turk futbol taraftari 

kapat
  1. 3 çeşittir:

1-3 büyükleri tutan ve çoğunluğu takımının maçına, stada hayatı boyunca gidemeyen taraftarlardır. bunların 3 büyükleri tutma nedeni aile ve geçmişten gelen alışkanlıklardır. maça gidememe nedenleri ise stad ve çevrelerinde can güvenliğinin tam olarak sağlanamaması*, maddi durumlarının bozuk olması, üç büyüklerin biletlerinin pahalı olması gibi şeylerdir. bunlar memleketlerinin takımlarını da ikinci takım olarak tutarlar.

2-anadolu takımlarını tutan taraftarlardır. kimisi yaşadığı yerin, kimisi doğduğu yerin takımını tutar. üç büyüklere düşmandır. başarıya hasrettirler ama umudunu yitirmez. sürekli cefa çeker, çektiği cefa için takım tutar. çoğu, takımının maçına gitmiştir. gidemeyenlerin ise gitmeme nedeni kesinlikle futbol ve tribün terörüdür. 3 büyükler dışında istanbul takımı tutanlar da bu kategoriye dahildir.

3-milli takımı tuttuğunu söyleyenler.bunlar takım tutmaz, futbolu da sevmezler fakat; futbolun kıyısından, köşesinden tutuyormuş gibi görünmek için milli takımı tuttuklarını söylerler.
    #1740639 (kemalturna, 08.06.2007 16:28 ~ 16:30)
  2. futbolu bilmediği gibi, izlemek ve öğrenmek gibi bir çabası olmayan taraftar. (istisnalar vardır elbet.) türkiye asla bir futbol ülkesi değildir. taraftarlığı düşmanlık, futbol karşılaşmasını savaş ya da seks zanneden insanlardır türkiye'de futbol izleyicilerinin büyük bir kesimi. ''ahaaa, nası koyduk, nasıl taktık, nasıl girdi'', ''galatasaray fener'in kocasıdır, beşiktaş galatasaray'ın ebesidir'' gibi cümlecikler fazlasıyla ortalarda dolaşmaktadır zira...

bir de, futbolla yatıp futbolla kalkmasına, medyasının futboldan başka sporlarla yeterince ilgilenmemesine rağmen türkiye, boş tribünlere oynamaktadır. bunun altında ekonomik sıkıntılardan tutun da liglerimizde dönen pislikler yüzünden salak yerine konulduğunu hisseden taraftarın stadyumlara gelmemesine kadar birçok sebep sıralanabilir.

ayrıca türk taraftar profilinde oldukça sevimsiz bir geri gidiş, ilkelleşme yaşanmaktadır. eskiler anlatırlar: ''biz zamanında rakip takım taraftraıyla kol kola maç izlerdik, stadyumlarda da durum böyleydi.'' diye. günümüzde stadyuma derbi seyretmek için gidiyorsanız, ailenizle ve arkadaşlarınızla bir helalleşmek faydalıdır.
    #1740732 (tony blair baykal bilmeyir, 08.06.2007 16:57 ~ 16:58)
  3. futbolun bir keyif oyunu olduğunu unutan ve duygularına yenik düşen taraftarlardır.
    #1740740 (undertaker, 08.06.2007 16:59)
  4. bir türlü anlayamadığım taraftardır.

tamam herkes gibi ben de takım tutuyorum, yenince seviniyorum, yenilince üzülüyorum ama bu olayı hayatıma o kadar sokmuyorum be kardeşim. yenildiyse yenildi, bir anlık üzüntü, kaçan gollere sövmeler, ondan sonra hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum. doğrusu da bu zaten.

stadyumda maç seyredenler ayrı bir alem. maç biraz kızıştı mı sahaya inmeler, futbolculara saldırmalar... sanki taraftarın gönlü hoş olsun diye oynuyor bu adamlar. futbolcular ekmek paralarını kazanırken bile can güvenlikleri yok.

durup dururken bir bakkala saldırmakla bir futbolcuya saldırmak arasındaki farkı bana anlatabilir misiniz?

yenince parasını tıkır tıkır alan o, yenilince parasından kesilen o, sana ne oluyor peki?

sakın "22 kişi bir topun peşinden koşuyor, ne kadar anlamsız" lafıyla bir tutmayın şu söylediklerimi. aksine futbolu seven birisiyim ama böyle adamlar gördükçe türk futbolundan soğuyorum.

taraftarı olduğu takım yenilince bir posta federasyona, bir posta hakeme, bir posta teknik direktöre, bir posta da futbolculara söven taraftardan nasıl bir gelişme, nasıl bir çağdaşlaşma beklenebilir ki?

peki hiç ingiltere premier liginde taraftarın neden sahaya 5 karış uzaklıkta ve tel örgüsüz bir biçimde oturduklarını düşündünüz mü?
    #2368924 (rectoa, 23.09.2007 22:57)
  5. en hafif tabiriyle ''burnu'' kalkmış taraftar kitlesidir. neymiş efendim ''roberto carlos yaşlıymış, guiza çok pahalıymış, kewell 2 sezondur pek forma şansı bulamıyormuş, baptista eski baptista değilmiş'' vs vs. affedersiniz ama bi çizdirip gidin lan.

oğlum çok değil, daha 10 sene önce mahalle maçı yaparken formalarınızın arkasında nartallo, iorfa, atkinson yazıyordu, hatırla, ispanya'nın gol kralı o yıllarda türkiye'ye tatile gelince manşetlere çıkardı, kewell yeteneğinde bir adam bize karşı oynasında dünya gözüyle görelim diye kura çekimlerinde dua ederdik, ne bu tripler?

ispanya'nın gol kralı, kral olduğu sene türkiye'ye geliyor, dünyanın en yetenekli futbolcularından biri, sağ ayağı kopsa yine süper ligde oynayabilecek kapasitede kewell galatasaray'ı roma'ya, marsilya'ya tercih ediyor ama bizim götündeki boku kurumamış futbolseverlerimizde bir nazlar bir kaprisler, çıtır gelin havaları.

kendinize gelin daha çok sövdürtmeden.
    #3639195 (phoibos apollon, 08.07.2008 23:17 ~ 23:20)
  6. (bkz: çarşı)
    #3639201 (unlock, 08.07.2008 23:17)
  7. 1) tv önünde elinde birası ve kuruyemişi olmadan maç izlemeyen taraftardır.

2) sahadakilerin bilmemneresine koymaktan maçı takip edemeyen taraftardır.

3) hepsi birer fatih terimdir, sir fergusondur.

4) onlardan iyi kulüp yöneticisi yoktur.

5) hepsi iyi birer aile babası, birer iyi annedir.

6) hepsi saltanat usulü çalışmaya özen gösterir. buna rağmen farklı renklerin ailesi olsalarda kolkola maç izlerler.

7) yunan ve ingiliz taraftarlarından nefret ederler.

8) her yabancı rakibi domuz gibi görürler ve bunu domuz eti ile beslendiklerine bağlarlar.

9) konu futbol olunca tadına doyulmaz tartışmaların aktörleridirler.

10) kimi zaman delikanlı gibi kötü oynadık mağlubiyeti hakettik derler. iyi oynayıp aldılarsa maçı onların takımdan iyisi yoktur.

11) şamaroğlanları her zaman hakemdir. o hakem ordayken ne şampiyonluk gelir, ne de galibiyet.

12) onlardan ateşlisi yoktur.

13) çok güzel slogan yaratırlar.

14) bütün tahminleri 2-1 dir.

15) kimileri ise 1-0 olsun bizim olsun adamıdır.

16) avrupa maçlarında deplasmanda iseler kesin bir yabancı hatun düşürürler. düşüremeseler bile 'abi ne hatunlar vardı' demeleri bile geriye döndüklerinde anlatmöak için yeterlidir.

17) yemezler, içmezler kombine alırlar.

18) işten maça gitmek için erken çıkarlar.

19) onlardan keyiflisi, samimisi yoktur.

20) milli maçında kenetlenme nedir gösterirler.

21) maçında şehidinin yasını unutmazlar.

22) istiklal marşını haykırarak okurlar.

23)....çünkü onlar kendilerinden başka dostları olmadığını bilirler.
    #3690411 (alonejuveline, 20.07.2008 02:31)
  8. gurbetçi kesim hariç; bir miktar düzelmiş olan taraftardır. artık meşale yakmıyor, saçma sapan zamanlarda sahaya atlamıyorlardır.
    #3690466 (kaleci sacli adam, 20.07.2008 02:51)
  9. sesi kısık olan,su şişesi,bozuk parası. tercihen cep telefonu olan taraftardır..
    #3690502 (ayakkabilariniicerial, 20.07.2008 03:03)
  10. (bkz: teksas)
    #3690539 (yatay zeka, 20.07.2008 03:18)

© 2008 - uludağ sözlük

turk futbol taraftari başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. turk futbol taraftari ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu turk futbol taraftari nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sinir hastasi bir sevgiliye sahip olmak » gocebe yazar » cezayir in kurulusu » ince uzun parmakli zarif eller » billy corgan » 7 turbanlinin birlesip sozluge girmesi » almanlar mutsuz olunca biz de mutsuz sayildik » 15 yasindaki kizin cesedini arabayla parcalamak » ron wood » yagmur altinda opusmek » basliklari bir ters bir duz okumak » her boku yiyip benim kalbim temiz demek » radyo limon » sozluk yazarlarinin akp li nickleri » bas agrisi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » arzu caglan » buffy » afuv » the beatles brotherhood » how i met your mother » amelie nothomb » tayyip e sok ceza » 80 lerde cocuk olmak » milla jovovich » sabri sarioglu tipi cagdas sag bek » namert olayim » bulbul hoca » uludag ve eksi sozluk atismasi » sener eruygur » suha ozgermi