bugün

arkadaşlar her üniversitede kütüphane var. farkındasınız değil mi? onu geçtim kitaba para vermek neden bu kadar zor geliyor anlamıyorum, sigaraya neredeyse her gün 10 lira veren öğrenci milleti söz konusu kitap olunca ah çok pahalı falan. garip.

okumak istedikten sonra her türlü okunur kitap merak etmeyin.
Pahalı değildir.
Derdiniz kitap okumaksa kitap satan siteleri takip ederek piyasaya çıktığında 25 lira olan kitabı indirim doneminde 10 liraya hatta 5.90'a bile alabilirsiniz.

Onu da yapmazsaniz sahaflardan ikinci el kitap alabilirsiniz.
Yeter ki amaç okumak olsun.
Pahalıdır. Okumaya engel değildir. Sahaflardan alınabilir. Kütüphanelerden yararlanılabilir. Ama yine de pahalı olduğu gerçeğini değiştirmez bu. Kitaplara verilen paranın büyük bir bölümüne yayınevlerinin el koyduğunu düşünürsek fiyatlara tepki gösterilmelidir. Tepki gösterenlere "şunlara şu kadar para veriyorsun, bunlara bu kadar veriyorsun da kitaba niye vermiyorsun?" diyerek karşı çıkılmamalıdır.
Pahalıdır ama kitaplar için değer.
ortalaması 13-14 tl gibidir.. bence çok değil ama düşük bütçeli aileler için bir yerden sonra lüks kaçabilir.
Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı çok düşük olduğu için insanlar "okur" yerine "yazar" olmaya yönlenmiş durumda.
Bir kitaba 5 tl verdiğimi de biliyorum 230 tl verdiğimi de. Dengesiz yani.
Kesinlike fahiş fiyatlardır. şimdi korsanı 10 tl olan kitabın fiyatı en az 20-25 tl. Aradaki fark yazarlara gitse gene tamam diyeceğim ama bu paralar nereye gidiyor?
pahalıdır kardeşim kimse burada okumak isteynen her türlü okur bunlar bahane edebiyatı yapmasın bana.
aynı zamanda kütüphaneye de üyeyim oradan da alıp okuyorum sıklıkla ama bazı kitapları kütüphanede bulamamak ya da alıp evinde kendi kütüphanende bulundurmayı istemek çok olası bir durum. elime para geçip de kitap almaya kitapçılara gittiğimde ise bir aylık süreçte okumak için alınacak 5-6 kitap 100 lirayı çok rahat aşıyor. ve bu sadece işin okuma kısmı, bunun yanında ders kitapları, sınavlara hazırlık için alınan kitapları da koyunca ortaya baya büyük bi bilanço çıkıyor. ve bu kadar para türkiye standartlarında az falan da değil. ha tabi sizin elinizin kiriyse adres veriyim bana da aylık kitap bursu bağlarsınız güzel olur.
Ülkemde kitabın fiyatı yoktur, fiyatın kitabı vardır.
Pahalıdır.
Yazarların değil yayın evlerinin, aracıların para kazandığı bir sektör olduğu için yazarlara para değmiyor.
Ahlaki olarak miras kavramına karşı olduğum için ölmüş yazarların kitaplarına para vermiyorum. Bir çoğunu e-kitap olarak indirip cihazıma atmak suretiyle okuyorum. Hayatta olan yazarlarınsa kitaplarını banka, puan, çek vs kampanyaları kovalayıp satın alıyorum veya D&R gibi sitelerden online satın alıyorum. Böylece kağıt israfına, doğa katliamına katkıda bulunmamış olduğumu düşünüyorum.
Coktur
Hos bu ulkede kulturlu olmak icin para dokmen lazimdir
icmen icin para dokmen lazimdir
iyi bir egitim alman icin para dokmen lazimdir

Fakat bu ulkede yandas olman icin bir dusunceyi savunman icin -onlarin fikir ve dusuncesinden bahsediyorum - sadece yanlarin durman yeterlidir.

Genc kulturlu bir nesil istemiyorlar galiba

Yasasin orumcek kafa olmak
Yasasin ne dusundugunu soylemeye bile cekinmek
Yasasin ozgur hur turkiye
bence iyi sikiyorlar milleti. 30 liraya kitap satıp cihangir'de bir kafede röportaj verirken ''okuma oranı çok çok düşşük'' demeleri yok mu bitiyorum. la pezevenk sabahtan akşama eşek sikiyorsun bi kitap yazıp parayı kaldırıyorsun bir de kendine toplumcu diyorsun.
herhalde okumaz millet.

sektöre dönüşmüş edebiyat dünyasında çok adamsan yazdıklarını yay internetten millet okumaya doysun.
d&r vb gibi yerlerde sikiliyorsanız tabi baya pahalı ve alınamaz geliyordur.

çok aşırı pahalı olduğunu düşünmediğim fiyatlardır. çocukluğumdan beri ya bizim durumumuz baya iyileşti ya da çok pahalanmadı kitaplar. önceden konyadaki rampalı çarşıya gider kayıtlı olduğum bir kitabevinden 1 liraya kitap kiralardım. sene 2002-2005 arası falan. bu çok içimi acıtırdı. o kitabı geri vermek nasıl zordur bilir misiniz siz?

sonraları kitabı geri vermek artık iyice dayanılmaz bir hal alınca (biraz da büyümüştüm tabi) kitap satın almaya başladım. ortalama 10 liraydı kitapların fiyatı. orijinal değil bu arada. orijinale paramızın yetme şansı yoktu. 2006-2010 arasında kitap aldım. 2011den beri de internetten orijinal söylüyorum. mutluyum huzurluyum.

daha 2 gün önce 4 kitap sipariş ettim internetten. normalda kitapyurdu kullanıyorum yıllardır ama enparadaki kampanyadan haberim olunca kidega diye bir siteden istedim. kitaplar 64 lira tuttu. 15 lira da indirim vardı 50 lira verdim diyelim yani. ortalama 400 sayfa. şimdi girdim saydım bak bir de sizin için. 400 sayfa kitaba 16 lira vermek bence çok değil. evet artık durumumuz daha iyi, çalışıyorum vs ama çok değil yani.
güncel Önemli Başlıklar