turkan saylan 

/ 4
kapat
  1. cagdas yasami destekleme derneginın kurucusu, eli opulesi, takdir edilesi, iyilik melegı kavramının en yakıstıgı, yasından oturu uzun omurler diledigim, ataturk ilkelerine baglılıgıyla bilinen essiz yurek, toplumu hep bir adım oteye goturmeyi hedefleyen saygı deger insan.
    #704552 (kabaktadi, 07.10.2006 11:51 ~ 11:52)
  2. yıllar önce lisedeyken * okula gelip bir konferans vermişliği vardır. hatırladığım kadarıyla tüm müslüman memleketleri birbir sayıp kötülemekten ibaret olan bir konuşmaydı bu ve verdiği örneklerden biriside "pakistan'da bavulunuzun başından havalimanında bir an ayrılsanız hemen çalarlar" şeklindeydi.
    "eh be kadın senin ülken bu açıdan nasıldır? bir farkı var mıdır? hem o pakistanlılar kurtuluş savaşı'nda bize o kadar yardım etmişlerdi, bu sözlerinizden dolayı utanmalısınız" demek istemiştim söz alıp.
    söz vermediler tabiki.
    #704599 (azorka, 07.10.2006 12:00)
  3. bünyesinde pek de memleket işine yarayacak yöneticisi olmayan derneğin başkanı.
    #704604 (darwen, 07.10.2006 12:01)
  4. belki bilmeyenler vardır diye yazıyorum. sayın saylan, bakırköy'de ki 'lepra cuzzamhastanesinin kurucusudur.o donemlerde *cuzzam'a dehşetle bakan kimi çoğu insanlar yakınlarını bu hastaneye bırakıp, sonra da aramazlarmış. özellikle doğu ve güneydoğu'dan gelen ve yine özellikle kadın hastalar; iyileşseler bile vücutlarında ki 'korkunc yara izleriyle' taburcu olsalar dahi hiçbir yere sığamazlarmış. istenmezlermiş. evlerine de dönemezlermiş. çünkü kabul görmezlermiş. o zamanlar gelişmiş estetik cerrahi de pek yokmuş. kadın başlarına bu koca şehirde ne yapacaklar? işte burada, sayın türkan saylan'ın ıyi niyeti ve insanlığı devreye giriyor. bu iyileşmiş eski hastaları işe yerleştiriyor sayın saylan. önce hastanesinin olanaklarını devreye sokuyor. sonra çevresinden yardım sağlayarak bu insanlara yardım ediyor. *
    #704664 (kabaktadi, 07.10.2006 12:16)
  5. toplum için çalışan herkesin başımızın üstünde yeri vardır dememiz gereken çalışkan insan. siyasi yaklaşımını bağnazca, hoşgörüsüz bulurum o ayrı...
    #704691 (cryptic, 07.10.2006 12:23)
  6. cagdas yasami destekleme derneginin kurucularından ve şuan ki başkanı. isviçreli bir anne ile türk bir babanın 1935 yılında doğmuş kızı. türkiye'deki cüzzam hastalığı ile savaşmış profesör.

cnn türk'te bugün yayınlanan bir yudum insan programına konuk olmuş nur yüzlü ve şeker tadında insan. çydd'nin yaptıklarını anlatırken nur yüzlü ve şeker gibi geliyor insana. ama konuşmaya devam edince, değişik konularda fikirlerini belirtince çok bağnaz, saldırgan birisi olduğunu görüyor ve üzülüyorsunuz. keşke bazı değerlere bu kadar saldırgan olmasa.
    #786179 (sky_walker, 29.10.2006 06:35)
  7. heykeli dikilmesi gereken yegane insan.
    #787054 (kasimpasa canavari, 29.10.2006 13:25)
  8. türkiye'deki cagdas laik yasli kadin tiplemesinin en iyi örneklerinden biridir.
    #787149 (imhotep, 29.10.2006 13:50 ~ 13:51)
  9. cuzzam hakkında dünya çapında bir doktordur. zamane mother theresa'sı yakıştırması bile yapılmıştır cüzzamlılarla dünya çapında yakından ilgilenmesi sonucu.
    #799240 (bahdeniz, 01.11.2006 16:41)
  10. sabah sabah adamın siniri bozan kadın.* bir ünniversitedeki panelde konuşma yapmış ve bu konuşmasında gençlik korosunu yöneten kişinin adının muhammed olmasından dert yanmış. türklerin "barbar" olduğuna dair açıklamalarda da bulunan bu şahsın namaz ve bale mukayesesi de ilginç.

http://www.zaman.com.tr/w...r/haber.do?haberno=526639
    #1518668 (grand ekinoks, 12.04.2007 09:05)
  11. "Türkiye'nin bölünmesine, ırkçılığa yönelmesine, binlerce yıl öncesinin Arap ve iran âdetlerinin gelmesine karşıyız. Çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz. inancın insanların iç dünyasında saklı olmasını istiyoruz."

sözlerinin sahibi, çağdaş yaşamın en büyük destekçisi(!).
    #1518877 (arabaciarabayatasget, 12.04.2007 11:43)
  12. kime nasıl laf atılacagını bilmeyen ve oturdugu yerin hakkını vereyemeyen ınsancık.*
    #1520210 (manyach, 12.04.2007 19:30 ~ 19:32)
  13. (bkz: okumuş yobaz)
    #1520975 (chilavert, 12.04.2007 23:17)
  14. pabucumun aydini olan şeyin adı. bu ülkede aydın olmak için okumaya gerek yokki? dine küfretmek yetiyor maalesef. böyle anlayışa zıçarım ben arkadaş.*
    #1520986 (fewzi1907, 12.04.2007 23:21)
  15. allah ıslah etsin kişisi. efendim son dönemde gazetede kendisi ile ilgili rastladığım habere inanmak istemedim ancak bir yalanlama gelmeyince hakkında bir şeyler yazma ihtiyacı hissettim, çünkü rahatsız oldum, çelişkili ifadeler, önyargılar, bilimsellikten uzak açıklamalar filan, ne oluyoruz dedim. fevkalade sinirlendim. şimdi sözlerini tahlil etmek istiyorum:

demiş ki; "Biz Türkler hep akın etmişiz; yakıp yıkmışız, başkalarının yaptıklarını yakıp yıkmışız. Şimdi kendi yaptıklarımızı yıkıyoruz. Nedir bu alışkanlık. Biz yakıp yıkmak için var değiliz. Biz yaratmak, geliştirmek ve çağın üstüne geçmek için varız."

diyorum ki; "siz hangi türklerdensiniz madam, fransız türkleri mi, batının maymunu olmuş, insanlığı bale yapmak olarak gören aydınlardan mısınız, fransa'nın cezayirde yaptıkları, amerika'nın ırakta yaptıkları, ingiltere'nin hindistan'da yaptıklarına benzer ne yapmış bu pis türkler acaba, madem bilimle uğraşıyorsunuz, desteksiz atmayacaksınız, şurada şunu yaptık diyeceksiniz, tarihi siz yazamazsınız, sizin yazdığınız masal olur ancak"

demiş ki; "Türkiye'nin bölünmesine, ırkçılığa yönelmesine, binlerce yıl öncesinin Arap ve iran âdetlerinin gelmesine karşıyız. Çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz. inancın insanların iç dünyasında saklı olmasını istiyoruz."

diyorum ki; "ah be bilim kadınım, ah be çileli ablam, ah be çağdaş kadınım, bu ne güzel temennidir, ırkçılığın osmanlı'da mı yoksa avrupa'da mı ortaya çıktığını çok merak ediyorum, günümüzde türkiye'deki ırkçılıkla avrupa'daki ırkçılık arasındaki tarihsel süreçte yaşananları ve farkları açıklar mısın, temennilerin süper çağdaş, anlıyorum ama o sondaki cümle ne demek, çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil bale yapmasını istemek yani, resim filan yapsınlar, niye bale yapıyorlar, namaz kılan biri bale yapmaz mı, bale yapan namaz kılmaz mı, imamlar kuğu gölü balesi yapmadığı için mi bu düşünceye kapıldınız, ah kuzum, anlıyorum, dertlisiniz."

demiş ki; "Gençlik Orkestrası'nı yaratan ve yöneten arkadaşımızın ismi Muhammed. Düşünebiliyor musunuz buradaki ironiyi?"

diyorum ki; "ah be çağdaş teyzem, ah be din düşmanım, yobazım, laikçi akademisyenim, profesör gözlüm, al yanaklım, ne söylediğinin farkında mısın, milyonlarca insan ingiliz olmamasına rağmen shakespeare oyunları oynuyor, kitaplarını okuyor, ismi ali olduğu için goethe'nin kitaplarından anlamayana rastlamadım, ironi dediğiniz şey sizin çelişkileriniz olmasın sakın, hem insanlara din eğitimi yerine bale eğitimi verilsin istiyorsunuz hem de o din eğitimini evde almış genç bale yapacak olsa ismi yüzünden garipsediğinizi açıklıyorsunuz, e siz basbaya dinsiz sanatçı arzuluyorsunuz, neden lafı bu kadar kıvırdınız ki, malum yaşınız geçkin, bu tür kelime oyunlarına gerek duymamanız gerekir, sözlerinizi bilimsel bir temele oturtmamanız neyse de gündeme bu şekilde gelmeniz üzücü, ben biruni'nin adını duydum bilimsel alanlarda ama size rastlamadım, şimdi adınızın ayşe olmamasına mı yorayım bunu, islamiyet inancına olan önyargınıza mı, hayır, bu yalnızca sizin zekanızla ilgili bir durum, siz bilimsel bir ürün ortaya koymaktansa islam'a sataşmayı seçmişsiniz ve bunu çağdaşlık maskesinin arkasına gizlenerek yapıyorsunuz, amerika da çağdaş demokrasi adı altında müslümanlara tecavüz ediyor, ırkçılık filan yok değil mi, barbar olan hep türkler, amerikalılar çağdaş mı, ingilizler nasıl peki, milli takımdaki futbolcularına bile ırkçı söylemlerde bulunan fransız cumhurbaşkanı adayını beğeniyor musunuz, çağdaş bir insan olarak sizi dansa kaldırsa kabul eder misiniz acaba, bende çok soru var hanımefendi ama sizde yanıt yok ne yazık ki"

çağdaşlık bunun neresinde?

gelismis ayarlar için;

http://www.zaman.com.tr/w...tr/yazar.do?yazino=527440
    http://www.yenisafak.com.....2007&y=OzlemAlbayrak
    #1531040 (kisinin degeri aradigi seydir, 15.04.2007 21:56)
  16. hala bu yaşında, hastalığına rağmen, bıkmadan usanmadan anlatır gerçekleri ve eğitimin ne denli önemli olduğunu. elbette anlayana...
    #1531271 (daisy, 15.04.2007 22:42)
  17. gerçekleri değil, keyfinin istediğini anlatan? şahsiyet?
    http://www.fatihhaber.com/t_saylan_hakaret.htm
    #1532154 (abra kadavra, 16.04.2007 02:09)
  18. hakkinda altina imzami atabilecegim ruhat mengi yazisi:

"Hayatını ülkesinin ilerlemesine, çağdaş cumhuriyet değerlerinin korunmasına, eğitimin yaygınlaştırılmasına adamış bir sivil toplum abidesidir. Ciddi yaşam tehlikesi yaratan bir hastalıkla mücadele döneminde bile çalışmalarını aksatmamış, tedavisi devam ederken, dökülen saçlarıyla Türkiye'nin dört köşesine koşturmuş bir cesaret ve irade örneğidir. insanların, ülkelerinin geleceği söz konusu olduğunda her şart altında elini taşın altına sokabileceğinin en canlı kanıtıdır."
    #1578539 (isla morada, 27.04.2007 21:01)
  19. bir idol kadın. bir cumhuriyetçi. bir eğitim seferberi. bir mücadeleci.
    #1585230 (ciddik kusu, 29.04.2007 15:00)
  20. iran islam cumhuriyeti vatandaşlarının(!) değerini bilemeyecekleri aydın cumhuriyetçi laik türk kadını.

sözlükte de varmış, iranlılar..bak sen!
    #1585240 (krmyrdsn, 29.04.2007 15:01 ~ 15:11)
  21. chp kadın kolları başkanı olmaktan öteye gidemeyecek politize varlık.
    #1585245 (muhayyil, 29.04.2007 15:02 ~ 15:09)
  22. kadına zerre değer vermeyen badem bıyıklıların hedefindeki atatürk kadını. zaman gazetesi çağlayan mitingini türkan saylan'ın düzenlediğini iddaa etmiştir.
    #1585248 (elquesoe, 29.04.2007 15:03)
  23. istanbul tıp fakültesi emekli öğretim üyesi; köşesinde rahat rahat keyif süreceğine, köşelerde kıstırılmış kız çocukları okusun diye, çağdışı törelerle öğütülmesin diye, kara çarşaflarla karartılmasın diye koşturan örnek insan.
    #1585346 (vido, 29.04.2007 15:26)
  24. (bkz: cumhuriyet kadını)
    #1585352 (eski yüz, 29.04.2007 15:27)
  25. çağdaşlık sana kaldıysa, böyle çağdaş düşman başına dediğim şahıs.
    chp kadın kolları başkanlığını çok daha layikiyle yerine getirecektir.
    *
    #1585397 (muhayyil, 29.04.2007 15:38)
/ 4
© 2008 - uludağ sözlük

turkan saylan başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. turkan saylan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu turkan saylan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» abdullah gul un ermenistan ziyareti » dusecek olan ucakta ateist kalmaz » red red wine » 1915 bir mezalim hatirasi » 1 kilo pamuk mu agir 1 kilo demir mi » annenin olmesi » evdeki kapitalizm olgusu » kadin yerine bayan demek » frank sinatra » parayi bulunca gidilecek yerler a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games