uludag sozluk dil kurumu 

kapat

1. dilimizi guzellestirmeye calisan, * turk dil kurumuna hem alternatif hem rakip olan sanal kuruluş. Bir söylentiye göre türkçe'deki yabancı kelimelere türkçe karşılıklar bulmak ve zaten türkçe karşılığı olan yabancı kelimelerin kullanımını azaltmak için kurulmuş herkesi göreve çağıran bir oluşum. ilk aktiviteleri şöyle, ki devamı bekleniyor :

irrite etmek : sinir etmek, gıcık etmek, kızdırmak
    kompiter : bilgisayar
    #1041682 (impayatoy, 23.12.2006 04:29)
  2. entry leri denetleyen ve dilbilgisine aykırı gördüklerini gammazlayan topluluk.
    #1041683 (kutupsal form, 23.12.2006 04:31)
  3. entry: giri
    uuser: uyuzır/ sözlükçü/ uludağ sözlük yazarı
    online: çevrim içi
    web sayfası: internet sayfası
    faq: sss/ sıkça sorulan sorular
    zirvebox: uludağ zirve *
    spoiler: ön tanım/ ön anlatım
    server: sunucu
    nick : kullanıcı ismi/ kullanıcı adı
    download: indirme/ indirmek/ yükleme/yüklemek
    ...
    aryıca
    (bkz: turkce nin icine yabanci sozcuk katmak/@tfcvbg)
    ...
    yine
    (bkz: uludag sozluk dil gonulluleri)
    #1041701 (tfcvbg, 23.12.2006 04:47)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

uludag sozluk dil kurumu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. uludag sozluk dil kurumu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu uludag sozluk dil kurumu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about uludag sozluk dil kurumu. Copyrights of the articles are belong to their authors.