turk romaninda postmodernist acilimlar 

kapat
  1. iletişim adlı sömürücü bir yayınevinden çok kazık fiyatta çıkan yıldız hocanın türk edebiyatına akademik açıdan çok şey kattığının göstergesi fevkalade kitap. türk romanını anlamak ve bir devri değerlendirmek için okunması şart olan kitap. arka kapak yazısı şöyledir:
    Geçmişinde çok uzun yıllar yalnızca gercekci olmuş, romantizmi neredeyse hiç yaşamamış Türk romanı, modernist/postmodernist biçimcilikte ilk kez romantizmle tanışmaktadır ve bu bana göre estetik düzlemde gerçekleşen bir devrimdir ve her devrim gibi de heyecan vericidir.
    Yıldız Ecevit, 20. yüzyıl avangardist roman esteğininin genel bir tasvirini yaptıkları, bu estetiğin üstkurmaca, metinlerarasılık, çoğulculuk gibi temel özelliklerini irdeledikten sonra, postmodern edebiyatın Türkiye deki yayılımını inceliyor. Modern Türkçe edebiyatın dört önemli metnini, postmodern edebiyat kuramının olanaklarıyla çözümlüyor: Oğuz Atay ın Tehlikeli Oyunlar ı... Orhan Pamuk un Benim Adım Kırmızı sı... Hasan Ali Toptaş ın Bin Hüzünlü Haz zı... Metin Kaçan ın Fındık Sekiz i... Belki yazarlarının bile aklından geçirmediği metinlerarası ilişkiler, oyunlar kurgulayarak, eleştirmen-okur inisyatifinin hakkını veriyor. Modern-sonrası Türkçe edebiyatın analizi açısından önemli bir kaynak olan Türk Romanında Postmodernist Açılımlar, özgür konumunun büyüsüne kapılmış okur tutumu açısından da zenginleştirici bir deneyimi yansıtıyor.
    #2540736 (oyuncakdunya, 31.10.2007 18:31 ~ 18:34)

© 2008 - uludağ sözlük

turk romaninda postmodernist acilimlar başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. turk romaninda postmodernist acilimlar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu turk romaninda postmodernist acilimlar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» gelecegin internetinin onizlemesini yapiyoruz » el pipisiyle gerdege girmek » rahmetli ataturk » dolmusta hasin bakislarla hatunlari orgazm etmek » gheorghe hagi » daniel jacob radcliffe » mad men » fenerbahcelilerin erken yaslanmasi » anani da al git buradan » baslikta sark kurnazligi yapmak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games