turbanli ogrenciye hak ettigi notu veremeyebiliriz 

/ 3
kapat
  1. istanbul üniversitesi rektörü mesut parlak'ın söylediği cümle. en azından benim için türbanın üniversitede ya da herhangi bir kamu kurumunda olmasını istememe nedelerimden biridir bu. yarın birgün sırf türbanlı diye üniversitede türban istemeyen biri profesör tarafından aşağılanan bir kızın haberi ya da açık olduğu için türban yanlısı bir profesör tarafından azarlanan kızın haberi çıkacak. belli başlı iki grup olacak türbanlı kızlar ve onların erkek arkadaşları türbansız kızlar ve onların erkek arkadaşları. bugüne kadar en azından üniversitede gözle görülür bir savaşın olmadığı bu iki grup arasında çekişmeler sürtüşmeler olacak. eşitlik istiyoruz diye türbanı bugün üniversiteye yarın her yere sokmaya çalışanlar eşitliği asıl şimdi bozuyorlar.
    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=646406
    #2933036 (hermia, 01.02.2008 19:01 ~ 19:11)
  2. bu sözde türbanlı öğrencilerin herhangi bir günahı yok, tamamen hocaların takıntılarından çıkan cümle diyeceğim ama ne bok olduğu belli olmayan bir şey. yani bu mudur eşitlik türban üniversiteye girince mi bozuluyor veya üniversitelerde gerçekten eşitlik var mı asıl bunu tartışmak gerekiyor. acaba hocalar gerçekten kağıtları tarafsız mı okuyorlar yoksa kendilerine yakın öğrencileri mi kayırıyorlar,burası açıkçası benim açımdan bir muamma.
    #2933072 (suicidal imbecile, 01.02.2008 19:06)
  3. (bkz: yaz okullarının dolup taşması)
    #2933099 (seni sectim pikacu, 01.02.2008 19:11)
  4. şimdilik sadece küçük bir uyarıdır.
    #2933116 (Bohemian Rhapsody, 01.02.2008 19:13)
  5. gerçek olacağını sanmadığım bir cümledir. türkiye'yi iran'a dönüştürmek isteyenlere verilen bir tepki olduğunu düşünüyorum daha çok.
    #2933153 (double cross, 01.02.2008 19:19)
  6. (bkz: zavallılaşmak)
    #2933332 (enemyof, 01.02.2008 19:54)
  7. dinci tayfanın kendi yandaşlarını kayırmasına benzeyen şeydir.
    #2933333 (Nexagon, 01.02.2008 19:54 ~ 10.04.2008 00:30)
  8. (bkz: iyi olmak kolaydir zor olan adil olmak)*
    #2933383 (balyancho, 01.02.2008 20:04 ~ 20:08)
  9. saçma bir çıkış diyeceğim, ama verilen link'in kaynağındaki gazeteyi de görünce iyice kolpa bir haber olduğu kanaatına vardım. zira, öyle "hak ettiği notu vermeyebiliriz" demek çok mantıksız bir çıkıştır. efendim, hayatımın 8 yılı akademide geçti lisanstı masterdı derken 20li yaşlarımın sonuna geldim, az çok bilirim bu işleri. eğer ki bir öğrenci hak etmediği bir "notu" almışsa kurula gider, kuruldan da sonuç çıkmaz ise mahkemeye başvurur. mahkeme bağımsız bir akademik heyet oluşturur ve sınav kağıdı incelenir, eğerki öğrencinin haksızlığa uğradığı tespit edilirse vay o hocanın haline. evet, o hocanın canına okurlar, akademik puanı düşürülür, akademik unvan bekliyorsa uzun yıllar süründürülür vs. vs.! yok bir hocanın başına böyle bir olay geldi yıllar önce oradan biliyorum. aklı başında ve akademik kariyerini düşünen bir akademisyen bu işi yapmaz, yapamaz!
    mesut parlak'ın da böyle bir söz ettiğini sanmıyorum. zaman gazetesinin tipik abartmalarından ibarettir diye düşünüyorum.
    #2933534 (kerameti kendinden menkul, 01.02.2008 20:31)
  10. "sen bunu yapabilirsen; dinciler kendi adamını kayırınca bir bok da diyemezsin" diye cevap verilesi saçmalık. allahım bunlar nasıl titr alıyorlar üstlerine?
    #2933543 (onurude, 01.02.2008 20:34 ~ 20:37)
  11. inanılmaz derecede korkutucu bir açıklama. erkek olmama ve türban takmamama rağmen korktum ve ışık hızıyla zaman kapsülüne binip orta çağ avrupası'na doğru sürüklendim. yuhoğlu yuhh!
    #2933570 (kasgarli tost, 01.02.2008 20:39)
  12. türbanlı olmayan biz erkeklerin yıllardır yaz okulundan çıkamamasından dolayı garipsediğim açıklama. normalde çok güzel notlar veriyonuzda türbanlılara vermiceksiniz öyle mi? sınıf ortalamaları 10dan yukarı çıkmazken eksi not vermeyi mi düşünüyorsunuz yoksa? bi eksi butonu da sınıflara koyalım, öğrencilerin de karması olsun ne dersiniz? zall da durumdan faydalanır, üç beş telif parası kazanır.
    #2933620 (ifrit, 01.02.2008 20:47)
  13. oldukça saçma, fazlasıyla gereksiz bir açıklamadır.
    #2933665 (pharmaton21, 01.02.2008 20:55)
  14. (bkz: bunu söyleyen rektör olamaz)
    (bkz: bilim adamı hiç olamaz)
    #2933683 (arcadian, 01.02.2008 20:59 ~ 21:00)
  15. (bkz: top benim oynatmam)
    #2933691 (Schizofrenne, 01.02.2008 21:01)
  16. işte demokrasi,işte çağdaş, uygar medeni insan...

herkes yerinde sağolsun. atatürk'ün bursa nutkundan esinlenir birileri, bu devletin polisi, jandarması vardır demez sonra...

sağ duyu sağır olmuş hepimizin başı sağolsun.
    #2933712 (rweasley, 01.02.2008 21:06)
  17. Yanlış mı doğru mu değişir herkese göre ama bence uygulanmalı.
    Bu zamana kadar ülkücü ya da dinci öğrencilere haksız notlar verilirken nerdeydiniz ey itiraz edenler diye sorarım.
    Üniversitelerde zaten eşitlik yoktu genelde. Kaygılanmaya gerek yok bu açıklama yüzünden.
    #2933754 (Kermit, 01.02.2008 21:12)
  18. mustafa akaydın'ın söylemine, verdiği örneğe bakıp bu söylemle karşılaştırınca, çok aptalca bir söylemdir.
    #2933776 (paleface, 01.02.2008 21:17)
  19. dürüst insan mesut parlak söylemi. aferin diyoruz kendisine. de bu olay yeni değildir maalesef.
    bir devlet üniversitesinde 5. yılımı geçiriyorum, anlatayım.
    bir kız öğrencinin, özel efor sarfetmiyorsa(hoca anlamasın diye pantolon giymek vs) okul içerisinde başının kapalı olup olmadığı anlaşılır. etek uzundur, tunik vardır üzerinde. yaz günü hele ayan beyan ortadadır, herkes kısa kollu giyerken onlar uzun kolludur. bazı hocalar da bu konuda birer şahin olduğundan direkt mimlerler bu öğrencileri. ders sırasında, bu öğrenci soru sorsa; soruya cevap verse farklı muamele görür genelde. bizzat şahidim. proje derslerinde ise birebir hocayla konuşma olduğundan, bu önyargılı hocaların tutumu bariz görülür, görmemek için kör olmak gerekir. not da zaten bu doğrultuda gelir.

yanlışlıkla bu hocalardan birine düşmüş kapalı bir arkadaş, bir dönem boyunca uzun etek veya tunik giyememişti. kalmayı göze alamadı, çünkü yurtta kalıyordu okulu uzatma gibi bir lüksü olamazdı.

diyeceğim, mesut parlak ın dediği olay yeni değildir. maalesef zaten var olan bir önyargının sonucudur.
    ama adamın demeye çalıştığı, hele bir de başlarını kapatıp gelirlerse, büsbütün ağızlarına sıçarız demek oluyor herhalde.

en şaşırtan ise, sanki matah bir şeymiş gibi koskoca rektörün bunu alenen söylemesi. istanbul üniversitesine gelen rektörler polemik yaratma huylarıyla meşhur. alemdaroğlu'nu aratmayacağa benziyor kendisi.
    #2933820 (forever young, 01.02.2008 21:26 ~ 21:27)
  20. bir üniversite hocası böyle düşünüyorsa, çoluğuna çocuğuna haram lokma yediriyor demektir. başka da bir şey demem.
    #2933884 (grand ekinoks, 01.02.2008 21:38)
  21. üniversitem öyle mükemmel ki tek sorun baş örtüsü olacak düşüncesindeki bir şaşkının ifadesi. sizi iktisat ek binaya davet ediyorum rektör bey. hele bir tuvaletlere bakın, sınıfların havalandırmasının, ısıtma sisteminin ne hâlde olduğunu görün de sonra nasıl not vereceğinizi tartışın.
    gitmişken öğrenci işlerindeki insanlıktan çıkmışlara da uğrayın. gerçi onlar da sizin kafada ya.
    #2939239 (paradigma, 02.02.2008 21:21)
  22. "Senin gibi hocanın..." şeklinde giden yüzlerce küfür combosu yapmama sebebiyet vermiş kelimeler topluluğu.
    #2939250 (ENES, 02.02.2008 21:22 ~ 21:44)
  23. öyleyse türban serbest olsun, çan eğrisini düşürsünler. *
    #2939249 (baracuda, 02.02.2008 21:22)
  24. faşizm, önce kutuplaşmalar yaratır. sonra da kutuplar, aşırı uçlara doğru kayar, yani radikalleşirler. kamuoyu önünde, pervasızca bu türden demeçler verilmeye başladığında ise bu uçlar iyice sivrilmiş demektir. tabi yine en masumların g.tüne girecektir.
    (bkz: dtp)
    (bkz: akp)
    (bkz: yök)
    (bkz: chp)
    (bkz: mhp)
    (bkz: hürriyet)
    (bkz: cumhuriyet)
    (bkz: vakit)
    (bkz: add)
    (bkz: kanalturk)
    daha gider bu...
    #2939296 (sol eliyle dusunen adam, 02.02.2008 21:32)
  25. istanbul universitesi rektoru mesut parlak'ın, turban yasagının universitelerde kalkması durumunda ortaya cıkabilecek adaletsizligi belirtmek amacıyla sarfettigi soz. her ne kadar tartısmaya acık bir acıklama olsa da, "bu gerginlik bizi bile etkileyecek. belki hiç hakkımız olmadığı halde, türbanlı bir öğrenciye, cumhuriyet ilkelerinin kıyafetlerine aykırı diye hak ettiği notu vermeyeceğiz." diyerek dusuncesinde, bu yonden bakıldıgında haklı oldugunu belirtmistir.

(bkz: turkiye cumhuriyeti)
    #2939518 (hayatin anlamini cozen bilge, 02.02.2008 22:12)
/ 3
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

turbanli ogrenciye hak ettigi notu veremeyebiliriz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. turbanli ogrenciye hak ettigi notu veremeyebiliriz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu turbanli ogrenciye hak ettigi notu veremeyebiliriz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about turbanli ogrenciye hak ettigi notu veremeyebiliriz. Copyrights of the articles are belong to their authors.