turkiye nin kurtce sarkiyla eurovision da temsili 

/ 4
kapat
  1. bir yıl geçti üstünden, bir bölüm yazar söylenmek isteneni anladı, türkiye'nin birlik içinde güçlü olacağını, bu birliğin de eşitlerin birliğinden doğacağın gördü; görmeyenler de genellikle görmek istemeyenler.. ama dünya onların zorladığı tarafa dönmüyor bereket.

ha, hala eksi verenler, küfredecek yeni bir mecra bulmanın son keyiflerini çıkarmak isteyen gecikmiş horozlar her yerde olduğu gibi bizim çöplüğümüzde de var; yine bereket ki kendi çöplüğümüzde peygamserlik iddia edecek kadar cahil değiliz. kimseyi üzmeyiz;

yunus'u, mevlana'yı, ahmede hani'yi çıkarmış bu topraklar üç beş çapulcunun, üniformalı ya da üniformasız biçimde de olsa silaha ve şiddete tapanın peşinden gitmez.

müziğin, dansın ritmleri gün gelecek bütün sevgisizlikleri alt edecektir. biz göremesek de çocuklarımız görür hiç olmazsa.
    #3372141 (nuhungemisi, 08.05.2008 17:10)
  2. ülkemizi Allah bilir kimin temsil edeceği yarışmadır. olmasa daha iyi olur.
    #3372674 (malzeme, 08.05.2008 19:10)
  3. vedat ozdemiroglunun: "kenan dogulu değil de güneydoğulu olsaydı birinci olabilirdi..." diyerek kinayesini yaptığı durumdur!
    #3372687 (Vivendi, 08.05.2008 19:12)
  4. ingilizce şarkıyla katılmaktan farkı olmayandır.
    #3372691 (grand ekinoks, 08.05.2008 19:13)
  5. (bkz: impossible)
    #3372694 (bonusssimo, 08.05.2008 19:13)
  6. hiçbiri, türk milletinin resmi dili olmadığı için en az ingilizce katılmak kadar saçma olan olay. kime ve niye yaranma çabası?
    (bkz: götünüzden element uydurmayın)
    #3372702 (sadettin kanyak, 08.05.2008 19:15)
  7. Türkiye'de yapılmayacağından emin olunması gereken hayalperest bir düşüncedir.
    bu konuda hiç bir şekilde evrensellik, özgürlük, kardeşlik gibi duygular bulunmamaktadır.
    En güzeli böyle luzumsuz isler ile uğraşmayalım.

Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili vardır.
    Kimse Kürtçe konuşmak, dinlemek, yazmak, okumak, duymak zorunda değildir.
    Ama herkes Türkçe yazmak, okumak, dinlemek, konuşmak zorundadır.
    Doğu'ya giden bir doktor kürtçe öğreniyor hastalarına yardım edebilmek için.
    Gerçekten büyük erdem, takdir edilecek davranış.
    ama orada yaşayan vatandaş o doktorun kürtçe öğrenmek için gösterdiği çabanın ne kadarını türkçe öğrenmek için gösteriyor?
    "Orada kürtçe konuşulsun burada türkçe konuşulsun" diye bir kavram var mı?
    o zaman Nerde bu ülkenin toprak bütünlüğü kadar önemli olan dil bütünlüğü?
    Herkes özgürdür ama özgürlük başına buyrukluk değildir.
    #3372764 (mimarchitect, 08.05.2008 19:28 ~ 22.05.2008 22:54)
  8. bugün yapılacak olan 2008 (bkz: eurovision şarkı yarışması)'nın ikinci yarı finalinde ülkemizi mor ve otesi grubunun temsil edecek olmasıyla yeniden gündeme gelebilecek konu. ülkemizin bugün değilse yarın yüzleşmesi gereken, halının altına süpürmekle kurtulamayacağı olasılık.
    #3432973 (nuhungemisi, 22.05.2008 20:46)
  9. lazları küstürmemeliyiz. oy gidi karadeniz diye şarkıyla katılmamızı isterler sonra, ya da zazalara ayıp olmaz mı? onlar da bu ülkenin evladı şimdi. çerkezi, abhazı, ya da rum azınlıklar şimdi istemez mi rumca şarkı ile katılalım? veya karar verdim 500bin ibrani yaşıyor türkiye de, onların dilinde katılalım iyisi mi...?

lan angutistanda mı yaşıyorsunuz? nasıl bir demokrasi anlayışınız var anlamak güç. arkadaşım, turkiye cumhuriyetinin resmi dili tukcedir, adı da turkiye'dir.

hay size düşündüklerinizi özgürce anlatma şansı verene... pardon m.kemal sayesinde böyle zırvalayabiliyorsunuz değil mi? sözümü geri alıyorum, ama keşke o adam kıçımızı kurtarmasaydı diyorum bazen, kurtarmasaydı da hepberaber ingilizce konuşsaydık.

o zaman eurovision a nece katılalım diye tartışmaz, "which language mostly benefit for our competetion in eurovision" diye tartışırdık.
    #3433045 (borcu, 22.05.2008 20:59)
  10. Bir zamanlar ingilizce şarkılarla katılabildiğimiz gibi kürtçe şarkılarla da katılabilmemizin hiç bir sakıncası olmadığı durum. Hatta ingilizce şarkı ile katılmaktan çok daha saygılı ve demokratik bir tutum. Ülkede ingiliz vatandaşı mı var kürt vatandaşı mı sevgili kardeşim!? Her iki tarafı da üzmemek adına yarı türkçe yarı kürtçe şarkı fikrimce süper olur.
    (bkz: Kardeş Türküler)

Büdüt : Kendimizi temsil edeceğimiz platforma bak hizaya gel!*
    #3433065 (nekrofili, 22.05.2008 21:04 ~ 21:06)
  11. demokrasini ağızda sakız yapan gerizekalı toplumun, menfaati için hiç birşeyden geri kalmayacağının göstergesi. ingilizce uluslararası bir dil. o yüzden o dille girilebilir. hadi arapça desek, bulunduğumuz kıtalar arasında en çok konuşulunan 1. dil. kürtçe nerden çıktı. kaç kişi biliyor, niye kürtçeye öncelik tanılıyor? özenti ve bölücülük, ayrıca dış devletlerin gazına gelebilen etnik kökeni bozuk başka millet yok.
    #3433105 (Amele Spor, 22.05.2008 21:13)
  12. (bkz: sözlük beni tahrik etme)
    #3433177 (citrix, 22.05.2008 21:29)
  13. (bkz: olmayacak duaya amin demek)
    #3433246 (xeroquark, 22.05.2008 21:43)
  14. "shake it up sekerim" ve "rimi rimi ley" den fena olmayacak gibi görünse dahi, su koca ülkede bir tek kürtler varmis gibi davranilmasindan acikcasi gina gelmedi de degil.

yok kürtce, lazca, istediginiz dilde sarki söyleyin. ingilizceden mutlaka daha efdaldir, lakin bunu "demokratiklesmenin" geregi gibi göstermeyin.

güzel yurttaslarim, canim yurttaslarim, tamam varsiniz ama tek de degilsiniz!

sizin basiniza ne geldiyse, misliyle bizim basimiza da gelmistir, lakin biz, bu ülkede yasayan tek insanlarmisiz gibi bir hava icinde degiliz, bagirmiyoruz, cagirmiyoruz, ayirmiyoruz.

demokratiklesmeyi, insan haklarina saygili olmayi, kendi kültürümüzü mainstream'e bastirdigimiz günle sinirlandirmiyoruz.

"bu ülkede bir tek biz acilar cektik" diye "acilarin cocugu" olmayi tekelimize almiyoruz.

yok efendim, kürt köylerinin adi degistirilmis de, eurovision da kürtce sarki söylenirse, türkiye kürtlere karsi olan manevi borcunu ödemekte adim atarmista.
    la havle ve la kuvvete!

eger bir grup sadece kendi bekasini ve kendi ego tatminini düsünüyorsa ve gerise ona viz geliyorsa, yemisim dillere pelensenk olan "yasasin haklarin kardesligini".
    bu düpedüz "haklar kardes olsun ama ben en cok kendime kardesim" mantigidir.

duyan diyecek ki, ne olduysa bir tek kürtlere oldu, sanki
    "cuvarep" "salci", chikhori "cukur", cariskhevi "sebzeli" olmadi.
    sanki kalopotamo "iyidere", vi3e "findikli", atina "pazar" olmadi.

sanki kenan evren fasizmi altinda bizler ezilmedik, bastirilmadik, yok edilmeye calisilmadik.

manevi borcmus!
    pekiyi ya bana kim manevi borcunu ödeyecek?

tarihi boyunca asla kürt görmemis, kac bin senelik yurdumu utanmadan kürdistan haritasina alirken ve "kürt" ilan ederken, komsu ilime resmen harekat düzenleyip, insanlari neredeyse zorla yerinden yurdundan ederken, kimse bana borc morc ödemiyor.

fasist olan sadece "Te Ce devleti ve Türkler" degil, ayni zamanda Kürtlerin icine cöreklenmis ayrimci bir zihniyettir.

