turban serbest olsun diyen ogretim uyeleri 

/ 2
kapat
  1. türbanın serbest olmasını isteyen aralarında dinci olmayanın parmaklarla sayıldığı hocalar bütünü.bunlar 1300 e ulaşınca kendime dedim: acaba cidden nedir bunların uzmanlık alanı.araştırınca bu hocaların çoğunun herkese tarafsız din eğitimi(!) vermesi gereken ilahiyat hocaları olduğunu gördüm.tabi dğer fakültelerden de hocalar var ama hepsi fakültesinde dinci olarak görülen tayfa.

(bkz: Prof. Dr. Yusuf Ulcay)
    (bkz: Prof. Dr. Hayati Hökelekli)
    (bkz: Prof. Dr. Remzi Kaya)
    (bkz: Prof. Dr. Mustafa Kara)
    (bkz: Prof. Dr. Osman Çetin)
    (bkz: Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz)
    (bkz: Doç. Dr. Tevfik Yücedoğru)
    (bkz: Dr. Nejlet Filiz)
    (bkz: Dr. Salih Çift)

bu hocalarımız sadece bizim üniversitemizdekiler.siz de bir araştırın istiyorsanız hocaların uzmanlık alanlarını.diğer üniversitelerin hocaları için

http://universitedeozgurluk.blogspot.com/

adresinde listeler var.tam bir araştırma yapılabilir
    #2941941 (dreamofrock, 03.02.2008 12:28)
  2. üniversitelerde insanlara dini inançları konusunda baskı değil özgür eğitim yapılması gerektiğini savunan ve rektör baskılarına rağmen imza veren öğretim üyeleridir. sadece ilahiyatçılardan oluştuğu doğru değildir. aralarında Ali Nesin (aziz nesin'in oğlu), Mete Tunçay, Eser Karakaş gibi kesinlikle dinci diyecemeyeceğiniz isimler de vardır. ilahiyatçılar daha rahat imza koyabilmektedir çünkü çizgileri bellidir. an itibariyle 1407 kişi olmuş listeyi tek tek inceleyen biri olursa rektör baskılarına rağmen bu bildirinin sadece belli bir siyasi görüşten insanların eseri olmadığını istatistik olarak da görecektir.

edit: bu insanlar sicil amirleri olan despot rektörlere rağmen imza atabilme cesaretini göstermişlerdir. çoğunluğun profesör olması da kariyerlerinde ilerleme kaygısı taşıyan binlerce insanın imza atmaya çekindiğine yorulabilir.

edit 2: özgürlük saçma sapan orantı hesaplarına kurban edilemeyecek bir olgudur. ama sözlük yazarının gözünü islam karşıtlığı bürümüşse bu gereği görememesi normaldir.
    #2941965 (mertebe, 03.02.2008 12:35 ~ 12:56)
  3. vardır bir çıkarları. yoksa onların da kafası bunun özgürlükle alakalı olmadığını anlayacak kadar çalışır.

(bkz: tanırım iyi çocuklardır)
    #2941969 (Bohemian Rhapsody, 03.02.2008 12:37 ~ 12:38)
  4. (bkz: sevgi dolu güzel insanlar)
    içlerinde alanının bir numarası hayrettin karaman'ı ve pek kıymetli hocam mehmet akif aydin'ı görünce daha bir mutlu oldum.
    #2941972 (grand ekinoks, 03.02.2008 12:37)
  5. efendim çoğunluğu ilahiyat fakültesi öğretim üyesi olup, sayıları yaklaşık 1500'dür. türkiye'de yaklaşık 35000 öğretim üyesi vardır.

çarp lan, içler dışlar çarpımı. 35000'de 1500 ise, 100'de kaç? hesapla gaffur. %4,2 falan yapıyor. fazla söze gerenk yok mayk.

edit: tamam basit bir oran orantı hesabını yapamayan öküz. somut bir şeyi neden kabullenmek istemezsin ki?
    #2941980 (paleface, 03.02.2008 12:39 ~ 12:52)
  6. özgürlükten ziyade dusunce ozgurluguyle alakalıdır. izin mi alacaklardı?

etud: beynin saç yetişen tarla olduğu sanan arkadaşım, düşünce özgürlüğüne karşı çıkıp modernizm, cagdaslasma ve kemalizmden dem vurmaya kalkman çok şeker. senlen gurur duyyorum.
    #2941982 (sydera, 03.02.2008 12:39 ~ 20:05)
  7. aralarında hukukçular da vardır hatta.
    #2941996 (grand ekinoks, 03.02.2008 12:45)
  8. 1407 adet öğretim üyesi içinde sadece 32 sinin kadın olduğu topluluktur. Erkeklerin kendi başlarında olmayan birşey hakkında ne kadar kolay fikir belirtebildiğinin göstergesidir.

bekara karı boşamak kolay.
    #2942013 (serenitytheone, 03.02.2008 12:50)
  9. sözlük üzerinden insanı şaşırtan liste. hocaların yanlarında fakülteleri yazmıyor ama 1407 kişinin büyük bir çoğunluğunun ilahiyatçı olduğundan bahsediliyor.. meğer bu ilahiyat konusunda ne kadar akademik çalışan kişi varmış? 1000 küsür ilahiyatçının adını ezbere bilen kişiler varmış da haberimiz yokmuş. uzmanlık alanınız akaid miydi kelam mı? belki fıkh da olabilir...
    #2942021 (grand ekinoks, 03.02.2008 12:52)
  10. araştıma ihtiyacı duyan insanın google a isimleri yazdığında kimin hangi okulda öğretim görevlisi olduğunu göreceği listedir.

(bkz: insanın ağzı torba değilki büzesin)
    #2942045 (dreamofrock, 03.02.2008 12:56)
  11. dakikada 1407 hocayı araştırmış süper kişileri tanımamızı sağlamışlardır.
    #2942047 (grand ekinoks, 03.02.2008 12:57)
  12. despot zihniyette olanları kudurtan listedir. Sayının giderek artması ve her kesimden insanın yer alması özgürlük düşmanlarını oldukça rahatsız etmektedir.
    #2942055 (mertebe, 03.02.2008 13:00)
  13. nerede ikinci cumhuriyetçi, cemaatçi, dinci, liboş ve bilimum ne olduğu belirsiz öğretim üyesi varsa, içerisinde yer aldığı öğretim üyeleridir.. ayrıca, 900 küsüre ulaşan sayılarının sadece 30 küsürünün kadın olduğu da dikkat çekicidir.. bu güzide öğretim üyelerinin daha ulvi ve önemli konularda imza toplaması daha akla yatkındır.. misal: (bkz: parasız eğitim)..
    #2942109 (inisiyatif7, 03.02.2008 13:14)
  14. geleceğin rektör, dekan, yök başkanı adaylarıdır.
    #2942128 (beyler sakin, 03.02.2008 13:18)
  15. her sey serbest olmalidir devlet her bireyin ozgurlugunu korumakla yukumludur. ozgurlugu yasayan kisi bir baskasinin hayatina karisirsa bu ozgurluk degil gasp olur. yani ozgurlugunde sınırları vardir. turkiyede turbanla da dolasan olmali bikini ile de dolasan olmali ve bir dislama politikasi olmamali kisinin uretimine bakilmali(bu sozlerimi bircok kisi destekler ama is uygulamaya gelince yapmazlar.)
    (bkz: #2942032)
    #2942032 no'lu entryimde ki gasp olmuyorda ne oluyor..?!
    #2942133 (tgby, 03.02.2008 13:19)
  16. bunlar ülkenin olanca sorununundan hiçbir tanesi ile ilgilenmemiş, üniversitelerindeki sorunları göz ardı etmiş bunların hiçbir tanesi için bir imza olsun toplamamış ancak iş siyasete yani kendi çıkarlarına gelince serbestlikten özgürlükten bahseden boşbeleş çoğu cumhuriyet düşmanı, tarikat cemaat bağlantılı yada liberal kendini özgürlük koruyucusu gösteren satılık amerikancı öğretim üyeleridir.
    #2942141 (matejakezman, 03.02.2008 13:21)
  17. sözlükte hararetli bir şekilde imzalayan kişilerin uzmanlık alanının tartışılmaya başlandığı liste. öncelikle şunu belirteyim, türkiye de türban serbest olsun diyen öğretim üyelerinin oranının yalnızca yüzde 4 olduğunu düşünmek gerzekliktir, ancak bu yüzde 4; fikir namusuna sahip çıkan, demokrasinin ne demek olduğunu bilen, özgürlüğün merkezi adledilen üniversitelerin yasakçılığa teslim olmasına razı olmayan, tektip insan modeli isteğine karşı olan ve en önemlisi cesur öğretim üyelerinin oranıdır. başörtüsü yasağına karşı olduğu halde bu yüzde 4 ün içinde yer almayan öğretim üyelerinin ise niye cesur olamadığı sözüm ona 'özgürlükçü' üniversite sistemimizle açıklanabilir. devam edelim, hangi bölümde hoca oldukları hiç önemli değildir bu hocalarımızın, çünkü insanlar görev yaptıkları bölümlere göre değil, düşüncelerine göre değerlendirirler. laikçi arkadaşlarımızın yalnızca ilahiyat hocalarının buna destek verdiğine inanmak istemeleri; laikçi konumlarını korumak istemelerinden ve başörtüsü özgürlüğü isteyenleri marjinalleştirme çabalarından kaynaklanıyor. gereksiz bir çaba bu. halkın yüzde 70 i bu yasağa karşı iken, özgürlük,eşitlik ve demokrasi kavramlarının ne ifade ettiği gayet açıkken, kendi elitist laikçi cemaatini birlikte tutma çabası ve milattan kalma bir anlayışla 'bilim dinini' dini inançların antitezi göstermeye çalışmak bu. bir başka deyişle, yasakçılarının ne kadar bilimsel ve çağdaş, özgürlükçülerin ise ne kadar gerici ve ilahiyatçı olduğunu ispat çabası. velhasıl, er ya da geç kalkacak bu yasak, tüm dünya özgürleşirken, türk insanının demokrasi ve eşitlik isteğine karşı konulamaz artık, ama bu yasak sürdüğü sürece, geçmişe baktıkça yüzümüzü kızartacak utanç fazlalaşacak. laikçi hocalarımızın ve arkadaşlarımızın bu son aşamada hala bunun utanç verici bir uygulama olduğunu kabul etmemelerinin sebebi açık; etyen mahcupyan ın dediği gibi ''Müslümanların esas olarak özgürlük istediklerini kabul etmek, onların bunca yıldır özgürlüksüz olduğu gerçeğini de hazmetmek demek.''

son söz olarak 20-30 yıl sonra yaşadığımız şu saçma günlere bakıldığında; fikir özgürlüğü için kendilerini, akademik kariyerlerini ortaya koymuş, özgürlükçülerin de yasakçılar kadar cesur ve var olduğunu bize gösteren* öğretim üyeleri olarak anılacaklardır başlıktaki öğretim üyeleri. bu erdemli ve cesur insanların sayılarının artması dileğiyle.
    #2942219 (nick ola tesla, 03.02.2008 13:42)
  18. efendim, türban bugün veya bugünlerde başlayan bir tartışma olmadığından, türban yasağına karşı olan öğretim üyeleri -hani bahsi geçen 1407 kişi- bugün karşı olduklarını belirtmemişler geçmişte de benzer çıkışlarda bulunmuşlardır. hani dakikada değerlendirme yapmak değil bizimkisi, sürecin tarihini, olaylarını takip etmişsen, bu konuda kitaplar okumuşsan, açık oturumlar izlemişsen bu yargıya varman zor değil adamım.

bugün türkiye'de 2,8 milyon civarında üniversite öğrencisi vardır. okula türbanını çıkararak girmeyi reddeden öğrenci sayısı da yaklaşık 2000 civarındadır. türban meselesi bu ülkenin iddia edildiği gibi "kanayan yarası" falan değildir.

türkiye özgürleşmeye türbanla değil, siyasi partiler kanunu'nun değişmesi ile başlamalıdır. bir de, "bu ülkenin %70'i türban istiyor" istatistiği nereden gelmekte peki? akp'ye oy veren, mhp'ye oy veren herkes türban serbestisinin yanında mı?

türban konusunda toplumsal bir mutabakat yoktur, yaratılmaya da çalışılmamaktadır. cumhurbaşkanını halkın seçmesinin propagandası popülizm unsuru olarak "halk seçsin" denilip kesinlikle açılımları halkla paylaşılmadan yapıldığı gibi bu dava da, "özgürlük" adıyla popülizm gazıyla yürütülmeye çalışılmaktadır.

bu ülke öyle bir ülke ki, bugün türban serbestsine özgürlük deyip, aynı zamanda okul kantinlerinde "kardeş bu kızla fazla yakın duruyorsunuz, yakın durmayın" deyip, kız arkadaşınızla el ele okul kantininde oturmanıza göz dağı verenlerdir. ilginçtir, tuhaftır, özgürlüktür.
    #2942808 (paleface, 03.02.2008 15:53)
  19. görev yaptıkları kurumla ilgili bir konuya dair fikir belirten ve bu eylemleri sebebiyle asla suçlanamayacak öğretim üyeleridir.
    #2942872 (aliterasyon, 03.02.2008 16:03)
  20. sayıları bine yaklaşmıştır.

http://www.haberturk.com/...cat=110&dt=2008/02/02
    #2942943 (rweasley, 03.02.2008 16:18)
  21. imza koyan öğretim üyelerine şimdiden baskı gelmiş pek demokrat(!) rektörler tarafından.

http://www.8sutun.com/node/52883
    #2943157 (zwystone, 03.02.2008 17:00 ~ 17:01)
  22. özgürlükçü(!) ve sloganist bazı üniversite rektörlerimiz tarafından jet hızıyla cevapları verilmiş öğretim üyeleri. işte özgür düşüncenin merkezi üniversitelerimiz ve onun birtakım özgürlükçü rektörleri.

önceki entylerden öğrendiğimiz kadarıyla okula türbanını çıkararak girmeyi reddeden öğrenci sayısı da yaklaşık 2000 civarında imiş. dolayısıyla türban meselesi bu ülkenin iddia edildiği gibi "kanayan yarası" falan değil imiş !

işte burada afallıyorum ve nutkum tutuluyor. bir yasağı yasalaştır, uyulmasını iste, daha sonra da madem bu yasağa uyuluyor, ortada bir problem yoktur diye mantık yürüt, vallahi bravo.

yüzde 70 istatistiğinin nerden geldiğine gelirsek, öncelikle şunu belirteyim '2000 civarında' türbanlının geldiği yerden gelmiyor. bunun tam olarak yüzde kaç olduğunu tartışıp, asıl meselenin dışına kayacak değilim, lakin sadece milliyet/konda araştırmasına göre başını örten kadın sayısının yüzde 69 olması, yüzde 70 oranını açıklayıcı olacaktır. isteyenler yüzdeler konusunda daha derinlikli araştırma yapabilir, internet aleminden anket olaylarına akabilirler.

özgürleşmenin neyle başlaması gerektiği, elbetteki size ve düşüncelerinize bağlıdır. ancak, bir konunun sizin özgürleşme listenizde birincil yer tutması, ikincil konuların özgürlük problemi olmadığı anlamına gelemez.

son olarak bu konuda toplumsal bir mutabakat olup olmadığını, mutabakattan ne anladığımıza bağlıdır. sahi bu yasak konulurken toplumsal mutabakat vardı değil mi ?
    #2948064 (nick ola tesla, 04.02.2008 13:34)
  23. kendilerinin hard müslüman oldugu düşünülmektedir..
    #2948426 (Gizli Ozne, 04.02.2008 14:56)
  24. (bkz: iste o uyeler)
    #2948432 (84 44 114 44, 04.02.2008 14:58)
  25. gercekten ogretim uyeleridirler.
    #2948458 (bilgehan, 04.02.2008 15:05)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

turban serbest olsun diyen ogretim uyeleri başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. turban serbest olsun diyen ogretim uyeleri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu turban serbest olsun diyen ogretim uyeleri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» nb » semih senturk un hak ettigi degeri bulamamasi » baslangicta melih gokcek ve aziz kocaoglu vardi » ceviz kabugu » ask yeniden » almanya milli futbol takimi » ben usumem » saulius stombergas » big bang deneyinin sonucunda olusabilecekler » tanri nin yalnizligi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games