troy 

/ 2
kapat
  1. truva kentinin tarihteki ismi
    (montajelemani, 29.01.2006 02:57)
  2. wolfgang petersen'in yönettiği brad pitt, eric bana ve orlando bloom'un basrollerini paylastığı 2003 yapımı film.
    (montajelemani, 29.01.2006 02:59)
  3. sonuncusu fena halde karışık bir yapıya sahip film olmuştur zira filmin asıl konusu, ilgi odağı truva mıdır brad pitt'midir kimse anlayamazken en çok prim yapanın brad pitt olduğu kanısına varmışımdır kızlar arasında geçen muhabbetlerden

-nejla bu truva şimdi kaç senelik bi olay?
    -bilmem ki 43 yaşında filan ama taşşşşş ya, tam att tamm
    -nasıl yani
    (Andromedian, 14.02.2006 21:53 ~ 22:14)
  4. tuborg'un yan ürünü olan bira...
    zevksiz içimi, samanımsı lezzeti ile tutmayan ürün...
    reklamlarında beyazit ozturk'ü kullanan marka...
    (ferrole, 29.03.2006 15:25)
  5. beni derinden etkilemiş bir sahneye sahip film..

--spoiler--
    achilles, hector'u zalimce öldürür ve cesedini tahta bir arabanın arkasında sürükleye sürükleye yaşadığı yere getirir. gece olur, ve evlat acısına dayanamayan priam, oğlu hector'un ardı sıra gelir. achilles'le aralarında içler acısı bir diyalog geçer:

-priam: babanı tanırdım, zamansız ölmüştü.. ama kendi oğlunun gözleri önünde yitip gittiğini görmeden ölecek kadar şanslıydı senin baban... Ben oğlumu, bu dünyaya gözlerini açtığı andan itibaren, senin onları kapadığın ana kadar sevdim...

achilles:.....(hector'un cesediyle yanlız kalır):bazen onları görüyorum; öldürdüğüm adamların yüzlerini. beni styx nehri'nin karşı tarafında bekliyorlar. bana, hoşgeldin kardeş diyecekler.. orada görüşürüz kardeşim...
    --spoiler--
    (charmofsmyrna, 25.04.2006 13:44)
  6. abdnin new york eyaletine bagli bir sehir adidir ayni zamanda..
    (dscsbz, 23.05.2006 22:41)
  7. filmin başında achilleus un öldürdüğü azmanla ilgili yönetmene birkaç soru sormak gerekir.

1)kardeşim o devirde adam o vücudu nasıl yapmış?gym salonunu nereden bulmuş,günde kaç km koşmuş,yüzmüş?

2)hadi hepsini buldu diyelim adamın bicepsleri 50cm filan.bu kadarı öyle kütük taşıyarak yapılmaz!steroidleri nereden bulmuş?

3)hadi hepsini buldu da hayvanlaştı diyelim yine de bu adam sağlam bir diyet olmadan o kadar parçalı ve yağsız bir vücuda sahip olamaz.nasıl cardio yapmış,diyeti neymiş?
    (Disco Inferno, 18.07.2006 19:58)
  8. mitolojide, babası zeus olan achilles 'un aslında bir ölümlü olduğunu öğrenen annesi onu topuklarından tutarak bin yılda bir açılan ölümsüzlük nehrine batırır ve kutsayarak ölümsüz olmasını sağlar. ancak annesinin achilles'i topuklarından tutarak nehire batırması nedeniyle vücudunda ölümsüzlük suyu*nun değmediği tek yer topukları kalır.günün birinde helen'in eşi paris tarafından topuğundan 3 okla vurularak ölür.bu bilgi tıp dünyasında asil tendonuna isim babalığı yapar.

--spoiler--
    filmde de brad pitt paris tarafından topuğundan yediği 3 ok ile öldürülür*.
    --spoiler--

not:baba* tarafından kardeşi olan herakles yani bilinen adı ile herkül de paris 'i 3 okla emekliye ayırır*.
    (roy mustang, 18.07.2006 20:48 ~ 20:50)
  9. eric bana'nın(Hector) brad pitt(achillesus)'i gölgede bıraktığı film yurdum insanı delikanlıyı sevdiği film boyunca hector desteklenir öldüğü sahnede hüzünlenir ve film sonunda keşke şöyle bitseydi böyle bitseydi muhabbeti yapılır.
    ayrıca orlando bloom(paris) muhallebi çocuğu havasındadır film boyunca.
    (hekemen, 30.09.2006 02:13)
  10. başrollerini brad pitt, eric bana, orlando bloom ve diane kruger in oynadığı, yönetmenliğini wolfgang petersen in yaptığı 2004 yapımı muhteşem film.
    (maxime chattam1905, 23.10.2006 18:34)
  11. eric bana'nın (hector) filmdeki en karizmatik ve en parlak karakteri olduğu film. hele yaptığı bir kaç hareket beni çok etkilemiştir.

