ulkeler ve sozlukler 


kapat
  1. 2000li yılların belki de en önemli yerli gençlik oluşumları bu satırları yazdığım uludag sozluk gibi e-sözlüklerdir.

    şahsen çocukluğumdan beri her boku başka bir şekilde düşünmeye çalışırım. yani "acaba sınıftaki arkadaşlarım ve ben birer araba olsak kim hangi marka olurdu?" gibi. (anlatabildim umarım)

    bu sebeple bu sabahın köründe ders çalışmaktan mallaşan beynimin de bana oynadığı bir oyunla sözlükleri ülke olarak düşünmeye başladım.
    #1695633 (martin edilen, 28.05.2007 06:09)
  2. eksi sozluk: ekşi sözlük yüksek nüfusu ve gücüyle bir amerika değildir de nedir sorarım sizlere. üstelik amerika'nın vatandaşlık için bin dereden su getirmesi, bi green card için sanki sayısal lotoymuşcasına kampanyalar düzenlemesi ekşi sözlük'ün de yazar alımlarında kitap bağışı gibi noktalara önem vermesi ile denkleşti kafamda. tabii ki amerika çoğumuzun(hatta hepimizin) kuşkuyla, nefretle, öfkeyle baktığı bir ülke olduğu için ekşisözlükseverler(ki ben başlardayımdır bu sevme konusunda) bu benzetmeden hazzetmeyebilirler. izah edeyim, ki bu sadece sabahın köründe bir garibanın saçmalamasıdır.

    kalabalık nüfus: amerika 300 milyona yakın nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkelerini başında geliyor.

    güç: amerika, dünyayı öyle yahut böyle yönlendirebiliyor(keşke yapamasa godoşlar) aynı şeyi ekşi sözlük için de görebiliyoruz. doğrudan bir yönlendirme elbette olamaz zira ekşi sözlük neticede bi internet sitesi. lakin bazı popüler şahsiyetler hakkında yazılan olumsuz görüşler sebebiyle bu şahıslarca eleştirilmeleri bile ekşi'nin gücünü kanıtlar. (ki şahan gökbakar, fatih solmaz, yunus günce gibi isimlerden bahsediyorum ve ekşi sözlükteki olumsuz görüşün arkasındayım)

    kapalılık: amerika ne kadar tüm dünya halklarını vatandaşlağa kabul etmesi ve onları kendi hamurunda eritmesiyle övünse de uzun bir süredir vatandaşlık işlemleri zordur. benzeri şeyi ekşi sözlükte görüyoruz.
    #1695636 (martin edilen, 28.05.2007 06:13)
  3. private sozluk: çok yakından takip etmedim bu platformu. lakin inceden bir fransızlık sezmekteyim. zira sözlük dizaynlarının ekşi sözlük'ten farklı oluşu ve kendilerine has bazı jargonlar geliştirebilmeleri sebebiyle fransa olmaya layık görüyorum. zira fransa dünya üzerinde ingilizce karşısında dilini savunmaya çalışan tek ülke.

    öte yandan fransa-abd arasında çok fazla ekonomik farklılık bulunmazken birikim bakımından private sözlük ve ekşi sözlük arasında dağlar kadar fark var. dolayısıyla bu bakımdan da bir rusya elektriği alıyorum kendisinden(napıyom lan ben yatsam uyusam ya artık)

    private sözlük, frasya oluyor. (prusya değil canım kardeşim)
    #1695637 (martin edilen, 28.05.2007 06:15)
  4. itu sozluk: gayet iyi bildiğim ve çoğu uçurulan yazar gibi çok da olumsuz bakmadığım bir platform. lakin tam ülke adını koyamasam da siyasi yapısı hakkında çok eminim.

    itü sözlük, iran'dır. gerek kamplaşmış yazarları gerekse totaliter moderasyonu ile bu tanıma uymaktadır. lakin nüfusu konusunda kararsız kalmış bir almanyadır belki de biraz. çünkü bazen "takılalım işte bizim okul" tadında gayet nezih bir yerken bazı zamanlarda kayıtlarda patlamalarla beraber çin olabilmektedir. itü sözlük için tam karşılık gelecek ülkede gayet zorlandım farkındaysanız zira gerçekten farklı bir yerdir. öte yandan entelektüel ortam açısından uludağ sözlük'ten de, private sözlük'ten de gelişmiştir. lakin totaliterizmin olduğu yerde entelektüellik barınamaz.
    #1695638 (martin edilen, 28.05.2007 06:16)
  5. uludag sozluk: gayet tarafsız olarak gözlemliyorum ki uludağ sözlük türkiye'dir. gerek kalabalıklığı, gerekse bazı teknik konulardaki aksaklıklarıyla tam bir türkiyedir. entelektüel açıdan gayet dolu da olabilmekte gayet sığ da.(ben sığ kısmındayım)

    lakin gündemi etkileyebilme konusunda ekşi sözlük'e en çok yaklaşan sözlük de uludağ sözlüktür. belki ekşi sözlükten sonra en dolusu değildir ama en çok okunanıdır. ben bunu da türkiye'nin jeopolitik muhabbetlerine benzetiyorum. zira uludağ sözlük ciddi anlamda medyalaşmaya en yakın sözlüktür(tabii ki ekşi sözlükten sonra).

    önemli not: tüm bu ülke-sözlük bağdaştırmaları uydurmadır. sanırım tüm bunlar hafıza için içtiğim balık yağı haplarından oldu. zira birazdan kafamı soğuk su akan lavaboya sokmayı düşünüyorum.

    (bkz: okullar yazın kapatılsın kampanyası)
    #1695641 (martin edilen, 28.05.2007 06:19)
  6. güzel insan martin edilen'in affına sığınarak çoğu uçurulan yazar gibi çok olumsuz baktığım bir platform/ülke hakkında atıp tutacağım:

    itu sozluk: kendilerince camera obscura "içindenden" ahkam kesmeye kalkan, "persfektif" yoksunu at gözlüklü eşekleri sudan gelene kadar sopalamayı, uçurmayı şeref sayan jandarmaların kol gezdiği ve denge politikaları gereği işine gelenlere rütbe veren derin devlet çağrışımlı militer üçüncü dünya şeysi. ajanslarda geçen ordu komutanı açıklamalarına göre devletin militer yapısına uygun olarak nukleer santral kurmaları olası. din konusunda ise sözde agnostik özde müslüman yapılarıyla dikkat çekmekteler.

    size bişi olmasın...
    #1703219 (vernon sullivan, 30.05.2007 03:03)
  7. elit sozluk : atlantis
    #1703250 (neyzen tevfik, 30.05.2007 03:31)

© 2008 - uludağ sözlük

ulkeler ve sozlukler başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ulkeler ve sozlukler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ulkeler ve sozlukler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» corcorado » gizemli yazar » lost control » senin tespitin sana benim tespitim bana » bilanco » alexander dubcek » volkan arslan » tahta gibi kadin » zall in yazarlara deprem tatbikati yaptirmasi » bebek taklidi yapan kizlar » yaran seyler » tsk nin teroriste gozalti yetkisinin olmamasi » ali sami yen cehennemi » izam » toskuru » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » zall in var misin yok musun yarismasina katilmasi » na bu kadar » basliklari alt alta okumak » neden unlu oldugu anlasilamamis unlu » dusunmekte zorlanan insan » sut atmadan gol olmaz » bir gol daha » sarah palin » unplugged in new york » ne mutlu humanistim diyene » gecee » ufo » oy verin lan » cemsbg » gloria golf resort