turk tarih kurumu 


kapat
  1. Türk Tarih Kurumu ataturk'ün eseridir. Türk ulusunun büyüklüğüne ve üstün uygarlık yeteneklerine içten inanmış olan Atatürk, onu en uygar milletlerin düzeyine çıkarmak için önce tarihini bilmesi ve bunun içinde onu ilk kaynaklardan kendisinin araştırarak öğrenmesi gerektiğine inanıyordu. Atatürk'ün direktifleriyle, 16 üye tarafından, 15 Nisan 1931'de 'Türk Tarihi Tetkik Cemiyeti' adı altında kurulan Kurum'un adı 3 Ekim 1935'te Türk Tarih Kurumu'na çevrilmiştir.
    #100055 (can, 04.03.2006 16:14)
  2. http://www.ttk.gov.tr
    #100056 (can, 04.03.2006 16:14)
  3. atatürk'ün miras bıraktığı kurumlardan biridir. atatürk'ün ölmeden önce kendi el yazısı ile yazdığı vasiyetnamede, işbankasının gelirlerinden türk tarijh kurumuna düzenli bir şekilde ödenek ayrılmasını yazmıştı. chp yıllardan beri bu ödemeyi yapmayarak hem atatürk'ün mirasına hemde vasiyetnamesine büyük bir saygısızlık yapmıştır. türk tarih kurumunun chp'ye açmış olduğu davayı kazanmıştır. eee adalet mülkün temelidir demiş m.kemal atatürk. elbetteki adalet yerini bulacaktır. mahkemenin vermiş olduğu karar, her yıl düzenli olarak işbankasının gelirlerinden pay alma hakkını yasallaştıran kurum.
    #106351 (differsoul, 08.03.2006 18:27)
  4. ttk dan ataturk e sansur

    "Atatürk'ün din ve batılılaşma üzerine görüşlerinin kendi kurduğu Türk Tarih Kurumu tarafından basılan 'Medeni Bilgiler ve Atatürk'ün El Yazıları' adlı kitapta sansürlendi.

    TÜRK Tarih Kurumu'nun 1969 ve 1988 yılında iki kez bastığı 'Medeni Bilgiler ve Mustafa Kemal Atatürk'ün El Yazıları' kitaptan Atatürk'ün din ve batılılaşma konusundaki görüşlerini sansürlediği ortaya çıktı.

    Atatürk'ün görüşlerini kendi el yazısıyla içeren kitap 1931'de, Atatürk'ün manevi evlatlarından Afet inan tarafından hazırlandı. Türk Tarih Kurumu ise 1969 ve 1988'de iki kez bastığı kitapta, dinle ilgili bölümleri çıkardı. Bu baskılarda Atatürk'ün dinle ilgili görüşleri şöyle yer aldı:

    Beyni sulanmış hafızlar

    ... Türkler Araplar'ın dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Araplar'ın dinini kabul ettikten sonra bu din Araplar'ın (...) Türkler'le birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir tesir etmedi. Bilakis Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti: Milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu... Türk milleti birçok asırlar, ... bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuran'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndü... Türk milletini Allah için, peygamber için topraklarını, menfaatlerini, benliğini unutturacak, Allah'la mütevvekkil kılıacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular..

    Sansür, Örgün Yayınevi'nin kitabı basmak istemesiyle ortaya çıktı. Yayınevi ortaklarından Nurer Uğurlu, sansürlü bölümleri orjinal metniyle bastıklarını söyledi ve TTK hakkında yasal işlem isteyeceklerini açıkladı. TTK yetkilileri ise sansürden haberleri olmadığını, bugün O yöneticilerin görevde olmadığını kaydettiler."

    http://www.memurlar.net/haber/56402/
    http://www.dorduncukuvvet.../dkm/article.php?sid=7220
    #883290 (thedewil, 20.11.2006 00:49 ~ 00:51)
  5. kütüphane haftası ve kuruluş yıldönümü nedeniyle 02-27 nisan 2007 tarihleri arasında tüm kaynak ürünlerinde yüzde 50 indirim yapmış olan kurumdur.
    http://e-magaza.ttk.org.tr/ bu linkten online alışveriş mağazasına ulaşılabilir ve mükemmel kaynak kitaplar, cd ler, makaleler her dönem uygun fiyata alınabilir. (tüm ürünleri gibi kargo fiyatlarıda uygundur)

    edit: bu ve benzer indirim kampanyaları sık düzenleniyor. takip edilmesi şiddetle tavsiye olunur.
    #1556408 (fashiondesigner, 23.04.2007 00:15)
  6. (bkz: hallaçoğlu)
    #1556737 (dont be cute, 23.04.2007 01:09)
  7. Başkanı Yusuf Halaçoğlu "Bugün Kürt olarak bilinen hatta hatta şöyle söyleyeyim, Kürt Alevi olarak bilinen birçok insan da maalesef ermeni dönmeleridir" diyen tarihi tahrif kurumudur.

    (bkz: maalesef ermeni)
    (bkz: maalesef ermeniyiz)
    (bkz: hepimiz ermeniyiz)
    (bkz: itirazın iki şartı)
    (bkz: sarışın osmanlı tarihçileri)
    #2212682 (apatheticfrog, 28.08.2007 00:39)
  8. bu caanım kurum sanırım sadece yusuf halacoglu denen adamdan oluşuyor. "tarih kurumu" olup ta bu denli tek sesli olması ayrı bir durum.

    merak ediyorum, "yusuf bey pardon ama kafanız mı güzel?" diye sorabilecek hiç mi tarihçi yoktur bu kurumun içinde*?
    #2212772 (endustriyel siyah, 28.08.2007 00:51)

© 2008 - uludağ sözlük

turk tarih kurumu başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. turk tarih kurumu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu turk tarih kurumu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kanser » paraguay » kufur olmayan ama kufur etkisi yaratan sozler » kagit toplayiciligi » impact powder » gothic kiz » shawn johnson » hayattaki en guzel anlar » shoot em up » taraf a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games