--spoiler--
    paris abazası gidip evli bir kadını heleni kaçırdıktan sonra önce onu geri götürmek istemiş sonra kardeşinin aşkını gördükten sonra truvaya doğru geri dönmüş sonra kardeşi helenin kocası ile dövüşürken paris kaçmış ve hector parisi koruyup helenin kocasını da öldürmüştür.

daha sonra savaşçı olmak isteyen ve achilles'den eğitim alan achilles'in kuzenini achilles sanıp öldürmesi onun sonu olmuştur. dönüp bir erkek gibi achilles'le çarpışmış ancak öldürülmüştür. filmin en üzücü sahnesi işte budur.

daha sonra korkak ve pısırık paris abisi ölünce birden akıllanmış önce tahta atın bir tuzak olduğunu anlamasına rağmen pısırıklığı yüzünden ikna edemememiş * sonra da achilles'i topuğundan vurup öldürmüştür. nedense bu olay bizi hector'un ölümü kadar üzmez.
    --spoiler--

umarım artık bir televizyon yayın haklarını alır ve bu filmi yeniden seyrederiz çünkü unutmaya başladık.
    (hipernova, 24.11.2006 23:21)
  12. troia. halen daha tam yerinin bilinen yer olmadığı iddaa edilmektedir bazı araştırmacılar tarafından. troai diye gösterilen yerin aslında troia olup olmadığı sorunu üzerine tartışmalar devam etmektedir.
    (kerameti kendinden menkul, 24.11.2006 23:25)
  13. brad pitt in fight club den sonra, (-ki bence. buna babel de dahil. hatta snatch de) en iyi oyunculuk performansı sergilediği, asi rollerinden o bebek yüzüne fazlasıyla yakıştığının ortaya konulduğu güzel bir çalışmadır.
    (cennetten kovulan, 06.01.2007 16:47)
  14. filmin müzikleri ağıt tadında olup, film kimi tutacağımızı şaşırtan bir seneryoya sahiptir.

bağrında oklar saplıyken, troy prenslerinin kuzeni olan briseis'e** bizim pitt şöyle demiştir: "you gave me peace, in lifetime a war". bu laf gerçekten kızın yüreğini dağlar ama film boyunca çizilen achilleus resmine ters düşer.
    sonuç: kadımlar senaryonun bile değişmesine yol açabilirler.*

bir not: filmde o kadar kahraman gördük, hayatta kalan tek önemli insan korkaklar korkağı prens paris oldu.
    sonuç: erkekliğin kaçta kaçı belli "kaçmak" belli değil ama bazen işe yaradığı bir gerçek.
    (meureate, 20.02.2007 21:16 ~ 21:18)
  15. silkroad online oyununun bir serverı.
    (BobbyGeneric, 06.04.2007 16:58)
  16. çorum-osmancık versiyonu yaran filmdir.
    (grand ekinoks, 20.04.2007 03:35)
  17. hep kahraman rolünde (yüzüklerin efendisi, cennetin krallığı) görmeye alışık olduğumuz orlando bloom'un film de paris adlı korkak prens karakterinde seyirciyle fazlasıyla ters düştüğü film..bunun dışında eric bana ve bradd pitt'in oyunculuklarını konusturdukları, mükemmel görsel efektlerele bezenmiş, izlenesi bir 2004 yapımı.
    (soulsick, 20.04.2007 20:05)
  18. --spoiler--
    filmde, achilles*, hector*'u haşamat etse de, oyunculuk ve de karizma olarak, hector'un achilles'in eline verdiği film olmuştur.

aynı zamanda, homeros'a göre de, achilles, hector'u yapmış olduğu hileler ile yenmiştir, ama kafasına göre özellikle de tarihi film çeken hollywood'un çok mu umrunda. gün gelir de, osmanlı imparatorluğu için film çekerlerse, - ki utopik bir olay - kim bilir neleri ne yaparlar..
    --spoiler--
    (faidelibilgi, 09.05.2007 10:21)
  19. türkçe dublajına hasta olduğum film.

-bu helen baba
    +ıspartalı helen mi? ''aynen böyle hatta ısrarla ı yı vurgulayarak''
    (isildur, 19.07.2007 17:46)
  20. hem orjinali hemde versiyonları * çok hoş olan amerikan sinema yapıtı.
    (sara nobetcisi, 19.07.2007 20:56)
  21. sayısını hatırlamadığım kez izleyip repliklerını bile ezberlediğim harika film.
    (foreigner, 01.08.2007 13:54)
  22. bildiğin mahallenin kızı hikayesi. malın teki bir kızı kaçırıyor, sonra da mahallenin adamları kahveden ıstakaları alıp karşı mahalleyi basıyor.

olay budur.
    (sle7in, 06.08.2007 23:25)
  23. tarihi verilerle oyna-bol hollywood klişesi kat ve bol keseden casting ile vizyona sok filmi...
    (Disco Inferno, 07.08.2007 00:20)
  24. güneşin denizin üstünde doğduğu film. bu truva kenti çanakkale boğazının trakya yakasında değil de, anadolu da ise tebrik ediyorum yönetmeni. ilk kez anadolu çocukları böyle bişey gördü.
    (ogasi, 07.08.2007 01:38)
  25. "anadolu yu isgal etmeye kalkisan yunan ordusu" teması yüzünden, hiçbir akrabalık bağı bulunmadığı halde, filmi izleyen türklerin %99'unun truvalıları tutması dikkat çekici.

--spoiler--
    achilles hakkın rahmetine kavuşurken, sinemadan bir ses:
    "gebersin or...u ç...u"
    --spoiler--
    (ogasi, 07.08.2007 02:04)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» promets moi » ursula k le guin » filistin » mass destruction » binbasi ersever in itiraflari » zorla yurutulen iliski » hakettiginden fazla deger goren sarkilar » galatasaray in sampiyon oldugunun anlasilmamasi » ismael bouzid » muesses nizam » turk halkinin yuzde 60 i aptaldir diyen aptaldir » o topa ne oldu » gittigi ulkenin yerel kiyafetini giyen baskan » the green mile » unisex tuvalette sicmak » asik olunan kadindan ayrilmak zorunda olmak » senin boyun birden atacak » dizustu ile 1 dakikalik satranc oynamak » abazalik alametleri » golgelerin gucu adina » hayattan soguma nedenleri » sinan cemgil » ahirette gote girecek entryler » fastjel » basbakan i adana mitinginde 1500 kisinin izlemesi » oral seks » dunyanin en godos en igrenc en yavsak emosu » cakal ev arkadasi » goat worship a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa