turk aksani 

kapat
  1. türk aksanı: ana dili türkçe olup ingizlice öğrenen bireylerin doğal hallerinde kullandıkları ingilizce aksanıdır. sonradan değiştirilebilir. (bkz: oynar başlık)

ancak türk aksanı nedendir bilinmez ingilizce bilen güruh içerisinde ayılık olarak algılanır. şimdi şu satırları yazarak eleştiriyor olsam da zamanında ben de aynı bakış açısında olduğumu itiraf etmeliyim.

"abi adam 'ivın doğ'ya gitti 'even toh' dedi yaa ahahaha" (bkz: even though)
    "olum dur lan bastırd demiycen bastaağht diycen düzgünü bu"

gibi uyarılara maruz kalınır. tamam bir dil pratikte orjinalini taklit amaçlıdır ancak bilader italyan çıkıp da ingilizceyi bozuk konuşunca şirindir de, bir rus yarım yarım ingilizce konuşunca karizmatiktir de bizim günahımız ne? acilen bu türk aksanı benimsenmeli ve önce kendi içimizde barış sağlanmalıdır diye düşünüyorum.
    #1310380 (martin edilen, 16.02.2007 03:13 ~ 29.03.2007 04:01)
  2. vurgusuz ve ingilizce bilen turkler'den ba$ka kimsenin anlamadigi bir garip aksandir.

"hello hav ar yu, nays tu mit yu, may neym iz xxx, tenk yu veri mac" gibilerindendir.
    #1310401 (ganj nehri kutsal abdest suyu, 16.02.2007 03:27)

© 2008 - uludağ sözlük

turk aksani başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. turk aksani ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu turk aksani nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» karin yigit » marvin the martian » masumiyet muzesi » hayat dersi alinacak olaylar » yaran ogrenci isleri diyaloglari » 1587 » beyaz atli prens » i got sober but i m not a soldier » sut » ac bellinzona a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games