uc kiz bir ana 

kapat
  1. kurbani kilic ın kaynak kişi olarak gösterildiği sarikamis türküsü.

türkülerin ne kadar değişik konulara değindiğinin güzel bir örneğidir. türkü, sadece aşk, sevgi, kara sevda demek değil, böyle anlık bir durum içinde söylenen kültür öğesidir.

yaylasından inmişler üç kız bir ana
    inmişler aman ağlarlar yana yana
    karaları giymişler üç kız bir ana
    aman ağlarlar yana yana

acınır hallerine üç kız bir ana
    çıkmışlar dama ağlarlar yana yana
    sokuldum yanlarına üç kız bir ana
    demezler bana ağlarlar yana yana

bilmem nasıl güzeller üç kız bir ana
    güzeller aman ağlarlar yana yana
    gözlerini süzerler üç kız bir ana
    gülmezler aman ağlarlar yana yana

not: ruhi su da söylemiştir
    (pilotmont, 09.02.2007 22:34 ~ 22:48)
  2. Hakan Yılmaz dan da dinlenebilecek güzel bir türküdür.
    (lost control, 21.08.2007 01:14)
  3. kızlardan ikisi kötü biri iyi anne de gulyabani gibi bi karakter olursa gayet güzel bir külkedisi masalı ortaya çıkabilir...
    (tombolo, 21.08.2007 13:55)
  4. 2006 yılında çıkardığı "biz" adlı albümünde yavuz bingöl ün de yorumladığı güzel türkü.
    (tekyoldevrim, 21.08.2007 15:16)
  5. arif sağ'ında okumuş olduğu bir türküdür.
    (karakuzusu, 21.08.2007 15:44)
  6. ersen ve dadaslar'ın da söylediği türküdür aynı zamanda.
    (sanirim osurdum, 22.09.2007 19:26)
  7. rahmi saltuk'tan seneler önce duyulduğunda ne güzel bir türküymüş diyerek dinlenen, sonra hakan yilmaz da dahil olmak üzere bir çok kişiden duyulan ama aynı tadı vermeyen türkü. rahmi saltuk'un söylediği hali ise kasetlerde kalmıştır. mp3 gelmiş mertlik bozulmuştur. *
    (nedir yani, 08.05.2008 19:09)
  8. ezginin gunlugu yorumu mükemmel olan kars türküsüdür.
    (eternal moonlight of autumn, 08.05.2008 19:11)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» osurana cok yasa demek » benim o » imhotep » turk » sunnet » yalanci romantik » ben her gun en az 2 ogun sevisiyorum olum » sinemada film izlemek » necatibey egitim fakultesi » kanalturk un akin ipek e satilmasi » minik mavi balina » probis » en yakin arkadasin en yakin arkadasi olmamak » islamcilarin samimiyetsizligi » sigara yasagi » torba var mi beyler » sigarayi birakmak » candan ercetin » havali korna » selin » ben hic asik olmadim » ahmet turk » mustemilat » vtec » universiteli olmasina ragmen sevgilisiz moron » yalazi » 8 sutuna manset olmak » fitre olarak akil fikir vermek » sokemon a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa