turk kahvesi su ritueli 

kapat
  1. nedeni merak edilen bir gelenek.

bir rivayete gore,

Kahveyi icecek olan kisi, kahveyi icmeden once suyun yarisini icer ki agzinda baska bir tat kalmasin, kahvenin tadini tam alabilsin. kahve bitince yarim kalan suy icilmez birakilir ise " kahve super olmus, tadi damagimda kalsin " mesaji verilirmis. sayet, kalan suy icilirse " kahveyi begenmedim " mesajı verirmis.
    #3619775 (judas, 04.07.2008 18:07 ~ 18:09)
  2. bir rivayete göre osmanlı'dan kalma bir gelenek.

eve gelen misafire kahvenin yanında su da getirirlermiş. misafir kahveyi alırsa tok demekmiş. ama suyu içerse aç demekmiş. işte o zaman hemen sofra hazırlanırmış.
    ince düşünceler tabi bunlar.
    #3619815 (elma kurdu, 04.07.2008 18:15)
  3. su da iştah kapattığına göre belki başka birşeydir dedirten gelenek. her bir yudum kahveden önce bir yudum suyla dilinizi temizleyip kahvenin tadını her seferinde ilkmiş gibi alabilesiniz geleneği şeklinde kötü bir cümle kurmama neden olan ritüel...
    #3619832 (cocukkalan, 04.07.2008 18:20)
  4. kahvenin telvesinin ağzın içine yayılıp, yapışıp kalmasından rahatsız olan bireyin vazgeçemediği ritüeldir.
    #3619866 (marionette, 04.07.2008 18:29)
  5. yavaş yavaş yerini kahve, sodaya bırakmaya başlamış ritüeldir. sodanın içine bir dilim de limon atılırsa deyme keyfime kıvamına getirir insanı.
    #3619908 (the she, 04.07.2008 18:35)

© 2008 - uludağ sözlük

turk kahvesi su ritueli başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. turk kahvesi su ritueli ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu turk kahvesi su ritueli nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sermet altindag » buvaysa saytiev » zeytinli rock fest 2008 » yaran diyaloglar » bir isi yapmanin hakli gururu icinde olmak » aygaz » ibrahim tatlises » aglamak » cristiano ronaldo vs lionel messi » umbertobaggio a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games