adamlar göc sonucu bosalmis köylere dolup "burasi bizim" diyorlar, "burasi kürdistan" diyorlar.
    lan karadenizde neyin kürdistani?

daha gecenlerde ardahanlilarla papaz oldum. ne yapayim?
    ardahan'in yüzü o kadar degistirildi ki son 10 sene icinde, yerlisi bile tanimaz hale geldi. gercegi anlatirken, adamlara batiyor, oysa full propaganda "ardahan kürttür" kampanyasi tüm hiziyla sürdürülüyor. yerli halk tarihiyle, diliyle, lehcesiyle, her seyiyle siliniyor, imha ediliyor, hicbir zaman yokmus gibi gösteriliyor. ardahan "kürt" ilan ediliyor ve masum bir halk ezilip, kimligi zorla yok edilirken, manevi borctan bahsediliyor.
    enteresan.

zorla, hirla, gürle, cocuklugumda bambaska bir milletin mali olan ardahan bugün "kürt" olmus, her daim de "kürtmüs", "tarihi kürdistan'in parcasi"ymis...yahu bildigimiz artaani, yani tao klarceti'nin "klarcetisi" ne zamandan beri oldu "kürt"?.

daha yirmi sene evvel kürt neyim hemen hemen yoktu.
    var olanlar da inönü döneminde sürgüne gönderilmislerdi, ki bunu dursun akcam da öykülerinde anlatir.
    bu insanlar cok ufak bir azinlikitilar ve nispeten yeni sayilirlar orada.
    nasil bir sahiplenmedir bu?
    nasil bir "ben ev sahibiyim, siz kiracisiniz" mantigidir?
    nasil kardeslige dinamit koymaktir?

bugün ardahanda türkce konusurken neredeyse dayak yiyorsunuz.
    komsu iline gidip anadilimizde konusamaz olduk, neyin borcu?

bu ülkede herkes kendi adacigina cekilip, kendi grubunun cikarini gözetip, bazen bununla da yetinmeyip, daha ufak ve zayif gruplarin da haklarina tecavüz ederse, bu ülkeden bir nane olmaz.

bir grup, "insan hakki" dedigi haklar silsilesine kavusabilmesi icin, arada bizler cignenecegiz ama AB'nin en sevilen azinligi mutlu oldugu icin, kimsenin umrunda olmayacak.

kardesim, gidin eurovisionda istediginiz dilde istediginiz sarkiyi söyleyin ama madem kardes olmakta türk, kürt her neyse, özürlüsünüz, mümkünse bizim tarihten bu yana olusmus dokumuza dokunmayin, ne olur.
    #3433381 (kararti, 22.05.2008 22:18 ~ 23:01)
  15. terörün bittiği bir gün, kardeşlerin birbirini katletmeyi bıraktığında, ortak düşmanın ve kandırıldığımızın farkına vardığımız bir günde neden olmasın ki.
    şöyle düşünüyorum da ingilizce bir şarkı ile katılabiliyorsak bu yarışmaya neden kürtçe olmasın, ama dediğim gibi çocuk katillerinin silahı bırakıp teslim olduğu bir gün, anaları çocuklarını askere korkmadan gönderebildiği bir gün o gün.
    #3433407 (goodboy, 22.05.2008 22:23)
  16. bir vodafone klasiği:
    -baba eurovisiona kürtçe şarkıyla gidicez.
    +saçmalık. çat!!!
    #3433433 (jordan pippen rodman, 22.05.2008 22:28)
  17. olsun, bir kismi da cerkezce olsun hatta bir kismi da turkce olsun, hatta vokal de turbanli olsun, ama elinde 7 kollu $amdan ta$isin, boynuna hac da taksin, nuclear disarmament ti$ortu de giydigi takdirde anar$istleri de kazanmi$ olacagiz. e bir tek komunistler gucenecek ama olsun o kadar, herkese de mavi boncuk dagitamayiz ki, degil mi ama.
    #3433443 (ganj nehri kutsal abdest suyu, 22.05.2008 22:31)
/ 4
© 2008 - uludağ sözlük

turkiye nin kurtce sarkiyla eurovision da temsili başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. turkiye nin kurtce sarkiyla eurovision da temsili ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu turkiye nin kurtce sarkiyla eurovision da temsili nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sabah 9 daki final sinavi » endustri muhendisligi » meis » kafam zenith saat gibi calisiyor » battaniye sicagi » dick fosbury » return of the tres » fingolfin » sabri sarioglu nun kaleyi dusunmesi » morg sokagi cinayeti a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games