tuhaf yerlerden cikan allah lafizlari 

kapat
  1. ineğin sırtından, samanyolu yıldız kümesinden , bir ağaç dalından , çiçekten , böcekten kısaca her yerden arz-ı endam edebilen ve ettiği rivayet edilen kutsal emanetlerdir! bunlar

en son bir üzüm tanesinin üstünde allah lafzının yazılı olduğunu duydum..üzümü gördüm ama şahit olamadım yine..yazı herzamanki gibi arapça'ydı..arapça'yı az çok bilmeme rağmen pek benzetemedim ben..hocaya sordum imanımın zayıflığındanmış..çalışıp tekrar bakacağım tabiki üzüme neyse..

benim asıl irdelemek istediğim konu bu tip mucize! lerin ne amaçla gündeme getirildiği..eğer istenilen şey sokakta birbirini siken insanları imana getirmekse şayet üzümle gelen iman incir çekirdeğinin kaçta kaçını doldurur?..din ideolojiden de farklı olarak keskin ve kesif bir yaşam biçimidir..bir dini kabul etmek bir yaşam biçimini kabul etmektir yani..bir üzüme bakıp tuvalete sol ayakla girmek , günde 5 vakit namaz kılmak garip bir şey olsa gerek..ama yine de kınamıyorum tabi..bu tip örnekler çok az da olsa var..

eğer niyet imanları pekiştirmek , arttırmaksa canım kardeşim seni yüzyıllardır tartışılan itikadi bir meseleye davet ederim ki insan ömrü yaklaşık 65 yıl kadardır..iman artar mı artmaz mı? nice mutezili alimler , kelamcılar , imam hanbeller ,gazaliler , raziler kesin bir cevap getirememiş ve ortak bir paydada buluşamamışlardır bu konuda..

derken senin insanları çağırdığın dinin ilahi yani kusursuz bir kitabı , bu kitabı yaşayan kişi olarak rivayet edilen bir peygamberi ve bu peygamberin halefleri , arkadaşları , ashabı ve daha sonraki yüzyıllarda onu tanımaya çalışan velileri bu velilerin bıraktığı ciltlerce nüsha var..peki bir ineğin sırtından, bir bebeğin avuçiçinden ya da küçük bir üzüm tanesinden medet ummak neden??

amacın sahih olup aracın yanlış seçilmesi bu olsa gerek..

son olarak;

(bkz: senin hurafen sana benim hurafem bana)
    #382755 (rasko, 28.06.2006 23:05 ~ 23:37)
  2. (bkz: uzerinde allah yazan domates)
    #1832663 (arabaciarabayatasget, 28.06.2007 00:41)

© 2008 - uludağ sözlük

tuhaf yerlerden cikan allah lafizlari başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. tuhaf yerlerden cikan allah lafizlari ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tuhaf yerlerden cikan allah lafizlari nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sarki sicmak » edison bile ampulu bulduguna pisman » zelal kureysan » ille de roman olsun » kaynak yapmak » battlestar galactica » fernando jose da silva freitas meira » ucus modu » archive org » levadiakos a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci