmaktan çok, kullanışsız, aptal bir terminal halini alır sistem. ben sözlüğe yeni yazarlar alınmasına kesinlikle karşı değilim. neticede ben de ikinci nesilim. ancak paradoks, bayır aşşağa yuvarlanan bir taş gibi, sözlüğün başını alıp gitmesinde değil, kötü niyetlilerce -popülistler, abazanlar, siyasetin şokunu çıkaranlar,sanatçı kavramını kafasına download edemeyenler, eline kalemi sadece bulmaca çözerken alıp boru sesi ve kuzu sesini doldurup bırakan modellemeler**, eksi oy vermeyi adet edinenler ya da bazı manyaklık müptelaları- kirletilmesinde yatıyor. elalem onuncu nesli alıp beslerken ben dördüncü nesli küçümser, desteklemezsem sözlük olarak, yazar olarak allaam şaşar. sözlük böylecenek gidecektir. adım gibi emin olduğum bir başka husus da -samimiyetle belirttiğim üzere- sözlük daha da iyi olacaktır. yeni modlar olacak, (bkz: greg siyasette yeni), yeni yazarlar olacak. zall eminim sözlükle ilgileniyor ve modlar da. körlerle sağırlar moduna girmedim merak etmeyin. yönetim hakkında söylediklerim doğru çünkü büyük bir rekabet ortamında gitgide büyüyen bir aileyiz. ve boş duracak gibi görünmüyoruz. bana kalırsa ihtiyacımız olan, moderasyonun ayıklama algoritmasındaki objektifliği ve sür'atidir. (bkz: mazot 1 ytl olacak) (bkz: sözlük düzelmezse rodosa kadar yazarım).
    #2049552 (gregor incegor, 01.08.2007 11:05)
  20. haklı bir serzeniştir. özellikle son bir ayda alınan yeni yazarlarımızın sözlüğe girişleri ile önceki nesil yazarlarımızın yazma isteği kalmadığını görüyorum. çünkü sözlükte hemen hemen her gün okuduğunuz kaliteli yazan bir yazar, sürekli geyik başlıkları görüp yada saçmalayan tespitler yapan yazarlar yüzünden yazmak istemiyor ki haklıda.*
    bir de buna artık subjektif entrylerin sözlüğümüzde artık silinmemesi durumu var ki.... burası sözlüktür arkadaşlar.bana ne senin eski sevgilinden, babandan, öykünden. bunu belli formata uygun bi şekilde yazarsın amenna. ama şu anda yapılan resmen sözlüğü günlük gibi kullanmak.
    #2049564 (silte, 01.08.2007 11:09)
  21. (bkz: sular dalgalanmadan durulmaz)
    (bkz: sel gider kum kalir)

hoş olmayan lakin birşeylerin oturması için gerekli olan bir dönemi geçirmektedir güzide sözlüğümüz.

kan kaybetmek değil de vücuda verilen aşının önce vücudu hafiften hasta edip sonra onun sağlığına sağlık katması, daha uzun ve hastalıksız ömür sürmesini temin etmesi gibi.
    #2049582 (seninle bir dakika mı?, 01.08.2007 11:14)
  22. ah popüler kültür allah belanı versin !

lanet olsun ki içinde bulunduğumuz oluşum popüler kültürün bir çarkıdır, ve popülist mantık gereği birileri saldırır, birileri giydirir, birileri kıçını başını açar, birileri delikanlı gibi çıkıp ulan helal olsun ne mal varmış der.

düşündük mü acaba bunca düzüşme ne diye ?

popüler kültürün çarkları daha rahat dönsün diye, herkez popülizm kisvesi altında yediği naneleri daha rahat anlatsın diye.

yapmayın beyler çıkarın at gözlüğünü,
    yazdıklarımızın çoğu öz kültürümüzde olmayan oyunlar, hilaketler.
    sebeb belki ego tatmini, belki de modernleeşen dünya ya ayak uydurma.
    ba ba ba ba ba ba...

ulan var mı aranızda anası bacısı kıçı başı - o manada lafı sakız etme - açık gezince gurur duyan ?
    var mı aranızda kız arkadaşı kendisinden önce başkalarıyla yattığı için mutlu olan ?
    var mı aranızda bacısı erkek arkadaşının evinde türlü naneler yediği için başı göğe eren ?
    var mı aranızda bacısı, karısı ulu orta küfürlü konuştu diye zevke gelen ?
    var mı aranızda anasının, bacısının, abisinin, yengesinin yanında küfürlü konuşan ? ağzına geleni söyleyen
    eeeehh,
    bırakın bu ayakları yav,
    yok o kadar özgür düşünüyorsanız freedonia'ya gidin lan!

sözlüğün amacı şudur, budur gak gak guk guk
    bırakın ya,
    sözlüğün amacı popüler kültüre ve popülizme hizmettir!
    ya buna hizmet etmeyeceksin,
    ya da burda yazıyorsan , eyvallah diyeceksin,
    sonra ay beni dürttüler, ay bana kötü entry girDiler , ay bana kevaşe dediler ben çok namusluydum halbuki
    asssssssiiiilimasyon.*

beyler, bayanlar
    efendiler, hatunlar
    kusura bakmayın ama
    bara giren çalkalar !
    eğer burdaysanız başka yol yok.

kişisel eleştiri:
    neyse ya ne kadar çok kafa ütüledim,
    hani dinine söven müslüman olsa...
    bende aynı boku yiyorum eyvallah,
    popülizme karşı olup, ona hizmet etmek emin olun daha çok koyuyor
    ne var ki tek bir tesellim var,
    ülkemin güzel insanlarına birşeyler anlatsam, birşeyler kazandırsam,
    birşeyler hakkında fikir sahibi yapsam,
    bu da iyidir lan...

bi de bazen üstüme vazife olmayan konularda yazıyorum,
    sana ne lan sana ne ?
    otur otur yerde dingil.
    vatanı sen mi kurtarcan?
    dingil.
    kendime...
    #2049591 (hattori kibar feyzo, 01.08.2007 11:16 ~ 11:41)
  23. gözlemlerimize göre, düzenli aralıklarla tepesi atan herhangi bir yazarın "yok âbi eskiden buralar daha güzeldi" şeklindeki düşüncesinin desteği ile olduğunu iddia ettiği bir olay.

uzun bir süre önce açık açık yanlı, iş bilmeyen adamlar olarak düşündüğüm moderasyonu bir şeyler gördükçe yanlı değilde ortada adminden kaynaklanan bir sorun nedeniyle mi bilinmez yanlış kararlar aldıklarını görür oldum.

ama içlerinde asla hırslı şerefsizler olmadığını bilmek güzel. zir adı önemsiz ve ilk açıldığı gün girdiğim 6 ay içinde en fazla yazanlarından biri olduğum bir sözlükte beni çekemedikleri için başlığımı silmiş Âdi modlar olduğunu görünce uludağ sözlük modları bana cennet muhÂfızları gibi geldi...

uzun entry yazmak çoğunlukla gereksiz bir şey. lafı kısa kesersek çoğunlukla sabrımızı zorlayan gereksiz insanların atılmaması sözlük için ciddi bir sorundur. kim ne derse desin, eskilerin belli bir anlamı ve önemi vardır. sözlüğün ilk günlerinde sözlüğü doldurmak için debelenmiş bir yazarla, sözlüğe yeni gelen ve polemik çıkarmaktan başka bir işi olmayan yazarı aynı kefeye koyamazsın(ız).

isim vermesem bile hemen anlaşılacak, bir sözlükte devamlı aydın değerleri saldıran başlıklar açan, mini etek giyen -her- kadının ahlaksız olduğunu îma eden başlıklar açan bir yazar(!) hÂl yazar ise ben bunu kendime ve benim gibi yazarlara hakÂret olarak sayarım.

görmezden gelmeye çalışmak, yaptığım şeydir bu konuda. ancak bÂzıları buna artık "yeter" der ve giderler buradan. kısacası 3 5 çapulcunun devamlı yaptığı mantıktan yoksun tespit başlıklar, kör gibi yapılan herhangi bir siyÂsi partinin propagandaları, şeriatçı yazılar vb. gibi artık bunları kendilerine bir tarz olarak belirlemiş adamları nedendir bilinmez reyting için sözlükte tutacaksan, doğru insanları kaybedeceğini unutmamalıdır sözlük yöneticileri.

bir yazarın "düşünce özgürlüğü" başka yazarların düşünce özgürlüklüklerinin sınırlarını ihlÂl ediyorsa, huzuru bozmaktan dolayı gönderilmelidir. adam aynı adam. 10 gün cez sonucu geri gelecek ve kaldığı yerden devâm edecek.

onlar devâm ettikçe de sözlüğün düzgün adamlarından birileri daha el sallayıp ayrılacak, son örneğimiz "benden yazar olmaz" idi muhtemelen. onun kadar kaliteli yazan çok az yazar var(dı).

reytingi skiym, huzurumuz olsun şurada yeter.
    #2049723 (gothic evil, 01.08.2007 11:47)
  24. "yazık olur bu sözlüğe, toparlanamazsa en kısa zamanda" durumu.
    #2049839 (rantulas, 01.08.2007 12:06)
  25. 4. nesil yazarlardan duyulan nefretin açıklamasıdır bu da. ama tüm 4. nesil yazarlar hödük değildir, onlar da bilgi içerikli entry girerler. ortam belki eskisi gibi sıcak değildir çünkü aile genişler fakat aile demeye elimin gitmemesi durumuna en büyük örnekte kaytan biyikli dilber vakasıdır. böyle bir hanım kızımızın, bizi makinaya gidip kanald gibi en çok izlenen kanalda, gençlerin neredeyse en çok izlediği programda temsil etmesinin ardından böyle bir karşılık alması hoş birşey miydi, tabi ki değil.

ben de ne kadar 4. nesil yazar olsam da, isyana hakkım yoksa, öncesinde daha c vitaminiysem de sanırım bunları deme hakkım vardır.çünkü haziran civarından beridir buralardayım,bildiklerimi,bilmediklerimi herşeyimi paylaştım bugüne kadar.çok da bilgili değilim tabi ki ama en azından bildiklerimi sonuna kadar aktarana kadar burda olacağım.bilinmeyen ukteleri dolduracağım, gerektiğinde anket lan bu diyerek yazara ayar vereceğim. yıllarca emek vermişlerden olmasam da,emek yarım bırakılıp gidilesi birşey olmadığını iyi bilirim. emek ,amaca hizmet eder.amaca ulaşmadan emek yarım bırakılmamalıdır...
    #2049852 (MidNiGhT, 01.08.2007 12:10 ~ 12:31)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

uludag sozluk un gunden gune kan kaybediyor olmasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. uludag sozluk un gunden gune kan kaybediyor olmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu uludag sozluk un gunden gune kan kaybediyor olmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» baslik osurmak » serdar akinan » uludag sozluk dergi olsa basa gelecekler » xvideos » yilanla poz veren manken » pornoya gulugulu demek » max payne 2 » elektronik diskoteknostronik » ulmer munster » turkcell » tiberian sun uyumlulugu icin cozum onerileri » pkk nin aktutun karakoluna bayrak asma hayali » ikimizin yerine » pulp fiction » ic camasiri giymeyen insan » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » 99 kosmak » megadeth dinlerken ders calismak » ada » izmir sozluk » karin » izmir » takvim i vakayi » one way ticket » temel bilgi teknolojileri » ingilizce konusurken yapilan salakliklar » samsun » soganli sirkeli ayran » zor mac » alternatif prezervatif isimleri » seovi