turku gozlum 

kapat
  1. halk müziği sanatçısı abidin(biter) tarafından yapılmış albümün adı. Aynı zamanda albüme ismini veren türkünün adıdır. Sözleri şöyledir:

Yar Yar Ben senden ayrılamam Yar
    Yar, inan seni unutamam Yar
    Gelsen gözüm yaşım silsen Yar
    Zamanı, Zamanı tam Zamanı sevsen Yar
    Dönsen, Yaralı sevdana Dönsen Yar

O Senin sevdan yalanmış,
    Yola gelmezmiş, halim görmezmiş
    Bu Benim Sevdam Yamanmış
    Dile Gelmezmiş, beni bilmezmiş

Emekler Boşa Döndü Yar,
    Yaz Bahar kışa döndü yar
    O Gidenler hiç dönmedi yavrum,
    Gelmedi Yavrum
    Ömrüm Boran Kar

Biz ki çok uzaklardan gelip,
    Çok uzaklara savrulan sevda yelleriydik
    Biz ki asi umutlar beslerdik yüreğimizde
    Hesapsızdı yüreğim ve pazarlıksız ve de katıksız
    Şimdi başımı taştan taşa
    Yüreğimi soysuz sevdalara çaldırıyorum
    Yoruldum ve yanıldım
    Ama inan ki Türkü Gözlüm
    Bu azaran yaraya zamansız yakalandım...

Söz: Abidin
    Müzik: Abidin
    #1044082 (bilgistan, 23.12.2006 18:07)
  2. türkü seven, türkülerle yoğrulmuş, derin derin bakan bir kıza/gence sunulacak en güzel iltifat. çok naif çok...
    #2415659 (bitse de kurtulsak, 02.10.2007 15:02)
  3. -türkü gözlüm, bu türkü gözlerin için;
    "dam üstüne çul serer, tombul tombul memeler... " pardon ya, karıştırdım.
    #2415678 (cehennetlik, 02.10.2007 15:06)
  4. dam üstünde un eleyen tombul memeli saksağanın beline kazma vurmak.
    #2415685 (what if, 02.10.2007 15:08)
  5. son kısma amann dikkat efenim!!

burası muhtemelen şiir olarak okunan ve had safhada etkilemek için bas bariton tonda yoğun vurgular ve içten içe bir pişmanlık, boğazda düğümlenen hıçkırık ve buna benzer efektlerle dile getirilmesi lazım gelendir.

çünkü;

biz bunu hep yapiyoruz

anadoludoluyuz ya pehhhh kıçımın şair bozuntuları sizi!!
    #2415693 (fena halde leman, 02.10.2007 15:10 ~ 15:14)

© 2008 - uludağ sözlük

turku gozlum başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. turku gozlum ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu turku gozlum nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sigara yaktiran sarkilar » yaran yanlis okumalar » 6 eylul 2008 avusturya fransa maci » sherry jones » kizlarin erkeklere oranla daha pis oldugu gercegi » telefonuma dokunma » puandorg » 14 ekim 2009 turkiye ermenistan maci » ulkeye donus » iuscivile a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games