bugün

istanbul'da bir ilce.
sanayinin kalbi. organize sanayi bolgesi de turkiyenin en gelismis sanayi bolgesi olma ozelligine sahiptir.
Tersaneler bölgesini * içinde barındıran istanbul'un yüzölçümü en büyük ilçesi. Kaşarlı Köftesi ile meşhurdur.
milas-bodrum karayolunda bodruma giderken sağda.dönerken solda bulunan sahil köyü.bodruma giderken güllük yol ayrımından hemen sonra gelir.
istanbul sabiha gökçen havaalanı ve formula 1 pistinin çevresine yapılmasıyla öneminin ve populeritesinin kısa zamanda hızla artacağına inandığım istanbul ilçesi..
istanbul'un Anadolu yakasındaki sınır bölgesidir. Marmara Bölgesinde Kocaeli Yarımadasının güneybatısında yer alır. Kuzeyinde ve batısında Pendik ilçesi, doğusunda Gebze ilçesi (Kocaeli) güneyinde Marmara Denizi bulunmaktadır. Yüz ölçümü 86 kilometrekare olan Tuzla, 1992 yılında ilçe olmuştur. 10 mahalle ve 2 beldesi vardır.
kaynak:
http://www.istanbul.net.tr
askeri jeeplerin üretildiği yerdir...
aynı zamanda bosna hersek'te bir şehrin adı.
bir zamanlar istanbul'un denize girilebilen güzel plajlarının olduğu küçük balıkçı semti. Fakat artık sanayinin ve tersanelerin yapılması ile balıkçılık faaliyeti son bulmuş kasaba görüntüsü yerine, inşaat şirketlerinin mekanı olmuş, sitelerle dolu semt.
şu an içinde bulunduğum, sanayisi gelişmiş ancak onun dışında merkezi falan gayet küçük bir yer olan istanbul ilçesi, zamanında plajların bulunduğu güzel bir yerdir tuzla'm. şimdi sadece güzel sahilinde bi aşağı bi yukarı yürüyoruz. bekleriz.
istanbul"da yediğim en güzel iskenderi* hazırlayan restauranın bulunduğu, ilçe merkezinde çoklu cd çoğaltma ünitesi bile bulunmayan şaşırtan yer.

malta şahini de dahil olmak üzere dünyanın en büyük ve prestijli deniz araçlarının üretim ve dizaynlarının yapıldığı tersanelerin ana vatanıdır.
"istanbul tuzla'dan başlar". Ben bugün bunu gördüm.
her iş ilanında mutlaka yer alan istanbul ilçesi. ya mühendis, ya teknik ressam, ya kaynakçı, ya tornacı arayan yerdir. kısacası güne teknik eleman arama ilanları ile başlayan bir ilçedir.
istanbulun başladığı ilçe olması hasebiyle değeri çok fazla anlaşılamamış, daha merkezi bir bölgede olsa idi oldukça popüler olabilecek güzellikte sahili ve restoranları olan kaliteli nezih bir ilçedir.
130 ve 130A otobüsleriyle yaklaşık 1 saat içinde kadıköy' den ulaşabileceğiniz, depremi orada yaşamış olmam hasebiyle çok da hoşlaşmadığım yine de güzel anılara sahip olduğum ilçe; çocukluğumun ilçesi.
(bkz: tuzla piyade okulu)
istanbul tuzla'da başlar, tuzla'da biter. neredeyse suadiye'ye kadar istanbul'u çağrıştıracak hiçbir şey yoktur. ha suadiye'de tekrar istanbul başlar o ayrı. tuzla istanbul'un minimal bir sentezidir. sahil şeridi, balıkçı lokantaları ve tarihi yapıları buna örnektir. varoşu bile usul erkan bilen insanlar karmasıdır. bozulma içmelerde başlar, tersaneler bölgesi körükler, arıtma tesisleri ile önüne geçilmez bir hal alır.
en güzel sahile ve restorantlara sahip ilçemizdir.
yeni acilan seyri alemin 'harman' gibi eski tadi vermeyen yerlere sahip ilce. Tadini bozdular, oysa eski hali ne de guzeldi.
(bkz: 500t)
bendenizde, evlerin yanında fabrika varmış izlenimi yaratan istanbul semti.
tersanesi, bu ülkenin ayıplarından olan ilçe.
80'li yılların yazlığı.
ilçem
insanını sevdiğim, sahilini sevdiğim, elinde büyüdüğüm, istanbul'un kenarı köşesi...
bir istanbul ilçesi. istanbul ilçesi dediğime bakmayın, tuzla'dan avcılar'a gitmek, yine buradan ankara'ya gitmekten daha zor. arkadaşımla bir iddiaya girmiştim, kendisi avcılarda oturuyor, ben ise ankara'ya gidicem. "hangimiz eve daha önce varacak?" arkadaştan 15 dakika önce evime girdim. böyle bir yer.

bir de, burası zenginlerin garsoniyerlerinin bulunduğu bir sahil kasabasına benziyor. villalar, cipler, q7'ler falan denizde kum gibi. sahil tarafında çokça restoran bulunur, aşırı pahalıdır *. sahilde oturup denizi izleyerek bira içme ve hayata küfretme olayı burada da yapılır. sahilde bir kedi vardır, her zaman bizle beraber bira içer fıstık yer, akşamcının tekidir.
güncel Önemli Başlıklar