bugün

kesinlikle karadeniz mutfağıdır. ekmekten pilava kadar herşeyin içinde hamsi var. ne midesizlik.
öğrenci evi mutfağıdır.
elbette akdeniz ve Ege mutfağıdır.

yani nimet olmasa çok ağır konuşurdum.

bu yörelerden kız alan yemeksepetini zengin eder.
en iyisi zeytinyağli ege yemekleri..
Karadeniz ve trakya mutfağı.

Gastronomi şehirleri için sizi antep ve antakta vilayetlerine davet ediyorum. Antakya meze konusunda çok zengin bir sofraya sahiptir. Zira Arap, akdeniz, fransız, türk ve osmanlı dokunuşlarını ihtiva eder.
Türkiye'nin en kötü mutfağı yoktur. Her yörenin kendine özgü yemekleri vardır. Kişilerin ağız tadına ve yetiştiği yöreye göre değişen durumdur.
iç Anadolu diye bir bölge varken tartışmaya kapalı konu. Ne olduğu belirsiz Keşkek, saçma sapan etli ekmek denen çakma lahmacun ve mantı harici doğru düzgün yemekleri yok.
Karadeniz de mutfak yok. Kahvaltılığı yemek sanacak kadar kötüler.
Nimettir çarpılırsınız valla. Çok değil ikinci dünya savaşı yıllarında yaşanan kıtlıkta ekmeğin karneyle dağıtıldığını geçiyorum dedem ve ninem açlıktan ağaç kabuğu yediklerini anlatırlardı. Kötü mutfak yoktur kötü aşçı vardır.

Lan gerizekalı laik chp'li amacım inönü'yü eleştirmek değildi. işte bu kafa yüzünden iktidar olamıyorsunuz diyecem ama anlamayacaksın yine. Anlasaydın gerzek olmazdın zaten...
net karadenizdir.

her şeyr mısır unu koymak da neyin kafası? doğu karadeniz de aklını balıkla bozmuş, yapmasını da bilmiyorlar.

hijyen desen zaten yok.
Allah affetsin ama sahiden Karadeniz mutfağıdır.
Tad, tuz, lezzet hak getire!

Ne karalahanaymış arkadaş!
türkiye mutfaklarında basit yemekler olmasının sebebi; hem osmanlı'da, hem savaş dönemlerinde hem de cumhuriyetin ilk yıllarında çok yokluk çekildiği ve elde kalanlarla yapılabilecekler denendiği içindir. kimse tat aramamış, sadece hayatta kalmaya çalışmış ve o yüzden bu tür garip yemekler ortaya çıkmıştır.

misal karadeniz'i ele alalım, adamlarda bolca ne var? hamsi, fasulye, lahana ve mısır. bu dördünden yemekler türetmiş ve yemişler ve bugüne kadar gelmiş bu durum. fasulyenin turşusunu yapmışlar, yemeğini yapmışlar, mısırın ununu yapmışlar, ekmeğini yapmışlar, bu unu yağla karıştırıp kahvaltıda yemişler. turşuyu kavurup yemek diye yemişler, lahanadan envai çeşit yemek üretmişler. hamsiyi bulmuşlar, onu yemişler. aynı durum diğer bölgeler için de geçerli. ellerinde ne varsa, tabiat onlara ne bahşettiyse onlarla yapmışlar, bu tatlara alışmışlar ve bugüne kadar bu durum süregelmiş. yani ellerinde pirzola, biftek, şatö biryan, kremalı tavuk, ördek yahnisi olup da bunları yememezlik etmemişler. egeli ot bulmuş, onu yemiş. iç anadolu tahıl bulmuş, ona yönelmiş.

onun için bu mutfakları değerlendirirken ilk önce düşünülmesi gereken husus bu.
yemek kültürü coğrafyaya bağlı bir olay.insanlar elde ne varsa onu kullanmış...kıtlık, açlık,yokluk hüküm sürmüş.
buradan bir üstünlük taslamanın veya birilerini aşağılamanın bir anlamı
yok.şartlar böyle gelişmiş.
domates örneğin osmanlıya ancak 19.yüzyılın sonunda geliyor.o tarihe kadar haliyle salça olayı da yok.
yemekleri tatlandırmak için başka ürünler kullanılıyor.
şu an hem ürünler ulaşılabilir olduğu için hem pişirme ekipmanı geliştiği için
200-300 yıl sonra farklı yemekler ortaya çıkacak
Ic anadolu +1 diyorum. Oturmus bir mutfak yok gibi, sanki kafalarina gore bir seyleri koyuyorlar tencereye. Elde ne varsa.

Yalniz keskege laf soylemeyin ibneler, adi risotto olsa bayilirdiniz amk.
doğu ve güneydoğu mutfağı
vıcık vıcık yagli yemekler..

hepside tosuncuk olmus kadın erkek..
Memleketim diye söylemiyorum ordu mutfağıdır. Allahını zeusunu seven tezgaha et atsın kuruduk ottan ya.
Bak hele şunları hamsiyi kötülemişler. La hadi mutfağa söz ediyorsunda hamsiyi kötülemek ne eminim evine 1 kg hamsi alamayıp yine de hamsiyi kötüleyenler var. Leblebi gibi yerim kuyruk kılçık dahil. Hamsi dünyanın en lezzetli balığıdır.
Hatay mutfağını hiç sevemedim hepsi çok ağır şeyler. . Ama kötü diyemem sonuçta kültürel bir zenginlik. Aynı şekilde kendi mutfağımız olan Girit mutfağı da hitap etmez bana ot yemeklerini pek sevmem ama p da bir zenginlik. Kahvaltıda yenecek bişey bulamadığı için cornflakes yiyenlerden hayvan haşat ne bulursa yiyen uzakdoğululardan falan bin kat evlayız.
Türk mutfağına basit diyenler var ahaha kıçımla güldüm. Bütün yörelerimizin kendine özgü lezzetleri vardır. Önce ülkenizi sevmeyi öğrenin sonra laf atarsınız. Evet.
Bizim evin mutfağı. Dolaplar dökülüyor, tezgah bombok, bataryaların birine müzede rastladım. Kirayı tıkır tıkır alan mal sahibine yaptır diyince işine gelirse diyor ipne.