turnam 

kapat
  1. murat kekilli'nin bu aksam olurum adlı albümünde yer alan harika parçanın adı.

ankara'nın dumanından , yatam derim yatılmıyor
    ne adana ne ceyhanda , güzellerden geçilmiyor

açtım'ola şameli'nin gülleri
    yettim'ola ela gözün sürmesi

bağdat'ın basra'nın telli turnası
    turnam yare selam saldım gel deyi

aşınada karacaoğlan aşına
    yeni değmiş onüç ondört yaşına

uzak durma akpınar'ın başına
    turnam yare selam saldım gel deyi

siir

bu sevgi de bir yalanmış , yar istanbulda zevkine dalmış
    unut diye haber salmış , ben nasıl yanmayım dağlar
    ben nasıl yanmayayım dağlar , dağlar , dağlar , dağlar
    #1401527 (free your mind, 12.03.2007 00:10 ~ 00:11)
  2. (bkz: yolun açık olsun)
    #1665514 (komikhobbit, 20.05.2007 16:16)
  3. Bu yıl bize gülmek haram
    Belki seneye..
    #1665522 (no promise, 20.05.2007 16:20)
  4. gulbahar uluer'in 1991 yılında kalan muzik etiketi ile çıkardığı seher yeli-desmal adlı albümdeki aynı isimli iki şarkıdan ikincisidir. orjinal adı soreri hovin mernem adlı ermeni halk şarkısıdır. gulbahar uluer üzerine türkçe söz yazmış ve turnam adlı şahane türkü meydana gelmiştir. dinleyeni alır uzaklara götürür.

sözleri:

turnam gidersen mardin'e
    turnam yare selam söyle
    karlı dağların ardından
    turnam yare selam söyle

turnam gidersen akdaş'a
    karlı dağlar aşa aşa
    hem kavime hem kardaşa
    turnam yare selam söyle
    #2023824 (borodin, 27.07.2007 23:05 ~ 23:06)
  5. yavuz bingol sayesinde bilinir hale gelen turkulerden biri.

turnam başiım darda benim
    şu yaban diyarda benim
    bir sevenim var mı bilmem
    gözden uzaklarda benim

çekerim turnam sineye, derdi sineye
    bu yıl bize gülmek haram belki seneye

başım öne eğdirdiler
    yüzüm yere değdirdiler
    saçıma kar yağdırdılar,
    yaz ile baharda benim

çekerim turnam sineye derdi sineye
    bu yıl bize gülmek haram belki seneye
    #3626657 (limon cicegi kolonyasi, 06.07.2008 10:42)

© 2008 - uludağ sözlük

turnam başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. turnam ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu turnam nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» suleyman akdi » radyo limon » arap sukru » liege » drive » hepsi » islam » kizlarin gotunu kaldirmak » doktorun hastasindan nefret etmesi » gel anneye » maskeli baloda kiyafet secimi » salonda coraptan topla mac yapmak » yusuf hayaloglu » ornenando » persepolis » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » smoke screen » birbirine benzeyen sarkilar » hey » langaza » sensodyne » serhan kelleozu » basliklari alt alta okumak » discilerin hastalardan nefret etme nedenleri » football tycoon » zall » vanilya » msn de aglamak » rambo » napan » empyrium