uludag sozluk tekilerin yuzde 80 i yazar degildir 

/ 2
kapat
  1. uludağ sözlük eğlenceli bir platform. Fakat kendimizi sözlük olarak tanımlıyorsak kabul görmesi gerektiğini düşündüğüm tesbittir. zirve yazılarıyla, canciş muhabbetiyle yazıyoruz. Kaldı ki en önemli etken okumuyoruz. herkes kısa yazıyor, uzun yazılanlar da okunmuyor. şunu unutmamak gerekir ki "okumaktan imtina eden insan yazmayı bilemez."
    #1754775 (zabalayn, 11.06.2007 18:45 ~ 18:46)
  2. sözlük yazarlığının belli başlı kalıplara oturtulup oturtulamayacağı hakkında bir önermedir. %80 olup olmaması tam olarak önemli değildir. zaten nizam yerindeyse araştırma yapılmamış, gelişigüzel olarak "birçoğu" manasında kullanılmıştır.

önerme doğru denilebilir. çünkü uludağ sözlük yazarı alışılagelmişin dışındadır. yazar arkadaşının başlığı altına sanki cep telefonuymuş gibi davranıp 23.59 da mesajını yazar. "ehhh öhhh hadi 00.00 olsun ilk ben kutlucam!! ehi ehi herkes görsün!!" nidaları arasında ekle butonuna tıklar. kimi işi uzatır, yeni yıla, sevgililer gününe götürür. ha özel mesaj butonu vardır, oraya tıklanır "doğum günün kutlu olsun cicim mucx öptm seni" yazılır. klasiği budur. ama klasiğin dışındaki herşey her zaman başkaldırıdır. başkaldıran sevilir, sayılır.

"yazar olmak için okumayı bilmek gerekir" demiş ünlü bir düşünür. ne kadar da güzel söylemiş. orhan pamuk babasından örnek alırmış okuduğu kitaplarda. hep altını çizermiş gerekli gördüğü yerlerin. not alırmış. düşünür, kafasını yorar, cümleleri kurar, sonra yazısını yazarmış. okuyucularının düşüncelerine de önem verirmiş.

konuyu toparlayalım. bir başka olağandışılık ise girilen entry sayıları.** bir insanoğlu nun günde 150 ye yakın entry girmesi nereden baksanız olağandışılıktır. 150 entry nin 100 tanesinde geyik yapsanız bile o 50 tanesinde bilgi vermek ya da olan olaylar hakkında yorum yapmak büyük iştir. bu 15-20 yaş arasındaki bir genç için yapması çok zor bir iştir aynı zamanda. ya adam oturup bir gece önceden herşey word de yazılmış bir şekilde, copy paste yapıyordur; ya da büyük bir olasılıkla bakınızlarla, kısa cümlelerle muhabbet kurup forum ortamı yaratıyordur. olabilir, bu onun kendi bileceği iştir. bize laf sölemek düşmez. ancak bu bir sözlük ortamının geneline yayıldığı zaman bu tarz önermelerle insanların gelmesi de kaçınılmaz olur.

bu önermenin asıl olarak kaynağı "uludağ sözlük yazarı bilgi içerikli entrleri hiç sklemiyorken, nasıl muhabbet kurup da nasıl eğleneceğine bakan, bilgi paylaşımını esas almak yerine bel altı entry lerden bol zevk alıp, hayatı pek sklemeyen yazar tayfasından oluşmaktadır. %80 i bu tarz yazarlardır." olduğunu düşünmekte hbu naçizane beden.
    #1755446 (micro cuts, 11.06.2007 21:12 ~ 21:14)
  3. efendim ben sanatçı değilim şarkıcıyım diyen yeni yetme popçular misali. amatör ruhlu karalama yapanlar cemiyeti uludağ sözlük...
    #1755455 (handushka, 11.06.2007 21:15)
  4. yüzde seksenlik kısmın neredeyse tamamının iletişim kurma amaçlı yazmalarını öne çıkaran tespittir. iletişim kurma çabası, bilgi akıtma çabasını geçtiği an forum olunuyor sözlük değil.
    #1755522 (ondansonra, 11.06.2007 21:24 ~ 21:25)
  5. -ayşegül hanım burda yetmiş milyon okur bizi okuyor!!! yalan söyleme cengiz!!!
    * ama *
    #1755828 (caylakgeldimcaylakgidicem, 11.06.2007 22:09 ~ 22:20)
  6. yüzde seksen oranında katıldığım görüştür.
    #1755832 (laedri, 11.06.2007 22:10)
  7. ilk gördüğümde hıncal uluç'un söylediğini zannettiğim söz.
    (bkz: federer adam degil)
    #1755850 (zebellah, 11.06.2007 22:14 ~ 22:15)
  8. (bkz: türk milletinin yüzde 80 i aptaldır)*
    *
    doğruluğu kanıtlansa diyelim herkes kendini o yüzde 20'nin içinde görecektir.

biz burda yazar değiliz bir kısmımız astronot bir kısmımız da kâhin.
    *
    #1755895 (fatality of fantasy, 11.06.2007 22:23 ~ 22:28)
  9. durun düzeltelim.

uludağ sozluk'tekilerin yüzde 20'si yazardır...

**
    #1755930 (fatality of fantasy, 11.06.2007 22:30 ~ 22:37)
  10. uuser diyoruz biz yazarcıklara , evet ne yazarı uuser iz biz. kullanıcının yandan yemişi gibi bişiy demek oluyo bu. (bkz: yazıklar olsun bir tolstoy kadar olamadın)
    #1755943 (korncu21, 11.06.2007 22:33)
  11. (bkz: estağfurullah)
    #1755951 (birgarip, 11.06.2007 22:34)
  12. bu kadar entry nerden çıktı o zaman sorusunun sorulmasına neden olmuştur bende.
    * *
    #1755957 (caylakgeldimcaylakgidicem, 11.06.2007 22:35)
  13. haklıdır. bu yüzden bu geçerlidir: (bkz: sozluk kullanicisina yazar diyebilme kustahligi)
    küstahlık olarak tanımlandığı için insanlar küstahça buna karşı çıkıyorlar ve kendilerini bir anlamda doğruluyorlar.
    #1755971 (laz pacino, 11.06.2007 22:38)
  14. sözlükte yazmak yazarlık değildir tabii ki. hatta %100 ü bile yazar olmayabilir. tamam "yazar" kelimesinin anlamı yazan insandır. ama toplumda kalıplaşmış tanımını herkes bilir pekala... değil mi?
    #1756013 (chrlsmnsn, 11.06.2007 22:42)
  15. hangi yüzde 80 canım?

haa tabi deniz akkaya'da köşe yazarıydı diyosanız o zaman başka tabi!.

vardır elbet yüzde 1 ya da 2 oranında yazarımız, o kadar da olsun!.

* *
    #1756037 (cadu, 11.06.2007 22:46)
  16. (bkz: bana kelime oyunu yapmayın ulan)
    #1756041 (balta, 11.06.2007 22:46)
  17. (bkz: sozluk kullanicisina yazar diyebilme kustahligi)
    #1756079 (laedri, 11.06.2007 22:53)
  18. (bkz: #106427)*
    #1756098 (balta, 11.06.2007 22:55)
  19. Banu Alkan "ben sarkiciyim" diyorsa bizde hay hay yazariz diyebiliriz.
    #1756603 (fidelite, 12.06.2007 00:27)
  20. açılan başlıkların sürekli bir şeyler bulan insanın ilk sözleri, ya da her soruya alternatif cevap bekleyen insan olarak şekillendiği uludağ sözlük'te kabullenmezükcülerin her şekilde şerhini koyduğu başlık. Yav kardeşim sen kendini eksi sözlük'le kıyaslıyorsun, O zaman eksi sözlük'ü baz olarak oluşturacaksın ortalamanı. eğer kendine sözlük diyorsan bunu hak edeceksin. 3 satır yazı yazmayla, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayla olmaz bu işler. yok yobaz, yok faşist ulan daha sağlam bir argümanla çıkıp ortaya bu bundan dolayı faşisttir, bu bundan dolayı yobazdır diyen adama rastlamadım. he varsa 3-5 vardır.

eksi sözlükte her şeyi eleştirip kendini eleştirilemez gören denyol fırsatçılığıyla kendini sorgulamaktan acizsen zaten benim edeceğim kelamın nazarında yeri yoktur, olmaması lazım. herkes yazıyor, ilkokul çocuğuna öğretmeni ödev veriyor 100 kere aynı cümleyi yazıyor. En azından o ne yazdığının farkında ki sen benden uludağ sözlük'ün yüzde 80'inin yazar olduğunu söylememi bekliyorsun. Galileo'nun münasip yanıtıyla sözlerimi noktalayayım.

-siz benden dünya'nın dünya'nın yuvarlak olmadığını söylememi bekliyorsunuz ama dünya'nın yuvarlak olmadığını söylemem bu gerçeği değiştirmez.

umarım anlatabilmişimdir.
    #1756661 (zabalayn, 12.06.2007 00:38)
  21. (bkz: yazar ne ulan) (bkz: yok daha neler)* **
    #1756697 (uykusuzbukalemun, 12.06.2007 00:48)
  22. ee ne olacak peki! tamam , denildiği gibi yüzde 80'ni yazar değildir belki de (kaldı ki bu oran nasıl saptandı onu da anlamadım), gitsin mi bu kadar adam? yani bu kişilere "git mi" denilmeye çalışılıyor? (kaldı ki bu bahsedilen oranın içinde ben de olabilirm).eğer git denilmek isteniyorsa: "sen yazarsın bu yazar değil" diyebilecek bir üst merci var mıdır? yoksa bu başlığı açan kişi üst merci olduğunu iddaa eden kişi midir? ayrıca, burada herkes "aman bilgi verelim" derdin de değil, zaten böyle bir şey de olamaz! tamam bilgi vermek isteyen versin ama geyik yapıp kafa bulmak isteyen, eğlence yaratmak isteyen adama da "sen git, yazar olacak kapasite yok sen de" denilmesi de ne kadar doğrudur bilmiyorum.
    #1756703 (kerameti kendinden menkul, 12.06.2007 00:50)
  23. öncelikle buranın sözlük oldarak tanımlandığından ötürü yazar payesi almak için kitap yazmak değil entry girmek lazım gelir. ikinci olarak sözlük olmak için kriterleri tutturması gerek ki daha sonra yazarlık için tanım kullanalım. ama uludağ'ı şu haliyle sözlük olarak tanımlamak sözlüklerden bihaber olunduğuna delalattir. sözlük nedir? anket olmaz. sözlük nedir? başka yazarlarla polemiğe girilmez kaçı tam manasıyla ifa edilmiş bu maddelerin? He göreceli olduğu söylenebilir bu kriterlerin peki açılan başlıkların alternatif cevaplar ve bulsaydı acaba ne olurdu kabilinden olduğu için bence sözlük tanımını hak etmiyor. yani önce sözlük olma standartları tutturulacak ki ondan sonra sözlük yazarlığının tanımı yapılsın. 2+2'nin 4 olması için bilirkişiye gerek olmadığı gibi, şahsi kanaatimce uludağ'ın da sözlük olmadığını tescil için bir konsültasyona, akıl danışmaya gerek yoktur.
    he dersiniz ki eğlenceli bir platforum, herkes kendince yazıyor amenna. lakin yüzde 80 sözlük yazarı değil bu kadar basit. yüzde 80 sözlük yazarı değil çünkü uludağ sözlük değil, sanırım bu daha doğru bir tespit olacak.
    #1756754 (zabalayn, 12.06.2007 01:04 ~ 01:05)
  24. 20 tane tanımla yazar edilen bünyelere seçicilikte sınır tanınmadan senle benle onla aynı sayfada giri girme yetkisi verenlerin suçudur. bu düşüceye sahip şahsın yerinde tespitidir. lakin burada yazan insanlardan birer reşat nuri performansu beklemek de üstadlara saygısızlık olur. format dahilinde elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan insanların sözlüğe kazandırılmaları, aksi davranış gösterenlerin kanatlandırılmaları gelecek adına sözlük için faideli olacaktır
    #1756806 (thisrock, 12.06.2007 01:17)
  25. tamam, yazılan tüm açıklamaların kendince bir doğru tarafı ya da tutarlı bir yanı var. ancak, bu yüzde seksen gibi net bir rakam ortaya nasıl atıldı onu merak ediyorum? misal, sözlükte 1000 kişi varsa bunun 800 yazar değil anlamına gelir! şimdi, bu örnekten yola çıkarak, bu kadar kişi tek tek tahlil mi edildi, hepsinin yazıları "hmm evet, bu olur bu olmaz" şeklinde üstünde durularak analiz mi edildi ve bu analizler ve yazan kişilerin tek tek çetelesi mi tutuldu da böye net bir rakam "%80" ortaya çıktı? "ha, evet böyle yapıldı, bu sonucu elde ettik" denliyorsa, "helal olsun" diyorum, zira bu kadar net sonuçlar ulaşabilmek için bolca zaman ve sıkı bir uğraş gerekmektedir, o yüzden "helal olsun size."
    artı, naçizane fikrim: "olsa ne olmasa ne hocam"-dır. yani geyik yapılıyor diye ya da kafa bulunuyor diye burada yazar olamak isteyen kişilerin namına leke mi geliyor! "sözlük olmanın kuralı şuymuş buymuş", olmayı versin öyle kural, hem neden bu kadar rahatsız olunmaktadır anlamış değilim!

edit: bu yazı bir it-dalaşı şeklinde anlaşılmasın! zira ben halen daha yazar olmayanların net rakamının nasıl saptandığı konusunu anlamış değilim! artı, sözlük olmanın ortada yazılı bir kuralı mı vardır, ya da böyle bir kural varsa herkes veya büyük çoğunluk bu kurallar konusunda hem-fikir midir, bunu da anlamış değilim?
    #1756819 (kerameti kendinden menkul, 12.06.2007 01:21)
/ 2
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

uludag sozluk tekilerin yuzde 80 i yazar degildir başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. uludag sozluk tekilerin yuzde 80 i yazar degildir ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu uludag sozluk tekilerin yuzde 80 i yazar degildir nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about uludag sozluk tekilerin yuzde 80 i yazar degildir. Copyrights of the articles are belong to their authors.