turk spor basini 

/ 2
kapat
  1. Genelde tarafli , yalan , objektif olmayan haberler yapan... Ve sporu sadece futbol zanneden basin...
    #1001551 (CitLemBiK, 15.12.2006 15:24)
  2. 23 kasim 2005 fenerbahce milan maci hakkında , silvio berlusconi ve recep tayyip erdoğan arasındaki dostluk ile bağlantılı olarak maçın skorunun sabitlendiği konusunda haber yapma özgürlüğünü kendinde bulan güruh . değil corriere della sera , tüm italyan basını böyle bir haber geçmemiştir .
    (bkz: aramaya inanmak)
    #2596148 (kamil, 16.11.2007 10:06)
  3. (bkz: Turk skor basını)
    #2596185 (40iki, 16.11.2007 10:25 ~ 10:27)
  4. sadece futbolla ilgilenen basın. evet basın.
    #2596188 (Sarp, 16.11.2007 10:26)
  5. boku çıkmış bir basın dalıdır. kaliteli programların sayısı neredeyse bir elin parmaklarını geçmez.
    #2596547 (cimilli ibo, 16.11.2007 12:56)
  6. yazılı basın idare etsede tv deki spor yayınları son derece vasattır futbol hariç her konu konuşulur (bkz: 6 pas) (bkz: maraton).
    #2596713 (columbia1990, 16.11.2007 13:52)
  7. önümüzdeki norveç milli maçı ile ilgili olarak aportta bekleyen mensupları barındıran basın. maçı kazandığımız taktirde tüm manşet ve sürmanşetleri hazırda bekleterek ta bosna hersek maçına kadar methiyeler düzüp, bosna maçının kötü sonuçlanması halinde yine aportta bekleyecek ve ne kadar istikrarlı ve sağduyulu olduklarını göstereceklerdir.
    (bkz: fotomac)
    (bkz: fanatik)
    #2596723 (galapagoslu iguana, 16.11.2007 13:56 ~ 13:57)
  8. çok zekice yöntemler geliştirip, bunları maharetle uygulayan basındır. türkiye'deki özellikle büyük kulüplerin mali yapılarına göre transfer edebileceği ne kadar futbolcu varsa, hepsini x fener'de, y galatasaray'da, z kartal için geliyor şeklinde haberlere konu edip, en nihayetinde haliyle bunlardan biri transfer edilince "ahan da biz demedik mi ?" diye sevindirik olup, ilkeli habercilik timsali olan basındır. kısaca türk spor basını yazılı kolpadır.
    #2787677 (damat hobbit pasa, 04.01.2008 09:52)
  9. http://www.youtube.com/watch?v=hle6vpQtcbA + nasıl bu halde geldiklerinin kanıtıdır bu video.

ayrıca haber dağarcığı 4 büyükler + milli takım olan bir organa nasıl türk spor basını diyor ve bunu kabul ediyoruz, orası ilginç tabi.
    #2787692 (jansoldier, 04.01.2008 10:05)
  10. insanları kandırmaya çalışmayı kendilerine vazife edinmiş hedeler, hödöler. aferin lan böyle devam.

http://fanatik.ekolay.net...d=34&articleID=102834

http://www.fotomac.com.tr/fen112.html

http://www.sabah.com.tr/h...404AA61E81D1F42AF7AF.html

başka gazetelerde olduğunuda tahmin ediyorum ...

bi'de üç-dört gün önce yazılmış şöyle bir yazı var;

http://acetobalsamico.blo...08/03/alex-silva-kim.html

"edit": elemanın az önce eklediği yazısı için;

http://acetobalsamico.blo...2008/03/gle-gle-alex.html
    #3131716 (oumar, 13.03.2008 10:36 ~ 11:03)
  11. dünyanın sayılı 8-10 adet futbol ile ilgili internet sitesini ve haberlerini takip edemeyecek kadar aciz ve yabancı dil bilgisi yoksunu insanlar topluluğu. yalan haber zaten gırla! sonra bunları okuyan adamlar tribünde insan avına çıkıp ana avrat küfür ediyor. normal sonuç!
    #3131732 (galapagoslu iguana, 13.03.2008 10:44)
  12. bir dönem büyük takımlara gol atan her futbolcuyu transfer ediyorlardı şimdi de avrupa'da açıkta kalmış ünlü futbolcuları. bir süre sonra yurtdışından ligimize takım transfer etmelerinden kuşkulmıyor değilim.
    #3131736 (larker, 13.03.2008 10:47)
  13. sözlükler alemini örnek alması gereken basın. özellikle tüm sözlüklerde ısrarla belirtilen burada yazılanlar uydurmadır, hayalidir gibi uyarıları mutlaka kullanmaları gerekir. zira bu tanım en çok bunların yazdıklarına uyar.
    #3131745 (guzunamca, 13.03.2008 10:50)
  14. kazanılan başarıları yere göğe sığdıramayan, başarısızlıları da yerin on kat dibine sokan basındır. bir gün kahraman olan sporcu, bir zaman sonra hain ilan edilebiliyor. spor yorumcuları da objectif yorum yapacaklarına kendi takımlarının amigoluğunu yapıp, skora göre ahkam kesmektedirler.
    #3131749 (imper, 13.03.2008 10:57)
  15. türkiye'de oynadığı dönemde hakkındaki yalan haberlerden bıkan pierre van hooıjdonk'un "quality turkish media" olarak tabir ettiği basın...

tribünlerde yükselen "ulan ibne basın bunu da yazın" tezahüratları da spor medyasına ithaf edilmiştir...
    #3131792 (Kill for you, 13.03.2008 11:16)
  16. ortamı germeyi, yalan yanlış yazıp takımların içini karıştırmayı, iki gün yapması gerekeni yaptı diye vasat bir futbolcuyu yıldız ilan etmeyi spor haberciliği sanan gazeteci çeşididir.

içlerinde fenerbahce taraftarının cok olduğunu kabul etmek gerekir, fenerbahce'nin şampiyon olduğu senelerde basındaki gaz bir başkadır. kötü olduğunda ikinci plana geçer diye düşünürsünüz ama fener kötü olduğunda da manşetlerdedir. o arada beşiktaş, galatasaray veya herhangi bir anadolu takımı mucizlere bile yaratsa yine de fenerbahçe manşettedir.

ayrıca bu basın elemanları dünyadaki futbolu takip etmezler; yıldızı zaten parlamış, real madrid,juventus vb. devlerin peşine düştüğü futbolcuları türkiye'ye getirirler akılları sıra ama brezilya'da portekiz'de harikalar yaratan daha kimsenin farketmediği genç yetenekleri bilmezler. bir bakıma internetten bakıp bakıp haber uydururlar.
    #3131859 (xargn, 13.03.2008 11:41)
  17. gerek görsel gerek yazılı medyada giderek fazlalaşmakta olan futbolcu eskilerinin ahkam kestiği bir yapı. sporu futbol olarak algıladıklarını söylemeye bile gerek yok. büyük gazetelerde 3 sayfa spora(!) ayrılır, biri beşiktaş'a, biri fener'e biri de galatasaray'a. arta kalan boşluklar da eğer bunlara kafa tutan bir iki takım varsa onlarla ya da basketbolda çok çok önemli bir maç varsa onunla doldurulur, adet yerini bulsun diye.

evvelden atletizm, buz pateni yüzme vs. dünyadan da haberler görebilirdik. özellikle kış olimpiyatları ve buz dansında muhteşem fotoğraflar süslerdi gazeteleri. şimdi ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor bu yarışmalar tek satır görmek mümkün olmuyor. özel ilginiz varsa araştırıp öğreniyorsunuz. bilmem hangi futbolcunun saçının biçimi ya da bilmem hangisinin donunun rengi kadar ilgi görmüyor zira. spor basını da aynı şehirler gibi lümpen kültüre'e teslim olmuştur. hadi futbol rağbet görüyor diye böyle, arz talep meselesi savunması geçerli diyelim ama onu bari kaliteli yapsalar, o da yok.

futbolculuğunda değerendirme sınırı ve bunu ifade etme yeteneği, en büyük x başka büyük yok, önümüzdeki maçlara bakacağız, lig uzun bir maraton vs gibi klişelerden öteye gidememiş kişiler bugün futbol yazarı. yazılarında ne bir üslup ne bilgi ne analiz var. tarafsızlık hak getire.

tv programları daha içler acısı bir halde, bikini giyecek mi arasın, kafasını kesecek olan mı, kendinden başka hiç kimsenin zerre ilgisini çekmeyecek saçını, kılını tüyünü sıfıra vurdurmayı düşünen mi. futbol programı değil de sanırsın sirk. amigolara taş çıkartan yorumlar ki amigolara haksızlık ediyor olabilirim.

çok rahat iddia ediyorum ki, sözlüklerde bile bunların bir çoğundan daha tutarlı, daha iyi analiz edebilen ve bunu daha doğru ve kendine özgü bir üslupla dile getiren, tarafsız yorumlar yapabilen yazarlar azımsanmayacak sayıda. onları okumak daha keyifli.

ne yazık ki spor basını futbol'a ve onun çapsız yorumcularına teslim olmuştur.
    #3132453 (telashe, 13.03.2008 14:04)
  18. yalan basan basın.
    #3132468 (liber libera, 13.03.2008 14:07)
  19. rölantideki zekalarıyla insanları, ki ben de dahilim, acımasızca sömüren, alay eden, aşağılayan ve yıllardır bildiklerinden şaşmayıp "hücumbot cafer, tank cemil, yelkenli necmi" gibisinden saçmalıklarla; inanın şu cümlenin sonunu getiremeyeceğim. büyük ihtimal küfür çıkacak parmaklarımın yönlenmesinden.

en taze konuyu örnek alalım efendim, ahmet çakar meselesi. ben diyorum ki bu adam gazetelerini satmaya çalışanlşarın kurbanıdır. neden mi? basının sözlük casusları "bli bli" fonlu bir mesaj atıp masa başı gazetecilerine bikiniye yönlendirdi meseleyi. muhabbetin döndüğü zamandan beri bizim anlı şanlı şerefli türk spor basınımız ne kadar gazete sattı acaba, sırf bu yüzden çıkarılan gazeteleri ile. yani koca gazeteyi ahmet çakar 'ın anlık bir gevezeliğine dayamış, bir haftayı öyle götürüyor adamlar. hatta o da yetmiyor devamını sağlayacak meseleler arıyorlar. işin etiğinde filan da değilim, küçüklüğümüzden beri biliyoruz insanların ne mal olduğunu! keşke o bikini muhabbetini yazanların, bahsini geçirenlerin, ağzını yaya yaya "söz aazdan bi kerre çıkarr aaamet çagarr eeaaaa" diyenlerin bir tanesi ahmet çakar 'a muhalefet edip yenemezsek ben giyerim deseydi. madem bu kadar güveniyorsun, madem yenecektin de işini sağlama alsaydın. şimdi ben bhu yazıları yazmam, ahmet çakar 'da hiç lafı ikiletmeden sözünü tutardı, eminim! armut piş ağzıma düş...

böyle cins bir yazı yazmak üzerime vazifemidir bilmiyorum ama başlamışken bitireyim bari efendim.
    anlatmaya çalıştıklarım biraz sinirle biraz gerginlikle yazıldığı için, ne diyor lan bu dallama diyeceksin, ben shakespeare in öğrencisiyim.

şurada kalmıştık, nerede kalmıştık demeden söyliyim;
    şimdi biz boşuna dalga dümen yapmıyoruz, adamlar damardan girmeyi çok iyi biliyorlar, ahanda hanry geliyor, bilmem kim geliyor diye. tutunca da sahipleniyorlar. bir transfer döneminde yazmdığın futbolcu ismi kalmıyor, e tuttur istersen bir tanesini hacım, ne dersin? sanırsam gonzo gazeteciliği ülkemizde yayılmışta bizim haberimiz yok, ayan beyan kanıtları var bunların. ronaldinyolar, anğiiler (bkz: hanry), kuuman bile yazılmıştı zamanında efendim.

neyse çok dağınık bir yazı oldu, toparlayamayacağımda bundan sonra, çok sinirliyim efendim, televizyonlarda yayınlanan spor programlarına ne demeli? takım kalemlerini diziyorsun matruşka gibi oraya, smsler, mailler, raiting ler filanlar falanlar gırla gidiyor. sonra en güvenilir, en tarafsız, en gerçekçi, en bilmem ne; ne olacak, en ...

saygılarımla,

okyan okumayan tüm spor basını mensuplarına;

maçanız yediğinde tarafsızlığınızı gösterince söylediklerimi kendi nick altıma ben yazıcam...
    #3132581 (pietro pacciani, 13.03.2008 14:29 ~ 14:45)
  20. (bkz: basin ahlaki)
    #3132586 (uyuyamayanlar, 13.03.2008 14:30)
  21. asla iflah olmayacak taraflarımızdan bir tanesi.
    #3132607 (WeST, 13.03.2008 14:33)
  22. sporun sadece futboldan ibaret olduğunu sanan basındır.**
    #3257072 (vurursa gol olur, 11.04.2008 13:01)
  23. hıncal uluc'u sevmeyen basındır.
    #3257076 (alone with everybody, 11.04.2008 13:02)
  24. türk futbolunun ve futbolcusunun gelişim gösterememesinin en önemli nedenlerinden birisi olan medyadır.
    34 maçlık sezonun 33 maçını kazan göklere çıkarırlar ancak kalan 1 maçı kaybettiğin zaman göt etme gibi özelliklere sahiplerdir.
    parlayan her türk futbolcusunu önce göklere çıkarırlar hergün avrupa'nın en ünlü klüplerine transfer ederler ancak en ufak bir düşüşünde sakatlığında vayy o futbolcunun haline..
    gelen yabancı 1 maç süper oynar "çok kalitelidir".
    1 maç çok kötü oynar "çok kalitesizdir."

yani bariz şekilde dünya'nın en garip ve saçma spor medyası türkiye'dedir.
    #3389795 (I belong to che, 12.05.2008 23:27)
  25. sürekli kendini tekrar eden ve hep aynı lafları döndüren yorumculardan oluşan çok da başarılı olmayan medyadır.
    #3389859 (DjarumTurk, 12.05.2008 23:37)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

turk spor basini başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. turk spor basini ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu turk spor basini nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» 27 temmuz 2008 metallica istanbul konseri » amd opteron 8216 he » dargelirli » taraf » kurusiki tabanca » opel combo » arabanin arkasina teneke baglamak » benjamin linus » dusunmekten gunlerce uyuyamamak » iyi niyetli sozler a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci