turgay demirel 

/ 2
kapat

1. Basketbol federasyonu başkanı
    #588534 (PhyXiuS, 29.08.2006 17:46)
  2. türkiye basketbol ligi ni fenerbahçe ye bir satmadığı kalan adam; hileli seçimlerin değişilmez ismi.
    #2283061 (Disco Inferno, 08.09.2007 15:13)
  3. son seçimde lütfi arıboğan'la yarışıp başkan olan adam ama kulislerde seçimin şaibeli olduğu konuşulur durur.
    #2283084 (nicomedian, 08.09.2007 15:20)
  4. bir iddiaya göre mirsad türkcan ı arayarak "aziz bey e çok mahçubum be mirsad şu tanjevic fos çıktı" gibisinden zırvalamış basketbol federasyonu başkanı; zaten basketbol camiasının tamamına yakını kendisini fenerbahçe ajanı olmakla ve ikinci bir şekip mosturoğlu vakasına dönüşmekle suçluyorken pek hoş bir durum değil gibi.
    #3059122 (Disco Inferno, 26.02.2008 00:48)
  5. 24 Ekim 2008 tarihinde yapılacak federasyon başkanlığı seçimi öncesi yeniden başkanlık için aday olan, zamanında bogdan tanjeviç'i fenerbahçe ülker'e kakalamış fenerbahçe ajanı..!
    #4073806 (bionic, 11.10.2008 13:17)
  6. 16 yıldır başkan olduğu basketbol federasyonu başkanlığına tekrar seçilen kişi.
    #4274453 (pluto the planet, 24.11.2008 16:10)
  7. aziz yıldırım ve mahmut uslu'nun komşusudur, aynı sitede yan yana otururlar.
    #5328172 (double team, 04.06.2009 10:01)
  8. görevde olduğu sürece fenerbahçe ülker sürekli şampiyon olacaktır.efes pilsen ligden çekilse de bari bu iş temiz olarak yürütülse.lan zaten adam gibi bir takım tek var ligde onu da ayak oyunlarıyla saf dışı bırakıyorsunuz.yazıklar olsun size
    #5332557 (marlboro duke, 04.06.2009 22:34)
  9. basketbol oynadığı günlerde galatasaray basketbol takımının kaptanıydı... ayrıca galatasaray kongre üyesidir.

senelerdir fenerbahçe eze eze şampiyon oluyor ya, eski kaptanınızı bile suçlar; şerefinden şüphe duyarsınız siz.
    #5332568 (zorba hayvansever, 04.06.2009 22:36 ~ 05.06.2009 09:15)
  10. aziz yıldırım'ın federasyon üyelerine telefon dağıtarak başkan seçtirdiği piyon kişi.
    #5332588 (marlboro duke, 04.06.2009 22:40)
  11. bu sene taraf değiştirerek efesçi olmuş ve artık gitmesi yada görevinden alınması gereken tbf başkanı.
    #5392933 (Cemali, 14.06.2009 22:00)
  12. kupa töreninde efes pilsen'e kupasını vermeyi gerekli görmemiş federasyon başkanı. ayrıca lig'in yayın haklarını digitürk'e satmıştır ki üç kuruş para için yaptığı bu hamle ligin marka değerini hızla düşürecektir.
    konuyla ilgili, ısrarla okuyunuz. (bkz: #4582184)
    #5417396 (kanye, 18.06.2009 10:43)
  13. 17 haziran 2009 fenerbahçe ülker efes pilsen maçı ile fenerbahcelilerin kziginligi ile gundeme getirilen basketbol federasyonu baskanidir.

aziz yildirim tarafindan secilmesine onayak olunmus sahsiyeti kaybedince mi hatirladiniz.

kac senedir ayni koltukta oldugu ve yaptiklari eksileri artilariyla ortada olan sahsiyetin ne zaman koltugu birakacagi merakla beklenmektedir.
    #5417748 (byoser, 18.06.2009 12:03)
  14. rezil bir hamle yaparak, türk basketbolunda sportmenliğin değil kabadayılıgın yanında olduğunu gösteren tbf başkanı.

ne hallere düştük, ne yazıktır.
    #5417811 (MeLaNKoLiK, 18.06.2009 12:14)
  15. türk basketbolu adına avrupa ve dünya şampiyonasını türkiyede yapmak haricinde bir katkı sağlamamış idareci. basketbolun haluk ulusoyu.
    #5418052 (kafiyesiz eleman, 18.06.2009 12:48 ~ 14:20)
  16. meriç tunca'nın ropörtajı doğruysa taraflı bir yöneticidir. tarafı da fenerbahçe'dir.
    http://www.hurriyet.com.t...tbol/11895936.asp?gid=229
    #5419169 (esek kafali, 18.06.2009 15:48)
  17. 18 yıldır federasyon başkanlığını yürüttüğü türk basketbolunun içinde çete olduğunu söylemiş. pes doğrusu. artı, çıkan olaylar nedeniyle salonu terk etmek zorunda kalmış bu yüzden efes'e şampiyonluk kupasını verememiş! ah, oh dev adam!!
    (bkz: merd - i kıpti şecaatin arzederken sirkatin söyler)
    #5419212 (judas, 18.06.2009 15:53 ~ 15:59)
  18. baskanlıgı bırakması için daha neler olması gerekir ben onu merak ediyorum.
    #5421096 (ozzy, 18.06.2009 20:29)
  19. galatasaray kongre üyesidir.
    #5421103 (ates, 18.06.2009 20:30)
  20. kesinlikle türk basketboluna en büyük zararı verenlerden biri. vukuatlarını yazmaya kalksam buradan bağdat'a yol olur, ki bazıları yazılmış zaten burada. bu şahıs seçimlerdir başkan seçilmesine rağmen, türk basketboluna ne kattığı kimse tarafından bilinmemektedir. 2001 yılında türkiye'de düzenlenen avrupa basketbol şampiyonası'nda gelen final başarısı kredisini arttırmış olsa da, kendisi asıl krediyi göründüğü kadarıyla fenerbahçe kulübü sayesinde toplamaktadır. işkembe-i kübradan sallamıyorum bu iddiaları, bizzat 5. maçtan sonra fenerbahçe kulübü yöneticisi murat özaydınlı çıkıp konuştu, biz seçtik, indirmesini de biliriz mealinde. seri boyunca, gerginlik bu kadar had safhadayken, ne çıkıp hakemlerini koruyup onları biraz olsun güvence altına alıp rahatlatmış, ne de kulüplere ve taraftarlara sakin olma çağrısı yapıp ortamı yumuşatma çabasını girmeye gerek duymuştur. bugün hürriyet gazetesinde çıkan meriç tunca röportajını yalanladı kendisi, ki ben de tam olarak doğru olmadığını düşünüyorum. meriç tunca'yı çok iyi tanıyoruz zira, turgay demirel yanında melek kalır benim nazarımda. ama, efes pilsen şampiyon olduktan sonra salondan çıkması, kupanın asbaşkan tarafından efes pilsen'e takdim edilmesi, asla kabul edilemez. tek kabahati bu değil, bundan başka daha çok zararlı işlere bulaştı ama bu son yaptığı artık bardağı taşıran damla olmuştur kanımca. bahanesi ne bilmiyorum, ama her ne olursa olsun, siz federasyon başkanı olarak şampiyon olan takıma kupasını vermeyip salonu terk ediyorsanız, gelen tepkileri de bir güzel hazmedeceksiniz, çıkarı yok..
    #5421559 (Luinir, 18.06.2009 21:41 ~ 21:42)
  21. Türkiye basketbol federasyonu başkanları arasında belki de rengini belli etmiş tek başkandır. Özellikle final serilerinde ki tutumu bardağı taşırmak bir kenera oha dedirtmiştir. Nasıl olur da bir başkan, şampiyonluğu dayak yiyerek kazandıktan sonra kupa töreninde bu takıma kupa vermek varken, çekip arkasını gider!... Anlaşılacak şey değildir. Ayrıca ironik olan durum, 5. maç sonrasında hakemler soyunma odalarına giderken arkadan bir güzel söven ve fiili harekette bulunan tanjeviç denilen basketbol canavarını hala milli takımın başında tutmalarıdır. Sadece bu yaptığı hareketle değildir tanjeviç'i eleştirmem. Son düzenlenen uluslararası turnuvalardaki başarısızlıklar, mehmet okur'u milli takımın günah keçisi ilan etmesi vs. birçok olumsuz hareketi yazılabilir buraya...

Eğer gelecek sezon da bu kişi başkanlığı devam ettirecekse, bu sezon yaşananaların bir kopyası gelecek sezon da yaşanırsa kimseler şaşırmasın.
    #5424448 (Johan Cruijff, 19.06.2009 10:57)
  22. son gunlerdeki olaylarla ilgili guzel bir yazı
    http://www.milliyet.com.t...nbsp;Gokberk&b=Turgay Demirel istifa etmez, Aziz Yildirim onu gorevden almali
    #5427014 (ozzy, 19.06.2009 17:32)
  23. geçimini uzun yıllar 12 dev adam 'dan sağlayan fakat bu imaj da silinince artık foyası açığa çıkan başkan. tek olumlu yönü dünya çapında sağlam otoritesinin olmasıdır...
    #5427034 (shaqmarion, 19.06.2009 17:36 ~ 17:37)
  24. Kendimi bildim bileli Türkiye Basketbol Federasyonu başkanıdır. bilgin gökberk'in president'ı, niye bu denli eleştiriliyor diye düşünüp dururdum. profesyonel spor yöneticisinin allahı diye lanse edilen lütfü arıboğan'a karşı seçimleri kazandığında da vardır bir kerameti diye düşünüyordum. Ama 17 haziran 2009 fenerbahçe ülker efes pilsen maçından sonra söylenenlere bakıyorum da...

Ben 13-14 yaşındayken basketbolu petar naumoski, ufuk sarıca, volkan aydın, tamer oyguç ve o sürekli değişen 4 numaralı pozisyondaki siyahi Amerikalı(lar) ile tanıyanlardanım. O günden beri de Efes Pilsen'liyim ve bu takımın Koraç Kupası'nı aldığı yıl ve sonralarında da sıkı takipçilerindenim.

Basketbol maçlarına şifre koymak gibi bir gerzekliğin ardından, ki buna seyirci kitlesi yeni oluşmaya çalışan Türkiye Ligi de dahil olunca işler değişti ve zamanla uzaklaştık. En son petar ın Ülker forması giyip benchte oturup 2-3 dakika süre aldığı ve 3-5 sayıda kaldığı dönemi bilirim. Sonra da pek takip etmedim.

Benim basketbolcu abilerimin sonraki nesli; Hidayet, Mirsad, ibrahim, Mehmet ortalıklarda iken, oyuncu olarak devleşmişlerdi. Avrupa'da ağzı açık izlediğimiz hatrı sayılı basketbolcuların, Yugoslav ve Litvanyalı ekollerinin bile ağzı açık baktığı oyuncular oldular. garanti bankası reklamı ve Avrupa Şampiyonası başarısı ile de tüm ülke tarafındna tanınır ve sevilir oldular.

Da ne oldu? hidayet türkoğlu ve mehmet okur milli takımdan dışlandılar. Bu adamlar NBA gibi bir ligde unutulmazlar arasına 30 yaşını görmeden girdiler bile. Bu saçma dışlamanın son kurbanı, bana göre gelmiş geçmiş en iyi Türk basketbolcu olan ibrahim kutluay oldu. O ibrahim ki, Yunanistan ve NBA' de başarıyla oynadı, Panathinakos'ta efsaneler arasına girdi. Milli takımın değişmez oyuncusu kimmiş ona bakalım? Bogdan Tanjevic tabii, has be has Türk ekolü!?!

Ve gelelim Türkiye ligine. Sayın Demirel, son seimlerde destek aldığı Fenerbahçe kulübüne destek olayını abarttı. Fenerbahçe'yi ben herhangi bir şekilde sevmem veya sempati de duymam. Ama bütçe ve ölçek olarak, bu basketbol ligine birkaç beden büyük oldukları itirafında bulunmalıyım. Seyirci olarak da bunu katlaması olağandır, basketbol kulübü olarak Ülker ile ittifaklarının Efes'i sollaması da.
    Ama eyyam denilince bir durmak lazım. Fenerbahçe ölçeğinde bir takımın buna ihtiyacı var mı? Maç spikerine, yorumcularına kadar Fenerbahçe taraftarlığı nedir?

Hadi hepsini geçtim, bir takımın şampiyonluğunu kutlayamaması nedir allahaşkına? Adamlar o teri ne diye döküyorlar? Mücadele olmazsa, spor müsabakası kültürü olmazsa neye yarar herşey? Ayak tabanıyla zenci efesliye vuran o adamın görüntüsü gözümden gitmiyor... bu nedir?

Ben şöyle düşünüyorum. Bu tarz bir konuyu hafife almak, "değerlendireceğiz, karar almak uzun sürer." demek; bu konu beni çok da fazla tırmalamıyor demek. Acil önlem gereksiz demek. Yani Turgay Bey bu konuya duyarsız demektir.

Başka bir ülke olsa, bunlar Turgay Demirel'in son günleri, bir daha da asla basketbol ile ilgili bir göreve gelmeye yüzü olmaz derdim.
    Ama görünen o ki, bu adam bir sonraki seçimleri de alır, Fenerbahçe kulübü bu ligi şaibeli bir şekilde domine etmekten de keyif alır gibi gözüküyor. Hadi bu adamların ömrü bir yere kadar da, buradaki olumsuz FB yorumlarını görüp eksiyi peşin verecek olanlar var ise, belirtmek isterim. Bu olay Ali Sami Yen'de üç yıl önce şampiyon olan takımın üstüne yağmur gibi yağan yabancı maddelerden daha fazla midemi bulandırmıyor.
    #5431909 (kelkeshoze, 20.06.2009 12:02)
  25. başında bulunğu federasyonun tarafsızlığı unutan bir başkandır.5. serideki olaylı düdük için seriye gölge düşürdüğü ifade etmiştir.

http://haber.gazetevatan....d=244693&Categoryid=5
    #5443034 (arsias, 22.06.2009 09:15)
/ 2
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

turgay demirel başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. turgay demirel ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu turgay demirel nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about turgay demirel. Copyrights of the articles are belong to their authors.