turkiye hesabi iyi yapmali 

kapat
  1. abd, ankara büyükelçisi ross wilson'un, abd kongresi'nde sozde ermeni soykirimi tasarisi nin kabul edilmesi halinde turkiye nin abd ye lojistik destegi kesecegini soyleyen akp nin dis iliskilerden sorumlu genel baskan yardimcisiegemen bağış`'a yanıtı.

haberin devamı ;

" türkiye hesabını iyi yapmalı" diyen wilson, incirlik üssü'nün lojistik amaçlı kullanımının ırak'ın bütünlüğü için önemli olduğunu vurguladı. cnn türk'e konuşan wilson, "tasarı geçerse incirlik üssü, abd'nin kullanımına kapatılabilir mi?" sorusuna şu yanıtı verdi: "ilişkilerin zarar görmesinden endişeliyiz. tabii ki türk yönetimi kendi hesabını kendisi yapacak. ancak türkiye bu hesabı iyi yapmalı. incirlik'ten ırak'taki birliklerimize ve ıraklılara askeri olmayan lojistik destek bizim için önemli. ancak ben şöyle düşünüyorum: eğer ırak'ın istikrarı ve toprak bütünlüğü ankara için önemli olmasaydı, türkiye de böyle bir şeye destek vermezdi."
    #2447422 (ederleziavela, 09.10.2007 09:42 ~ 09:44)
  2. söylenenler başkadır, yapılmak istenen başkadır. türkiye kuzey ırak'a çekilmek isteniyor. bu pkk'nın işine yarayacak, çünkü :
    1- ordu girince kurunun yanında yaş da yanacak, bölge halkında türkiye nefreti artacak.
    2- türkiye'nin terörle tek başına mücadelesinde zaten zayıf olan batı desteği iyice ortadan kalkacak, pkk kendine meşru zemin yaratmaya çalışacak.
    3- türkiye'nin işgaline karşı insani yardım adı altında rahatça desteklenecek olan pkk, iran'ın istikrarsızlaştırılması planı kapsamında abd'ye hizmet ettiği iran cephesindeki kürt faaliyetlerinin etkisini artıracaktır.

tavsan kac tazi tut oyunu oynanmaktadır. abd bu tip demeçler vermektedir ama öte yandan türkiye'ye karşı pkk'nın türkiye'yi ırak'a çekme çabalarını desteklemektedir.

sınır ötesi opeasyon (şu ana kadar 30'a yakın yapılmıştır) terörü bitiremeyeceğine göre de ülke iyice abd'nin kucağına düşecektir, kıbrıs gibi yerleşmek zorundayızdır çünkü, çıkmak da imkansızdır bundan sonra.
    #2447439 (basri, 09.10.2007 09:53 ~ 11:12)

© 2008 - uludağ sözlük

turkiye hesabi iyi yapmali başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. turkiye hesabi iyi yapmali ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu turkiye hesabi iyi yapmali nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kendi hayatiniz icin beni suclayamazsiniz » sicko » 80 lerde cocuk olmak » hayri hicler » gossip girl » edit yapmaktan utanan yazar psikolojisi » vern schillinger » ertugrul saglam in istifa etmesi » usumek » hadis » lumpen rap » yildiz tilbe sarkisiyla sevismek » akp li gibi konusma klavuzu » uuserlardan unlulere acik mektup » kurdish rebels » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » welcome to the machine » meslek orgutu » sevisirken dinlenecek sarkilar » degisik yasam felsefeleri » ahmet yildiz olmedi vs bebek okan » fethullah gulen » son bahar » cigdem » lumpen » bayramda aragonesin elini opmek » incir receli » morsiyah » memleketcilik » masumiyet » balli