totaliter rejim 

kapat
  1. yasamın tüm yönlerini devlet otoritesine bağımlı kılan yönetim biçimidir. Her türlü siyasal kurumu değiştirmesi, hukuksal, toplumsal ve siyasal gelenekleri ortadan kaldırmasıyla diktatorlüğün ötesindedir. Siyasal iktidarı elinde bulunduran sınıf ya da zumrenin en baskıcı devletduzenidir.
    #173269 (MaRTyNs, 16.04.2006 13:14)
  2. ilkeler çiğnenerek demokrasi adına oynanan oyunda
    ülkelerdeki genel gidiş, oy verenlerin sayısının
    yıllar içinde azalması, 'kararsiz secmen'lerin çoğalması.
    totaliter rejimler de, meşruiyetlerini oy vermeyi
    zorunlu kılarak, darbelerini referandumlarla onaylattırarak
    sağlamanın peşinde.*
    #1986213 (meister writer, 22.07.2007 19:18 ~ 19:31)

© 2008 - uludağ sözlük

totaliter rejim başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. totaliter rejim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu totaliter rejim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» serdar kurtulus » time off » pvc » sinav boku » iserken hapsirmak » devin harris » benjamin linus » big in japan » erol gunaydin » nihat dogan a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci