uclu averaj 

kapat
  1. üç takımın puanlarının eşit olması durumunda uygulanacak sıralama sistemidir. ikili averajın bir üst sistemidir yani. her takımın diğer iki takımla yaptığı dört maçtan aldığı puan ve averajlara bakılarak sıralama yapılır. bu kural dörtlü, beşli averaj diye uzar gider ve türkiye futbol federasyonunca kabul edilmiştir. ikili averaj bir çok kez kullanılmış ama üçlü averaj bildiğim kadarıyla türkiye'de hiç kullanılmamıştır. bu sene eğer son hafta fenerbahçe trabzonspor'a yenilir, ve besiktasimiz ile sivasspor maçlarını kazanırsa ilk kez üçlü averaj uygulanacaktır. bu durumda genel averaja bakılmaksızın besiktasimiz uefa kupasına, sivasspor intertotoya gidecektir.
    (unusual suspect, 09.05.2008 00:08)
  2. besiktas'a çıkan piyangodur.
    (nedir yani, 10.05.2008 21:42)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» judas » obur dunyanin default lisani » anam anam diyim ben sana » vans » ucakta cep telefonu ile konusan insan » kurtlar vadisi pusu » entrylerinizi takip ediyorum cok hossunuz » eski sevgiliden gelen mesaj » emre tilev » pleasure to kill » tuz koktu » ersin karabulut » for your interest » galatasaray tezahuratlari » kamyon ceker 10 20 ton gonlum ceker paris hilton » chun li nin donunu gormek icin yep yep cektirmek » baytar » alaturka solist » oss ye giderken suslenen kiz tipi » desperate housewives » diyarbakirspor » turkiye » teenage » 1859 » deli husnu » yedi ogut » cocuk istismari » unisex tuvalette sicmak » dil hapishanesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa