troy 

/ 2
kapat
  1. efsaneleri ve homeros un anlattiklarini hic yansitamamis, film bunları olaganlastirmis diyenlerin sikca rastlandigi film..ancak bunlari diyenler truva savasinin yalnizca helen icin ciktigini da dusunuyor, inaniyordur kanimca, guc icin degil....
    film izmirli homeros un "efsanelestirdigi" savasi, neredeyse gercekligi ile anlatiyor, ama efsanelere gondermeler yaparak..
    bu savas tarihin bir doneminde gercekten oldu.. o zaman sizce efsanede adi gecen akhilleus denen insan gercekten olumsuz muydu, yoksa dilden dile asirdan asira efsaneye donusmus iyi bir savasci mi?
    o kadar incedir ki filmin sonu.. akhilleus parisin oklari ile olmustur, ama tum vucuduna saplanan oklari olmeden cıkarıp atmıstır.. topugundaki haric.. ve sonradan gelenler yalnızca topugundaki oku gormustur.. ve efsane olusmustur bu goruntu.. cesur akhilleus yalnızca topugundan olurmus demek, cansız bedeninde yalnızca topugunda ok olduguna gore.. unutmayın ki homeros savastan yuzyıllar sonra eserini kaleme almıstır anlatilanlari baz alarak..
    #2754440 (atgmuls, 27.12.2007 18:52)
  2. çekimleri tamamlandığında sahnelerinin fazla vahşet içerdiği eleştirisiyle makaslanmış film. şimdilerde çıkan çıkarılmış sahnelerden oluşan versiyonu apayrı boyutta bir film olduğu görülüyor. kan gövdeyi götürüyor.
    #2811816 (kirke, 09.01.2008 11:51)
  3. achilles'in hector ile kapıştığı sahnede achilles'in hiç yorulmaması dikkat çekicidir. tabiri caizse "hayvan" gibi stamina vardır bu herifte.
    #3223046 (can bogazdan gelir, 02.04.2008 21:40)
  4. o kadar para harcanmasına rağmen bi bok olamamış filmdir. inanılmaz hatalar vardır. örneğin truva köyünde lama'lar dolaşmaktadır. lan anadolu'da lama var da biz mi görmedik?

sonra filmin sonunda odysseus'un ağzından söylenen cümlelerin sonunda "ben odysseus, atları ehlileştiren adam olarak tanırsınız beni" gibi bir cümle dökülmektedir. tamamen filmde odysseus'un tarihi kişiliğine biraz önem katmak içindir oysa ki bu sözün aslı hector öldükten sonra, hector'u korumaya yemin eden ancak onu korumayan zeus ve apollo'nun achilles'in tarafındaki ares'e söyledikleri sözdür bu... o hector, insanlar onu atları ehlileştiren kahraman olarak anacak, ancak achilles yine de unutulacak gibisinden nispet gibi bir cümleler söylemişlerdir ki zaten tarihte de bir ironidir atları ilk ehlileştirenler anadolu medeniyetleridir. atın anavatanı kafkasyadır ve yunanlar truva savaşına kadar at görmemiştir... hatta ilk atlı truva savaşçılarını gördüklerinde onlara centaurs demişlerdir yani, şu alt tarafı at üst tarafı insan olan yaratık. zavallılar daha önce atlı adam görmemiş ki?

bu tip olgular olaylar gözardı edilmiş, işin en basit tarafı ilyada bile okunmadan senaryo yazılmış. ortaya da bir bok çıkmamıştır. hele geçen tekrar izledim, brad pitt'in hareketlerine bakıyorum sonra şu an yapılan bilimum dövüş sporlarına güreş'e eksrim'e boks'a vs.e bakıyorum, ve azıcık bir şey biliyorsam savaş alanında birisi brad pitt gibi dans eder gibi bişi yapsın, ajax gibi bir babayiğit evlat bir balyoz sallamada vücudunu tutturur yere yığar, ikincide kafasını ezer... baktı adam ölmüyor gerekirse topuğunu da keser anahtarlık yapar, tavşan ayağı gibi...
    #3505311 (in tyler we trust, 07.06.2008 02:06)
  5. (bkz: christian troy) *
    #3505322 (ehuehuehu, 07.06.2008 02:09)
  6. tekrardan piyasaya arz-i endam etiş olan ve bu sefer 75 cclik siselerde satilan efesin en kral birasina 50 ceken bira markasidir.

(bkz: neredeydin sen)
    #3622078 (mulayim, 05.07.2008 02:45)
  7. çanakkalede antik bir kent.
    #3622134 (konyalee, 05.07.2008 03:07)
  8. cocukluguma dair hatirladigim bir takim oyuncaklardi bunlar. genel olarak cok populerlerdi o zamanlar. saclari cim cim yani dik dik bir karakterdi bu troy sankim.
    (bkz: bilincaltimdan firlayan itici guc)
    #3640154 (archytct, 09.07.2008 01:49)
  9. eski ingiltere' deki muhafazakar partilerden birinin ismi. mph- bozkurtlar gibi.
    #3834590 (conspirator, 18.08.2008 14:20)
  10. tarihi çok detaya girmeden; lakin ince ayrıntılarıda kaçırmadan anlatabilen ortalama üstü bir film. imparatorlukların güç gösterisiyle meşhur helen aşkını fazla derinlere inmeden sabitleyebilmiş. biraz daha atraksiyon olsaydı, tanrı ve tanrıçalar birbirini yeseydi hiç de fena olmazdı kanımca..
    oyunculuk ise gerçekten kaliteli. hakkını vermişler yani o hikayenin. gösterişten uzak ama basitliğin sahip olabileceği asil karelerden oluşmuş. sevdim ben sanırsam; geçmişi sindirmek adına izlenmeli!!
    #3881493 (amrosia, 28.08.2008 10:59)
  11. Çanakkale'de kurulmuş ilk çağ şehir devleti.
    #3988327 (SparDodo, 20.09.2008 20:48)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

troy başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. troy ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu troy nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» lgbtt » yanindaki var ya » sigara ziyan olmasin diye ust uste 8 firt cekmek » cinsel iliskide sevgilinin yuzunu eksitmesi » besiktaslilik » medeni haklar » kati kurallarla guvenli arama » imam hatip liseleri » seri eksi oy veren ibne » iplikci nedim » hamo » osurunca ileri giden iliski » second life » sozluk hayattir » sen ver goril abi istanbul da yasiyorsunuz » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » starbucks a gidip turk kahvesi icmek » kanye west » zall in yazarlara deprem tatbikati yaptirmasi » esmer bilgi » baklava » m y o buro yonetimi ve sekreterlik bolumu » g noktasi » turk hava kuvvetleri » kuresel krizi az hasarla atlatmak » blogger » sir isaac » deniz feneri almanya dan bana ne » ali ihsan sabis » iyi aksamlar lan haberleri veriyoruz » olmeden once okunmasi gereken 1000 entry