uctu uctu kus uctu 

kapat
  1. saklanmalı, yakalanmalı, koşmalı, hoplamalı, zıplamalı formlarda oynanan bir çocuk oyunu.
    #891421 (asiti kaçmış kola, 21.11.2006 21:55)
  2. cocuklara yemek yedirmek icin ne yapacagini sasiran, bu saskinlik icinde uydurulabilecek her turlu masali ortaya suren, mamanin yaninda cocuga turlu hayvanat ve hatta motorlu arac da ihtiva eden cumleler sunma tutumundan bir kupledir..
    uctu uctu kus uctu der ve cocugun o kasiktaki mamayi yemesini bekler, evet kus ucabilen bir hayvan, kanatlari da var, oh ne guzel simdi ben bunu yerim diye dusunen cocuk da kasigin agzina girip icindekileri oraya bosaltmasina aldirmaz, hatta kus uctu kaygisizliginda gonul rahatligiyla yutar..

bir de bunun ufak zadenin iki kolunu cikartma girisiminde kullanilani vardir ki cocuk sagligina zarardir..
    iki kisi kucuk cocugu ortalarina alir ve kollarindan cocugu havaya kaldirarak bir muddet havada seyirtmesine sebep olurlar, tabii bu islem esnasinda cocugun butun agirligi kollarindadir..sen hizli ceksen o kolu cikar gider..yaziktir yav, cocukla oyun olmaz..etmeyin..

ayrica kustur bu, ucar..
    #3136413 (manyak miyim neyim, 14.03.2008 05:49)
  3. * Uçtu uçtu, uçtu uçtu, uçtu uçtu
    Kim uçtu ?
    Uçtu uçtu kuş uçtu
    Yandı, yürek tutuştu
    Aldırmazdı kimseye
    Bak ne hallere düştü

Varlıklıydı bey babam, vermezdi beni
    Davul dengi dengine vurmalı derdi
    Armutun sapı varmış...
    Üzümün çöpü...
    Beni isteyenlerin dolu olmalı küpü

Uçtu uçtu kuş uçtu
    Yandı, yürek tutuştu
    Aldırmazdı kimseye
    Bak ne hallere düştü

Annem hiç beğenmezdi taliplerimi
    Ayy o güzel kızını isteyen dolu
    Şöyle upuzun boylu esmer olmalı
    Birkez gören bir daha dönüp bakmalı

Uçtu uçtu kuş uçtu
    Yandı, yürek tutuştu
    Aldırmazdı kimseye
    Bak ne hallere düştü

"Nerde senin diploman" diyordu babam
    Tahsilli olmayana ben adam demem
    Ya doktor olmalıymış ya da mühendis
    Davulcuya ,zurnacıya verilir mi kız?

Uçtu uçtu kuş uçtu
    Yandı, yürek tutuştu
    Aldırmazdı kimseye
    Bak ne hallere düştü

Gün oldu ,harman oldu
    Açtım gözümü
    Seçtim saplı armutu ,çöplü üzümü
    Ne zenginlik isterim ,ne de diploma
    Sevdiğim insan olsun ,bu lazım bana

Uçtu uçtu kuş uçtu
    Yandı, yürek tutuştu
    Aldırmazdı kimseye
    bak ne hallere düştü.
    #3428517 (sevdalinka, 21.05.2008 21:04)
  4. günlerdir aradığım, bulamadığımdır. çok neşeli bir şey lan, insanın ömrüne ömür katıyor yemin ediyorum.
    #3428520 (7th son of a 7th son, 21.05.2008 21:04 ~ 19.07.2008 23:21)
  5. http://www.mavigibi.com/forum/topic.asp?TopicID=3863

alın size linki.
    #3428591 (eses taraftari porsuk canavari, 21.05.2008 21:23)

© 2008 - uludağ sözlük

uctu uctu kus uctu başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. uctu uctu kus uctu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu uctu uctu kus uctu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» warez forumda firefox dagitan paylasimci » amuhahaha » marlboro special edition icmemek » guiza sakali » sozlukle ilgili istekler » sener eruygur un belgelerim klasoru » misis antik kenti » the age of the understatement » vbulletin » yer yarilsa da icine girsem denilen anlar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci