trajedi 

kapat
  1. yunanca tragoidia.
    yaşanan korkunç olayları, yenilgileri ciddi ve yüceltilmiş bir dille anlatan sahne yapıtı.
    #95227 (cikarinbeniburdan, 02.03.2006 01:27)
  2. (bkz: hamlet)
    (bkz: othello)
    #95228 (panapa, 02.03.2006 01:29)
  3. akla dayanır. konuları tarihten veya mitolojiden alır. kişiler seçkin kişilerdir. üç birlik kuralı vardır.
    #195472 (nahil, 24.04.2006 21:34)
  4. hayatı bazen şizofrenik,bazen acıklı,bazen de en kötü yanlarıyla konu alan tiyatro türüdür.konusunu tarihten ve mitolojiden alır.ilk çağlarda bağ bozumu tanrısı dianisos adına düzenlenen törenlerden ortaya çıkmıştır.
    (bkz: william shakespeare)
    #235202 (tinker bell, 12.05.2006 14:49 ~ 14:51)
  5. şuan kullandığımız hali fransızcadan gelen (tragedie) bir tiyatro terimidir.
    #574443 (woodenface, 25.08.2006 00:49)
  6. jedi ahalisinin erkek olduğu halde erkeklerle yatıp, birde üzerine kadın kıyafetleriyle dolaşanı, hatta peruk takanı.

(bkz: travesti)
    (bkz: jedi)
    (bkz: trajedi)**
    #3287218 (luke skywalker, 18.04.2008 18:16)

© 2008 - uludağ sözlük

trajedi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. trajedi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu trajedi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kediye kafa atan mucahit fare » erkek kardes » dolores o riordan » avt » baskici bir ailede yetismek » ismail alpen » uktem ukte olsun » kirilan kalbini bastirmak icin kafasini kiran adam » yarim anu ben aglarim » ota boka anket demek » alacakaranlik durumu » sus ve yalamaya devam et » sagopa kajmer » yarak kafa » henkka blacksmith » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » banardag » sahsim tarafindan » yaratici kufurler » elazig anadolu lisesi » yeni uuser olacaklara nick onerileri » agliyorum kahrimdan » kobi nerde teb orda » ampulik » impossible brutality » aci cekmek » cukurova universitesi » ben » vakit tamam » tutun kolonyasi » aleksi