turbanli kardeslerimiz diriliyor 

kapat
  1. bugün zaman gazetesinin onüçüncü sayfasında "türbanlı kardeşlerimiz diriliyor" başlığı altında incelenmiş kızlardır.

sene 1999, ağustos ayı, türkiye bir deprem felaketiyle sarsılmış. ailem yurtdışında, ben ise teyzemlerin evinde kalıyorum. ev fatih semtinde.

11 yaşındaydım, parkda oynuyordum, koşarken birden "şş baksana bi' buraya" diye bir ses duydum. benden taş çatlasın iki yaş büyük türbanlı bir karşıcinsim bana sesleniyordu. "efendim?" dedim, "elin.." dedi, "elin az önce elime mi çarptı?"
    anlam veremedim bu sorusuna, koşarken elim çarptı da canı mı acıdı acaba dedim, ama çarpmamıştı, çarptıysa da ben hissetmemiştim. "hayır" dedim. hiç bi'şey söylemeden arkasını döndü, kara çarşaflı annesinin yanına gitti ve "hayır" dedi, "çarpmamış eli".

çarpsa abdest almasını isteyecekmiş annesi, annem anlattı sonradan.

o mu istemişti böyle kapanmayı? yaşıtı olan benimle oyun oynayamamayı gerçekten?

o gün de anlamıştım, evet türbanlı kızlar diriliyordu.

o türbanlı kız, giyinmiyor, giyindiriliyordu. sevmiyor, sevdiriliyordu, evlenmiyor, evlendiriliyordu.

aklıma annem geldi, teyzem, ablam, anaannem, halam.. hiçbiri kapalı değildi, türban takmayı seçmemişlerdi. peki bu kimin, kimlerin umurundaydı?

büyüdüm ve aklıma o kız çocuğu da geliyor artık...

diriliyormuş! bence dürülüyordu aksine. özgürlüğü dürülüp, yaban ellere gelin diye gidiyordu, çocukluğunun hayalleri dürülüp kısıtlanıyordu, hakları dürülüp, haksızlığa teslim ediliyordu.

o kız ölduruluyordu.

merak etmeyin ki, aklı başında çocukların gerçeği açıklamasıyla bu kısıtlanmanız sona erecek, başınızdan çıkarıp bir köşeye koyacağınız bez parçasıyla, ipek saçlarınıza bahar rüzgarları esecek, kendi ayakları üstünde duran, bu ülkenin aydınlık, pırıl pırıl, çağdaş kadınları olacaksınız. ciğerlerinizde özgürlük solunacak.

şimdi dirilme zamanı güzel kardeşlerim.
    biraz gayret.
    #3624717 (chaotic good, 05.07.2008 21:19)

© 2008 - uludağ sözlük

turbanli kardeslerimiz diriliyor başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. turbanli kardeslerimiz diriliyor ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu turbanli kardeslerimiz diriliyor nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» otuz bir cekerken kolun yerinden firlamasi » photofunia com » mircea lucescu » olmasa mektubun » replica » ismail turut » vega » biricik suden » kloroasetofenon » mudahil » karmanin sifir olmasi » yusuf simsek » pulemjot kalashnikova » aramis » teoman » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » uzaktan kumandali essek » pgsg » bnp paribas » gercekleri tarih yazar tarihi de galatasaray » zall in eksisozugu satin almak istemesi » deniz demiroz » fasist saldirilara karsi anti fasist saflara » yildiz tilbe sarkisiyla sevismek » reel politik » sms le evlenme teklif eden erkek » hrant dink » ryan o reily » irishstorm » vern schillinger » facebook ta hicbir eski arkadasi bulamamak