uc aynali kirk oda 

kapat
  1. bir murathan mungan romanı..
    birbirinden bağımsız gibi ayrılmış ama birbirine bağlı üç öyküden oluşur, sonuncusunda kendini anlattığı rivayet edilir.
    (bkz: alice harikalar diyarında)
    (bkz: aynalı pastane)
    (bkz: üçüncüsünün adı neydi unuttum)
    edit: aramaya inandım, gece elbisesiymiş üçüncünün adı.
    #771757 (marjinal fayda, 25.10.2006 00:55 ~ 00:56)
  2. bir insanın alice, aliye ve ali isimlerinde 3 ayrı karaktere bölünmesini konu alan sürükleyici bir murathan mungan romanı. özellikle olayların geçtiği yerlerin farklılığı, kurgu yelpazesi, diyalog çeşitlemesi ve ironileri takdir edilesidir. romanın 1. bölümü olan "alice harikalar diyarı" ilginçtir, alice star'ın uzaylılar tarafından kaçırılması ve dünyanın aslında onların gezegeninin sadece bir klonu ve deneme boyutu olduğunu anlatır,diğer bölümlerdeyse cinsiyet değişimi, kişilik bölünmeleri, değişik mekanların ve zamanların içiçe geçmesi ve birbirinden ayrılması konu alınır.okumaya değerdir, tavsiye edilir.
    #1019634 (endless, 19.12.2006 03:28)
  3. arka kapak yazısını okuduktan sonra ilgimi çeken, okumaya heves ettiğim murathan mungan romanı.
    #2007911 (fajit, 25.07.2007 17:08)
  4. Günün birinde yazdıklarımdan bir perde çekeceğim hayatıma. Herkes kağıt üstüne yazılanları benim hayatım sanacak, ben de hayatımı saklamış olacağım böylelikle. Saklanmanın en iyi yolu fazla görünmektir, biliyor musun? Herkes seni gördüğünü sanır, sen de rahat edersin. Kasada oturan kız gibi! Herkes kasadaki kızı görür, ama kimse tanımaz.

(Arka Kapak)
    #2007932 (jikase, 25.07.2007 17:13)
  5. yedi kapili kirk odaya göre anlaşılması daha kolay mungan kitabi.

göndermeler daha az yoğunlukta, kurgu başat öge.
    öyleki resmen oyku nasil kurulur, hikaye kişisi gölge sahnesinde nasıl oynatılır
    bunun dersini vermede alice harikalar diyarinda da.

hikayeleri, sizde çağrıştırdığı genel kavramlarla okuduğunuzda
    sizi ve bütün ezberlediklerinizi nakavt eden cevvallikleri ile karşılaşıyorsunuz.
    "ama, nasıl ben böyle bilmiyordum"culuğun sökmediği kitap.

favorim ise aynali pastane

masal alıp masal satan bir pastane sahibi olup
    kendi masalını bulmak var ya şimdi...
    #3383648 (oyuncakdunya, 11.05.2008 15:30 ~ 16:17)
  6. murathan mungan okumaya başlamamın tek sebebi bu kitaptır. çok akıcıdır alice ile birlikte kendinizi harikalar diyarında hissediyorsunuz bazen alice in ta kendisi oluyorsunuz bazen ise yabancılaşıyorsunuz..

bayılmışımdır yine olsa yine okurumdur.
    #3716040 (berrak sudaki kirmizi balik, 24.07.2008 23:51)
  7. homoseksüel olduğunu farkına varan bir çocuğun hikayesini anlatır bir bölümünde ki, kendinden bahsettiğini düşündüğüm kitap.
    #3976070 (şubat, 17.09.2008 22:24)
  8. aynalı pastane hikayesi süper lezzetlidir.. kitabımın ortasından başlama sebeptir bu hikaye..
    #4058957 (tren istasyonu, 07.10.2008 21:36)

© 2008 - uludağ sözlük

uc aynali kirk oda başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. uc aynali kirk oda ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu uc aynali kirk oda nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» cengiz candar » 9 ekim 2008 birinci nesil sol frame zirvesi » muktedir » msn iletisine yalnizim yazmak » galatasaray cafe crown » 07 ekim 2008 sozlukte kimsenin olmamasi » gogusleri 33 kilo olan kadin » misvak » memleketcilik » turk silahli kuvvetleri » facebook taki fotograflara bakip 31 ceken insan » abdullah gul » fortunate » alkolle kadin arasindaki benzesme » alternative information center » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » klorin » kendi uktesini dolduran yazar » yazarlarin aslinda demek istedikleri » sigara » pizza hut » ironi » turkboard » can gidiyor » kloroasetofenon » galatasaray a on libero adaylari » stout » kangaroo » lgbtt » sozluk hayattir » ersin korkut