trakya nin adamdan sayilmamasi 

kapat

1. ülkemizde -yüz ölçümü küçüklüğünden midir- anadolu'nun ön planda tutulmasından dolayı her zaman hissedilen durumdur.televizyona biri çıkar ''ben anadolu çocuğuyum''der.bir türkücü şarkı yapar''anadolu'dan geldik'' der.cumhurbaşkanı oy toplamak için şehir şehir gezer, fakat bir tane trakya şehrine uğramaz.televizyonda ''karış karış anadolu, buram buram anadolu'', adlı bilumum program vardır, fakat ben hiç görmedim karış karış trakya adıyla bir program ismi.bu nedendir, niyedir hiç bilinmez.sonuçta orasıda anadolu gibi türkiye'nin bir bölgesidir...dışlanmamalıdır...
    #2717740 (kapcikagazliyazar, 19.12.2007 22:55)
  2. kim saymıyosa ben özenle saydırıcam..ayrıca da unutulmasın ki ,izmirden akpye oy çıkarken edirne ve tekirdağdan chp çıkmıştır..bunun hep böyle olduğunu bile iktidar iyi ki gitmemiş trakya'ya sert tepki alırdı alimallah..töreleri , kan davaları yoktur,samimidir..içene oynayana karışılmaz..adama adam denir , olmayanın tanımını yapmaya tenezzül bile edilmez..ve de en ama en mühimi: trakya kendini pazarlamak için bi kaç kameraya ihtiyaç duymaz..
    #2717754 (hefeweizen, 19.12.2007 22:57 ~ 22:58)
  3. daha hayırlıdır. ben memnunum halimden. gururluyum trakyalılığımdan...
    #2717781 (karga, 19.12.2007 23:02)
  4. asfalt yoldan toz alma edirne den kiz alma şeklinde söylemler geliştirmiş kimselerin halt yemesidir. bir çekememezlik hali söz konusudur. özellikle de trakyalılar'ın içki içmesinden hareketle yaramaz adam bunlar denmesi kişinin gülme krizine girmesine vesile olur. trakyalılar içen insanlardır. trakyalılar zaman zaman hovarda insanlardır. ancak trakyalılar çevresindeki kişilerin inancını, namusunu, adamlığını ölçmeye kalkmayan insanlardır da. önce kendine bak derler. benim dinim bana senin dinin sana derler. gölge etme başka ihsan istemem derler.
    #2717818 (cemsbg, 19.12.2007 23:10)
  5. türkiye deyince aklıma iki durum geliyor: istanbul ve diğerleri. istanbul da bu bağlamda trakya'yı temsil ediyor olsa gerek.
    #2717827 (grand ekinoks, 19.12.2007 23:12)
  6. trakyalı'lar sözünün eri kişilerdir.

fındık fiyatlarını azaltan iktidara karşı eylemler yapan, açız, açın halinden anla diye bağıran, fakat oy vermeye geldiğinde tekrar akp'ye oy veren kişilerin aksine akp'ye oy vermeyen, bir çuval kömüre hakkını satmayan kişilerdir.
    #2717845 (kapcikagazliyazar, 19.12.2007 23:17)
  7. trakya'nın ve dolayısıyla trakya insanının dışlanması, kasıtlı ve sistematik bir sömürüye maruz bırakılmasıdır. yıldız dağları'nda bu sömürüye dur demek adına yeni bir oluşum kurmak gerekmektedir. silahlı mücadele ile anadolu akıllı olsun akıllı demek gerekmektedir. toplanın yiğitler, vakit şarap içme değil bu sömürücülerle mücadele vaktidir.
    #2717847 (cemsbg, 19.12.2007 23:18)
  8. asaletli halkıyla buram buram medeniyet kokan, insanlarla değil fikirlerle uğraşan, türkiye'nin medar-ı iftiharı sayılabilecek, örnek bölge trakya'mı adamdan saymamalarının düşünülmesi, zaten yeterince gelişmiş olduğundan, gelişmekte olan bölgelere eğilim gösterildiğinin açık ve net bir ifadesidir.
    #2717854 (the she, 19.12.2007 23:19)
  9. bütünüyle trakya'da olan sadece 3 il olduğunu düşünürsek de "trakya şöyle, trakya böyle" diye de abartmamak gerekir.
    #2718033 (grand ekinoks, 19.12.2007 23:48)
  10. 3 il demek, yüzbinlerce insan demektir.
    yüzbinlerce insan, yüzbinlerce kalp ve yüzbinlerce fikirdir, hür düşüncedir.
    eğer yüz ölçümü ve nüfusu dolayısıyla ayrı tutuluyorsa, nicelik bahane, nitelik şahanedir.
    #2718064 (peevish, 19.12.2007 23:53)
  11. dogru tespittir; avrupa'li olmaya calisan ulkenin anlamsizca yaptigi denyoluktur.
    #2718080 (revolter00, 19.12.2007 23:55)
  12. sima olarak pek anadolu insanina benzemezler.
    #2718088 (sevcenk, 19.12.2007 23:56)
  13. üzerinde toprağı bulunan 5 şehrin 3 tanesi*** tüm türkiye ye göre oyunu daha bilinçli kullanmıştır.kanmamıştır türlü oyunlara.

trakya insanı saftır aklında binbir türlü tilki dolanmaz.en basit örneğiyle yerel otobüs firmalarına bakıldığında trakya otobüsleriyle doğudaki yerel bi otobüs firmasının otobüsü arasındaki fark hemen göze çarpar.trakya insanı toprağın içinde eşelenmiş durmuştur.doğudaysa en pahalı arabalar yollarda fink atar.acaba bundan mıdır ki adam yerine konulmaz ya da öyle gösterilir.

hayır yani adam yerine koymayanı da görmek isterim.ne kadar adammış merak ettim şimdi.
    #2718230 (batan geminin mali, 20.12.2007 00:22)
  14. hadi ordan...
    #2718332 (handushka, 20.12.2007 00:43)
  15. abe epten şaçmalamış bu kızancıklar beyaaa dedirticek hadise.
    #2718390 (deligado, 20.12.2007 00:52)
  16. Belki de Trakya'nin birileri tarafindan ozellikle sayilmaya ihtiyaci olmamasindan ileri gelir. Trakya kendine gayet guzel yeterli bir bolgedir. Trakya'ya da en kiymetli tarim urunleri yetistirilir, hayvancilik en kalitelisinden Trakya'da yapilir. Ciftci fakir degildir, koyleri goruntusu ve duzeniyle pek cok sehirin ortalama semtlerine tas cikarir. Trakyali kiz oglan demez cocugunu okutur, * Sehirlerde once tarima dayali sanayi sonra da diger is kollari gelismistir. Trakyali kendi halinde yasar gider, caliskandir, isinin gucunun kiymetini bildigi gibi keyfinin de kiymetini bilir. Kisacasi adamdan sayilmak ya da sayilmamak gibi derdi yoktur.

Deniliyorsa ki televizyonlarda trakya dizileri ile dogu dizilerini karsilastirdik, dogu dizisi daha cok cikti, bu da kendi icinde normaldir. Trakyalinin 8 er cocugu olmadigi icin, yuzolcumu acisindan da kucuk oldugu icin nufusu dogu illerinin nufusundan daha azdir, insanlar teelvizyonu actiklarinda memleketlerini ve kendi aliskanliklarini gormek istediklerinden hareketle, televizyonculugun da bir ticari faaliyet oldugu dusunuldugunde, dizilerin trakyalilari degil dogululari anlatmasi normaldir. Ayrica trakyalinin hayatinda aga, bey, tore, asiret, kan davasi yoktur, cok cok goc ve memleket hasreti vardir ki onun da dizisini yaptilar.
    #2797502 (haymatlos, 06.01.2008 08:37 ~ 24.01.2008 07:42)
  17. trakya işçi partisi nin kurulması,ıstırancalar da çekirdek dağ kadrosunun oluşturulması,bulgaristan da bulunan rodop dağları nda kampların kurularak usa den silah temin edilmesi ve kapıkule sınır kapısı ndan yapılan kaçak mazot geçişi ile nemalanan bulgar aşiret beyleri nin desteği ile türk devletine isyanın başlaması ile artık kendini göstermiş olan haksızlıktır.
    #2797525 (imhotep, 06.01.2008 09:42)
  18. trakya gibi gece gündüz kafası iyi olan, hayatın zavklerini mümkün olduğunca yaşamaya çalışan,hayata bu derece kayıtsız olan trakyalıların kayıtsız kalacağı iddiadır.
    #2797602 (cinayetsaati, 06.01.2008 11:20)
  19. Ki iddialar boşadır.Trakya insanı okur,herkese saygı gösterir,öyle dakka başı çakır keyif gezer savsatasına uymaz,millete yük olmaz ama keyfinden de oldurtmaz.isyan yanlısı diyebilmek içinse bi trakya şehirlerinde bide diğer şehirlerde gezilmelidir.Ben trakyada hiç geceleri döner bıçaklarıyla gezen çete kavgası yapan önune gelene sardıran bi kesim görmedim görememde.Yukarda biri demiş ki kendine adam dedirtmek için bin takla atmaz tek şey der.'sen önce bi kendine bak':))

saygılarımla...
    #4980139 (berkay3f3, 04.04.2009 18:36)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

trakya nin adamdan sayilmamasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. trakya nin adamdan sayilmamasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu trakya nin adamdan sayilmamasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about trakya nin adamdan sayilmamasi. Copyrights of the articles are belong to their authors.