turkiye cumhuriyeti vatandasi 

kapat
  1. türk, kürt, arap, çerkez, ermeni, müslüm, gayrimüslüm demeden birlik ve beraberlik içinde, zor şartlarda ki dayanışma ile kazanılan kurtuluş savaşı ile kurulan cumhuriyetimizin vatandaşıdır. dış mihraklar bölmeye çalışsalar dahi muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kanda bulacak olan vatandaştır.
    #1151451 (homer simpson, 14.01.2007 15:02)
  2. beğenmiyorsan çık denemeyecek kadar yüce ve asil bir vatandaşlıktır türkiye cumhuruiyeti vatandaşlığı. bu memleketin sahibi ve daimi koryucusudur ki kim nasıl der beğenmiyorsan çık diye. beğenmiyorum, seni ve senin gibileri beğenmiyorum ama hiçbir zaman sizlere çıkın gidin demiyorum. kimsenin tekelinde değildir türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı. atalarımızın, dedelerimizin bize bıraktığı bu vatanı nasıl seveceğimizi de kimse öğretemez bize.
    #2170707 (fikrizikri, 21.08.2007 12:09 ~ 23.08.2007 17:09)
  3. Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür. (madde 66 anayasa)
    #3176349 (nerval, 22.03.2008 16:23)
  4. mustafa kemal atatürk'ün tüm birleştirici sözlerine, ilkelerine ve çabalarına rağmen, günümüzde turkiyelilik şeklinde zırvalama tarzında ifadelerle yakıştırma yapılan kavram.
    #3176391 (pablo escobar, 22.03.2008 16:35)
  5. (bkz: anayasa'nın 66'ncı maddesi)
    #3176393 (paleface, 22.03.2008 16:36)

© 2008 - uludağ sözlük

turkiye cumhuriyeti vatandasi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. turkiye cumhuriyeti vatandasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu turkiye cumhuriyeti vatandasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» henry kissinger » kumanda uzerindeki kullanilmayan tuslar » hikmet karaman » daniel guiza ispanya nin gokhan unal idir » kotu otesi dev motor yaglari reklamlari » turkiye » kizlara yalakalik yapmak icin firsat kollamak » cok yakan arabalar » walmart » yesilcadi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci