turkiye de yasamanin sonucu yenen kaziklar 

kapat

1. -en önemlisi vergilerden dolayı yeyen kazıktır.
    (not:kazık yemek deyiminden hoşlanmıyorum buradaki kullanış amacımsa konuyu vurgulamak ve kalıcılık sağlamak amacında)

*tütün ve alkol ürünleri
    *otomobillerden alınan aşırı vergi
    -abd de yakalık 60.000$ olan otomobilin türkiye de 160.000$(100.000 avro) olması
    (audi q7)
    *petrolden alınan yüksek vergi
    *özel iletişim vergisi adında herkesin cep telefonu olduğu için sömürelim vergisi
    *özel tüketim vergisi adı altında araba, elektronik eşya, iletişim, kitap, gazete gibi nesnelerden ki bunların içinde buzdolabı,çamaşır makinesi,günlük gazete gibi ürünler de var alınan sömürü vergisi

-bunun dışında sermeyenin ülkeme dayattıkları kalıplaşmış kazıklar var...
    mesela
    *dünyadaki en pahalı deterjanı kullanma
    *en fazla para ödeyerek alınan et
    *ya da elektronik bir eşya alırken(bilgisayar falan) fiyat kdv şeklinde hiçbir ülkede görmediğim fiyatlandırma

gibi tamam alınmasın demiyorum tabi ki de devlet erk olmak için para alacak ama bizim ülkemizin yaptığı gibi sermaye ve kapitalden alamadığı vergiyi tabana ve mükellef olmayan herkese yayma politikası sonuçu hepimizin doğrudan ya da dolaylı olarak maruz kaldığı kazıklar.
    #271320 (tfcvbg, 23.05.2006 02:27 ~ 02:32)
  2. - ihraç edilip fahiş fiyata ithal edilen kendi hububat ve tahılımız.
    - gümrükte fiyat katlayan araba vs.
    - *fiş almaktan utandığımız için kazığın üzerine bir bardak yağ da bizim dökmemiz. *
    - "hayrına lokma" gibi dağıtılan kredi kartlarının borçları. * *
    #271334 (gregor incegor, 23.05.2006 02:55 ~ 02:56)
  3. dünyanın en pahalı prezervatifi
    Avrupa ülkelerine kıyasla en pahalı internet ücreti
    #291041 (tfcvbg, 29.05.2006 21:11)
  4. stopaj denen vergi. kendi işyerimin hem emlak vergisini ödüyorum hemde kira gelirim olmadığı halde *stopajını ödüyorum. muhasevecime sordum bana mutluluğun resmini çizde çizeyim ama bunu sorma dedi
    #338934 (JuanSebastianVeron, 12.06.2006 14:45)
  5. köprü geçişlerinde ödeme yapmak! daha önceden bu ödemeler köprünün maliyetini karşılayana kadardı, sanki vergi almıyorlarmış gibi! oradan birkaç köprü parası çıktı, bu gidişle daha çok çıkar!

ayrıca benzin ve sigara da %70 vergi oranıyla kazıklanmaktayız!
    #338946 (don kişot, 12.06.2006 14:49)
  6. doğarken borçlu doğmaya kadar uzanır bu kazıklar..
    #338966 (Sharlatan, 12.06.2006 14:55)
  7. sadece şehir içi aramalarda, seyrek kullanılan telefona gelen 28 liralık faturanın büyük kısmının kıl, tüy, yün şeklinde benden tahsil edilmesi son günlerde bunlardan en çok canımı sıkanıdır. telekomun yeni sahiplerinin taksitle aldıkları şirket için ödeyecekleri bir taksit tutarını yapacakları zam ile çıkarmış olduklarını bilmek de yenilen kazığın tuzu, biberi.

babalar gibi satanlar vatandaşı babalara getiriyor anlayacağınız.
    #1406895 (cengiz s, 13.03.2007 15:50)
  8. benzinin yuzde 80 nin dolayli vergi olmasidir. dolayli vergiler belli etmeden vatandasin cebindeki tum parayi calar.
    #1406904 (what is your problem 2, 13.03.2007 15:52)
  9. doğalgaz kazığı. bir de kazma futbolcular kazığı.
    #4485517 (morganize isler, 07.01.2009 20:18)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

turkiye de yasamanin sonucu yenen kaziklar başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. turkiye de yasamanin sonucu yenen kaziklar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu turkiye de yasamanin sonucu yenen kaziklar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about turkiye de yasamanin sonucu yenen kaziklar. Copyrights of the articles are belong to their authors.